Има ли някой който да работи с такъв апарат.Притежавам същия от десетина дни.Работя със следните настройки-Disc.0-1;Sens.6,5-7,5;Vol.60%;Thres.на границата на чуване;Disc.ON.Ако някой има идея как може да бъде настроен за по добра чуствителност и дълбочина нека напише нещичко.Не знам пясъка в който работя с каква минерализация е,но при прекарване на магнит по него след няколко минути остава полепен със ситни черни песъчинки който нормално не се виждат.
къртичко Новобранец
Заглавие: Re: ExcaliburII-настройка Чет Авг 25, 2011 4:14 pm
Здравейте. Никой ли на ходи по плажовете да обелим по две приказки или всички търкате само по синури и калета. Все пак ходенето по плажовете си е чиста проба спорт и хоби,а не иманярщина.
utus777 Новобранец
Заглавие: Minelab Excalibur II Чет Дек 08, 2011 5:15 pm
Колега,..за съжаление не мога да помогна с настройките ,...надявам като си купя ти да помогнеш
utus777 Новобранец
Заглавие: за къртичко Пет Дек 09, 2011 5:28 pm
ако е възможно да ми оставиш тел да ти звънна,..ако не е проблем,разбира се
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ExcaliburII-настройка Пет Дек 09, 2011 5:41 pm
къртичко написа:
Здравейте. Никой ли на ходи по плажовете да обелим по две приказки или всички търкате само по синури и калета. Все пак ходенето по плажовете си е чиста проба спорт и хоби,а не търсачщина.
Да като нямаме плажове търкаме по нивята... Disc.0 Sens.на макс ако позволява терена Vol.100% Thres. да жужи
Няма терен,или поне аз не съм виждал на който можеш да поставиш Sens.на max.A koлкото до Vol.100% трябва да си глух като пън или идиот защото ако си потопен във водата при повърхностен силен сигнал ще ти се спукат тъпанчетата дето се вика.
в клипчето има и настройки на които работи господина https://www.youtube.com/watch?v=8LaLKI0PWgg&feature=g-all
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ExcaliburII-настройка Нед Дек 11, 2011 11:03 am
къртичко написа:
Няма терен,или поне аз не съм виждал на който можеш да поставиш Sens.на max.A koлкото до Vol.100% трябва да си глух като пън или идиот защото ако си потопен във водата при повърхностен силен сигнал ще ти се спукат тъпанчетата дето се вика.
Със тези настройки пробвай на брега а не във водата и слушалките ги дръж настрани от ушната мида да не ти спука тъпанчето...Във водата не можеш да изтискаш възможностите на детектора - заради влиянието на водата на антената...
Мисля,че става дума за работа във водата а не на сушата.Все пак говорим за Eskalibur II,а не за нещо друго.
batned Про-Консул
Заглавие: За Екскалибур 2 Сря Дек 14, 2011 2:13 pm
къртичко написа:
Мисля,че става дума за работа във водата а не на сушата.Все пак говорим за Eskalibur II,а не за нещо друго.
Къртиче искай съвети от хора които знаят за какво става въпрос и то на лични . Иначе всичко живо се е изнесло на плажа . А иначе има и по добри апарати от екскалибура но и парите са други и не се предлагат на нашия пазар трябва да си внесеш сам или някой да ти ги донесе. Успех и умната