Хаиде бре колеги даите инфо за този производител??А може би коментарите са излишни?
https://2img.net/r/ihimizer/i/nexusultima5fdetector2.jpg/ (цената на това животно е 7000лв)
BG------------
pgd Консул
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 8:39 pm
излишни са колега е тия цени които са обявени в офицялния сайт .....
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 8:43 pm
pgd написа:
излишни са колега е тия цени които са обявени в офицялния сайт .....
BG------------
pechkata Джадай
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 9:28 pm
Римски шлем - 190 см (6.2 фута) при нормални почвени условия.
20кг. различни римски монети - 145 СМ (5 фута) при нормални почвени условия.
100кг. злато (симолирани с олово) - 240 СМ (8 фута) при нормални почвени условия.
Цена - висока...
Дълбочина - висока...
Последната промяна е направена от pechkata на Вто Мар 01, 2011 7:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 9:56 pm
Производителя наскоро ми беше на гости за няколко дни. Визитата му беше най-вече за да тества на полигон Nexus Ultima . Полигона е известен на търсачи от цяла България ( става въпрос за лозето на Боян ) едни от най-интересните тестови предмети заровени на полигона са три глинени гърнета 0.5 - 0.7 л пълни с антични метали на дълбочини от 60 - 80 см, закопани са за тестове на рамки и ПП . Беше проведен паралелен тест с най-дълбокия ПП в района и се оказа че двата детектора ловят почти еднакво . На въздух Nexus Ultima хваща 1 лв на 110 см при максимален SENS, а при минимален на 70 см . Теста в земята беше на минимален SENS т.е. при абсолютно стабилен детектор (доколкото един детектор може да бъде стабилен с такава сонда на супер замърсен обект ) Шанса да си купите такъв детектор е равен на 0, на човека не му се занимава с българи за това и цените са такива .
tepes Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 10:44 pm
Golden Mask написа:
Беше проведен паралелен тест с най-дълбокия ПП в района и се оказа че двата детектора ловят почти еднакво .
А дискриминацията? Въобще каква е дискриминацията на Нексус сравнена с ИБ апарат?
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: NEXUS---? Пон Фев 28, 2011 11:24 pm
[quote="tepes"]
Golden Mask написа:
Беше проведен паралелен тест с най-дълбокия ПП в района и се оказа че двата детектора ловят почти еднакво .
Гледах един клип на Nexus не ме впечатли изобщо , със нищо не се различава от някоя добре направена гадулка ,според мен всичко е само реклама за толкова пари можеш да си купиш поне три такива детектора със същата дълбочина и дискриминация
sony Легионер
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 9:07 am
[quote="trakieca"]
tepes написа:
Golden Mask написа:
Гледах един клип на Nexus не ме впечатли изобщо , със нищо не се различава от някоя добре направена гадулка ,според мен всичко е само реклама за толкова пари можеш да си купиш поне три такива детектора със същата дълбочина и дискриминация
вазможностите на ИБ детекторите са из4ерпаха шо се занимавате с тях бадещето е в Пулсиндукциата
http://deepers.com/English/Portal-Eng.html
pechkata Джадай
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 9:26 am
Цитат :
Шанса да си купите такъв детектор е равен на 0, на човека не му се занимава с българи за това и цените са такива .
Че как да му се занимава със нас у БГ всичко е под съмнение критикувано оплюто осрано от съвременните търсачи...Не знам дали сте се замисляли за конкретната антена на Нексуса - 20" / 20" или 50/50см. кръг във кръг става дума за страхотна индукция(детекция) за което дори пулс-индукцията завижда(като се има в предвид на Маската стандартната антена е 20/20см.)... Но за жалост у БГ вичко е под съмнение - просто нереално...
pantera Легионер
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 1:17 pm
Поясняваш темина "индукция" с думата в скобите-"детекция"??? -те НЕ СА синоними бе братле,от техническа гледна точка са с КОРЕННО РАЗЛИЧНО ЗНАЧЕНИЕ!!!
