Заглавие: Настройка за Explorer SE Чет Юли 05, 2012 1:30 pm
Имам следния проблем. На орудени, каменисти терени машината дава фалшиви черни и цветни сигнали. По принцип работя на All Metal без маска и дискриминация и само при определени случаи слагам маска да провера определени сигнали. Чувствителността ми е 23-24 по скалата. Има ли някви конкретни настройки за орудени почви, щото сега си е жива мъка и чиста случайност да се хване неща на тежки терени. Не ми се вярва да се преценява само по слух дали сигнала е фалшив.
djendaka Консул
Заглавие: Re: Настройка за Explorer SE Вто Юли 10, 2012 10:30 pm
Колега преди време писах много за Explorer в един друг форум имаше и дискусяи с други колеги и се казаха доста неща за тази машинка ако искаш ще ти дам препратка . Сега ще ти кажа на кратко няколко думи , като цяло аз съм в Бургаския регион и там почвата е доста активна и такива камъни се срещатат постоянно но експлорер се справя отлично , има няколко пречини при теб камъните да се чуват . Първата е че разботиш с много висока чувствителност ако го имаш от скоро и не знаеш как да постигнеш идеалната настройка на ръчния сенс бих те посъветвал да работиш на автомат на такива места , другото което е важно е gain да не е по висок от 7 максимум 8 но аз лично има случай падам и на 6 , другото най важно нещо е да се работи на iron mask като премахнеш само едно максимум 2 деления тоест да си на 31-30 надявам се да съм бил полезен
porko Новобранец
Заглавие: Re: Настройка за Explorer SE Вто Юли 17, 2012 3:21 pm
Благодаря много на тези от вас, които ми дадоха информация по въпроса. Истината е, че отскоро имам машината и съм навъртял твърде малко часове. Следващият път ще пробвам на орудено да работя на полуавтомат. С нормалните почви горе-долу се справям, но на орудено ми се късаха нервите и ръцете заради фалшивите дълбоки цветни сигнали, които скачат нагоре-надолу. Още не мога да хвана много разликата между отделните звукови режими - normal. long, smooth & pitchhold. В началото бачках на normal, сега съм на smooth и вече свиквам. Разбирам, че ще трябва да варирам и gaina, досега ми беше винаги на 8. Sensa го държа на около 25, но ще трябва да експериментирам и с него. Ще пробвам и да следя дисплея в цифровия режим дали камъните ще ги дава като нули. Успех на всички
djendaka Консул
Заглавие: Re: Настройка за Explorer SE Вто Сеп 11, 2012 9:49 pm
Сенса когато е на ръчен трябва да го настроиш според терена за настройването също съм писал много може да прочетеш при висок сенс имаш много паразитни сигнали и камъните ще ти пеят , машината става нервна и нестабилна и ще пречи в место да помагана на търсача иначе за нулите ти си с двузонова дискриминация едната мери проводимоста другата големината на проводимос винаги ще ти дава число на големина ще ти дава нули като дълбок сигнал ако за чистиш малко сантиметър 2-3 и нулите се променят копаеш ако останат продължаваш , за гайна той прави машината по чувствителна към малки сигнали колкото е по голям и обратно но ако терена е тежък висок гаин ще ти донесе много паразитни сигнали от почва и от камъни но с времето сам ще разбереш къде на колко да го оставиш