има ли опция дадена сонда да хваща сигнали само ПОД нея, а не над нея? Един вид да се заглуши сигнала над сондата? Няма значение колко е скъпо, трудно, дори с промяна в дизайна на платката на металотърсача - има ли такъв вариант?
Втори въпрос: Защо сондата приема сигнал само когато е в движение (ляво, дясно)? А ако не въртя металотърсача сигнал не приема?
Мерси за отговорите ви. Намислил съм малко да си улесня работата, за това питам
На първия въпрос - до колкото знам такъв вариант няма...
На втория въпрос - детекторите на индуктивен баланс работят в режим с движение...На някой нови модели пинпоинта са го направили за стационарно търсене...
Пулс-индуктивните детектори могат да работят в стационарен режим...
има ли опция дадена сонда да хваща сигнали само ПОД нея, а не над нея? Един вид да се заглуши сигнала над сондата? Няма значение колко е скъпо, трудно, дори с промяна в дизайна на платката на металотърсача - има ли такъв вариант?
Втори въпрос: Защо сондата приема сигнал само когато е в движение (ляво, дясно)? А ако не въртя металотърсача сигнал не приема?
Не, няма как магнитното поле да е на-половина. Може да е малко ,голямо ,но колкото под ,толкова и над баланса трябва да е.