tepes Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 1:38 pm
sony написа:
вазможностите на ИБ детекторите са из4ерпаха шо се занимавате с тях бадещето е в Пулсиндукциата
http://deepers.com/English/Portal-Eng.html
Много си прав, за ПИ, но все пак повечето от нас живеят в настоящето Видях възможностите на ПИ, всичко е много хубаво, но освен апарата трябва да имаш и двама роби, единия с машина ИБ, другия с лопата да копае! Аз лично ще чакам бъдещето и се надявам поне малко ПИ, да доближи ИБ по дискриминация.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 6:23 pm
Абе хора ЧЕТЕТЕ каква е темата стига сте писали глупости!Двама само са вземали отношение по темата!Маи се оказва че никои не питежава в БГ NEXUS...Маската е прав за цените!
BG------------
tepes Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 8:23 pm
Не смятам, че цената е проблем и в БГ има хора с възможности, проблема е че няма никаква информация за тези апарати. Все пак е хубаво да знаеш точно какво купуваш. Мисля си че Владо, Златната Маска, е имал пряк контакт и ако има желание може да даде информация? До колкото се разбра има дълбочина колкото пулсов апарат, другите параметри как са, дискриминация, стабилност, поведение на разлизни почви, плюсове, недостатъци...? Какво означава добре направена гъдулка, кое е по-добре направено?
deso Преторий
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 9:10 pm
Евала на тоя човек ,превърна една гадулка в в търговска марка позната вече из цяла европа. Поработил с модела,, стандарт се,, и последно пробвах и най-голямата антена .Искма да обърна по- специално внимание на изработката на апрата.Външния му бид е безупречен,пак е сглобен от подръчни материали,но изпипан та изпипан до последния детайл.Както е от вън така е и от вътре,в кутията на елктрониката няма нито един кабел ,ако не ме лъже памета елементите са в СМД.Качеството на испалнение няма нищо общо с български апарат,на друго ниво е.А пък голямата антена ,,ултима ,,,без значение какво си виждал до сега -задължително оставаш впечтлен. Има и други също ръчно изработени апарати,подържащи високи цени като Саксон,апаратите на Джоди Фостър,сещам се за един друг Арадо,Нексуса го прибавям точно към тази група,вид поръчкови апарати. По принцип за теа апарати няма информация в интернет,и главно се черпи инфо.от уеб страниците на самите производители и в интерес на истината до сега не съм срещал лош коментар за Нексус. Апарата е атрактивен особенио за народа по европа ,които никога не са виждали апарат с подобна форма на антената, придавамо един много заитригуващ вид.От друга страна високата цена прихваща още повече вниманието.Маркетинга е направен с идея. лично от мене искрени поздравления за майстора
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 9:32 pm
"deso"Евала на тоя човек ,превърна една гадулка в в търговска марка! Клегата е прав за гадулката!Била е гадулка на времето сега е един супер апарат които е сглобен от бг маистор!Този човек е имегрирал преди много години някаде и аз неразбрах каде точно и е саздал на базата на гадулката този изключителен апарат NEXUS!Затова и не продава на балгари да не копират апарата и да се произвежда в БГ!Човека собственик на NEXUS си е Българин!
BG------------
tepes Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 10:05 pm
Благодаря на deso До колкото разбирам, това е апарат за истински ценители и вероятно това има в предвид Бандита, като казва че шанса да го купи българин е равен на нула Това нещо едва ли ще може да се копира, по-точно едва ли ще е изгодно на някой да го копира, просто няма да намери пазар тук
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 10:10 pm
Към колегата "Tepes" имал съм гадулка ,която много приличаше на Нексуса даже антената беше почти същата не мога да споря че има дълбочина има обаче дискриминация никаква , за мен добре направена гадулка означава да има дълбочина ,дискриминация и и да бъде олекотена
pechkata Джадай
Заглавие: Re: NEXUS---? Вто Мар 01, 2011 10:32 pm
http://www.nexusdetectors.com/Nexuscoronadogroundfixmetaldetector.html Този модел на Нексуса ми допадна най много(със авто грунд) - и цената е приемлива...
denarr Преторий
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 11:23 am
това е една скапа тояга.аклиповете не са коректни XP-то не е настроено правилно диск е висока а сенса намален и тн.
atd.dr Легионер
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 11:32 am
НИКОЙ ЛИ НЕ ЗАБЕЛЯЗА , ЧЕ СИГНАЛА СЕ ЧУВА САМО В ЕДНАТА ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕ, ТОВА НЕ Е СИГНАЛА ОТ ЦЕЛТА (ОБЕКТА ) ...
Последната промяна е направена от atd.dr на Сря Мар 02, 2011 12:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sony147 Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 11:39 am
А така колега обясни им
Дошло е време,робите да преброят господарите!
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 1:43 pm
Абе хора пишете по тема колко пати да ве казвам едно и сащо! Темата е NEXUS исе пише само по нея и никви други глупости
BG------------
wallb2 Консул
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 5:04 pm
deadman_ написа:
Хаиде бре колеги даите инфо за този производител??А може би коментарите са излишни?
https://2img.net/r/ihimizer/i/nexusultima5fdetector2.jpg/ (цената на това животно е 7000лв)
За толкова пари може да се вземе скенер....не се занимавайте с глупости а и тая тараба отдолу е супер неудобна за търсене и много лесна за повреждане
atd.dr Легионер
Заглавие: Re: NEXUS---? Сря Мар 02, 2011 6:02 pm
ТОЧНО ПО ТЕМАТА СЪМ ПИСАЛ ЗА АНТИРЕКЛАМНИТЕ КЛИПОВЕ . ГОЛЯМА УСЛУГА МУ ПРАВЯТ ИЛИ СА АМАТЬОРИ ИЛИ МИСЛЯТ ХОРАТА ЗА ГЛУПАЦИ . НЕКСУС КОРОНАДО СВИРИ НА ДУПКОВ ЕФЕКТ , В ЛЯВО НАД ОБЕКТА Е РАЗКОПАНО А В ДЯСНО Е ЗДРАВО МЯСТО И КАТО МИНЕ НАД РАЗКОПАНОТО СЕ ЧУВА СИГНАЛ И ЗА ТОВА САМО НА ЕДНАТА СТРАНА СЕ ЧУВА ЗВУК . А ДРУГИЯ УРЕД ГРУНДФИКС СЕ ДЪРЖИ МАЛКО ПО -ДОБРЕ НО Е МНОГО ИЗДУТ И СЕ ЧУВАТ ПОСТОЯННО НЯКАКВИ СИЛНИ НЕСПЕЦЕФИЧНИ СИГНАЛИ .. АКО ГЛЕДАТЕ ДОБРЕ КЛИПА И УСИЛИТЕ ЗВУКА ЩЕ ВИДИТЕ , ЧЕ НАЙ ДОБРЕ СЕ ДЪРЖИ ЖТИ 2500 ... СИГНАЛИТЕ СЕ ЧУВАТ ЯСНО А ТИЯ БЪРЗАТ ДА КАЗВАТ , ЧЕ НЯМА СИГНАЛ , А И ПРИ ТОЛКОВА УСИЛЕН ПРАГ НА ГАРЕТА СЕ ЗАМАЗВА ПОЛЕЗНИЯ СИГНАЛ...КОЛЕГИ НЕ СЪМ ПОЧИТАТЕЛ НА ГАРЕТА , НА ДИСКРИМИНАЦИЯ Е МНОГО ЗЛЕ , ИМАЛ СЪМ ТАКЪВ . НО НА ВСИЧКИ МЕТАЛИ Е МНОГО ДОБЪР И СЕ ДЪРЖИ МНОГО СТАБИЛНО НА БЪРЗО СЛЕДЕНЕ НА ЗЕМЯТА . И ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ НАД РУДА АКО ПОД НЕЯ ИМА НЯКАКЪВ МЕТАЛ СЛЕД ВСЕКИ МАХ ИГНОРИРА РУДАТА И ОСТАВА СИГНАЛА ОТ МЕТАЛА .. ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯ УРЕД НА ( ИБ ) КОЙТО МАХА ЕФЕКТА ОТ РУДАТА И ОСТАВА САМО ПОЛЕЗНИЯ СИГНАЛ ....