Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 9:52 pm
BLISSTООL написа:
Petronii написа:
който произвежда едва от няколко години детектори с чудното название близтуул
- Здравей колега. Радвам се че ти е весело . Името BLISSTOOL, което съм избрал за наименование на моите металдетектори, произлиза от английските думи bliss и tool и се произнася правилно като БЛИСТУЛ, така се пише и на кирилица. В буквален превод, съставните му думи означават: bliss - блаженство, и tool - инструмент.
За английския не знам , но тези китайски марки които виждам в магазините за левче на бормашинки и клещи като еуротуул топтуул фартуул ,много си приличат , но това не е проблема . Проблема е че ти се задават едни въпроси , ти се правиш на ударен и говориш празни приказки , за това пак ще те питам директно , защото в твоя форум не мога да пиша и добре си дошъл , тук няма ограничения за регистрацията.
1. Защо търкаш мнения в твоя форум и недопускаш мнения ,когато не ти изнасят. 2. Защо се стискаш и не даде апарати за томболата да се зарадват търсачите щом са толкова добри. 3. Защо си копирал схемата на краси когато си пуснал първия уред и това според теб нормално ли е или е кражба , както и твоя селски който казваш копирал станимир . 4. Защо струват 1200 лева тези копия ,кое оправдава това. И последно тъй като ми е интересна техниката и детекторите ,а това е твоята специалност и си запознат със ситуацията в схематиката на българските детектори , дай схемите да видиме и ние любителите за какво става на въпрос.
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 9:58 pm
maximus_kn написа:
Не пиша във форума на федерацията,защото не съм член и няма да бъда,докато там има такива като теб.Не съм мазохист и на бих си позволил моите пари да отиват при теб.Защото ти взимаш парите на всички тези хора,които повярваха във федерацията и си плащат членския внос. "Стани,стани Юнак балкански,от сън дълбок се събуди" !
те това е лафа на вечерта ...... не ,че нещо ама ти сериозно ли мислиш така я давай инфо по въпроса
дистрибутур на
www Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 10:04 pm
,мерчев за изказванията..не съм ти пробвал уреда-колко бърка и как работи в нечии ръце но ми прави впечатление,че си винаги толерантен и равноподобен с колегите си във форума-не съм чувал и чел за разни мишки и мишоци и т.н... но и да има нещо подобно като опрiличение и изказванe-вярвам,че е имало защо:.. с коментара си може да внеса смут в някои колеги но това си е личен мой коментар с които не искам да засегна или обидя някого..
Последната промяна е направена от www на Съб Юни 11, 2011 10:43 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Mikron Новобранец
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 10:14 pm
Мерчев, досега все съм се въздържал да обръщам внимание на глупостите ти, но вече минаваш всякакви граници. От кого се крия, от теб ли? И защо? Що за нахалство имаш да ме намесваш в личните си спорове и конфликти с хората и клиентите си??? Момченце, имаме предостатъчно работа и поръчки, за да ти обръщам внимание и да се занимавам с теб. Дори не те броя за конкуренция, независимо за какъв се имаш. Слагай се на 1-во или там на каквото място искаш, ако щеш наравно с господ. Нямам никакъв интерес към местния пазар, затова не ме интересува тук никаква реклама, нито събори и не обръщам внимание кой какво мислел. Но твоето нахалство минава всякакви граници. Това че не вземам отношение в местните интриги, означава че се крия ли? Колко хора, които не ти изнася какво пишат вече причисли към Микрон? Ако имаш нещо да ми казваш лично, имам телефони – лични , служебни, каквото имаш напреки, звъни и казвай. Имам и магазин в който можеш да ме намериш, само да искаш. Но ако продължаваш да ме намесваш в личните си успехи или неуспехи и да се правиш на много знаещ на мой гръб, ще ме принудиш лично да се разходя до това село, където ти се криеш и да ти обясня някои неща на 4 очи, да видим, кой ще мига на парцали и ще търси миша дупка да се скрие. Набързо ще се разбере кой е мишока! Спри да ме намесваш в надутите си коментари, че ще ти се стъжни. ЯСЕН ЛИ СЪМ
www.mikronbg.com
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 10:23 pm
Евала на Микрона.Ама срещата ви ще е на 2 очи,защото неговите(на Мерчев) ще са затворени.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Съб Юни 11, 2011 10:32 pm
Мерчев,защо обяви война на Пирата и Мохарем ?Да не си решил да им копираш апаратите?!
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 12:15 am
maximus_kn написа:
Не издържа и се появи . Аз не съм анонимен и мога да ти се покажа, ако желаеш . Ти говориш за колегите,че са мишки,мижитурки и други подобни,като например виртуално комплексирани.Ти си този виртуално комплексиран тип,който седи и пише щуротиите във форумите. Но когато те настъпят-ревеш.Ако искаш да ме видиш,кажи кога и къде да дойда.Не ми е проблем да дойда до Слащен,за да не се разкарваш ти .Ако прочетеш всичките ми коментари,ще ти стане ясно,че бъркаш.Не пиша във форума на федерацията,защото не съм член и няма да бъда,докато там има такива като теб.Не съм мазохист и на бих си позволил моите пари да отиват при теб.Защото ти взимаш парите на всички тези хора,които повярваха във федерацията и си плащат членския внос. "Стани,стани Юнак балкански,от сън дълбок се събуди" !
- Колега, нещо много си се объркал. Какви пари вземам аз или който и да било друг от федерацията?! Всичко във федерацията е на доброволни начала! Аз и останалите, членуваме във федерацията за да помагаме и да даваме а не да вземаме, но явно ти това не можеш да го разбереш... или не искаш да го разбереш! След като не си мижитурка, когато плюеш по мой адрес го прави с името си а не анонимно. Като ме плюеш поне ми се представи преди това, ако имаш достойнство разбира се. Телефона ми е 0883450667, звънни ми да се видим или по телефона ми кажи тези неща които си написал във форума, като преди това се представи ако ти стиска разбира се и не си форумен комплексар. Ако ти е проблем да ми звъннеш, само ми клипни, аз ще те набера. Ако си наблизо ще дойда и лично да се видя с теб. Като ти гледам изцепките по мой адрес във форума, определено има смисъл да се видя лично с теб!
stanislav Новобранец
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 12:31 am
Тоа Мерчев ебати и шута дет е бил А относно детекторите на Мохарем незнам, ама на Пирата смея да твърдя че са едни от най-добрите
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 12:57 am
Абе шматка ко са дърляш смене бе мерчев кво сам ти виновен та ма мешиш познал си маймуно че познавам пчелаер де ти се кане да ти набий канчето заради твоте буклуци ма като ти дойде ще видим де ще се криеш и не ма ядосвай мършо я не ми се прави на отворко че не си позналл и няма да се занимаваш с мене разбрали бе само още един път да ми се обадиш пчелара скоро ще пише чакаи малко и ща навре в кучи гъс разбрали?не се занимавай с мене.
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 12:58 am
stanislav написа:
Тоа Мерчев ебати и шута дет е бил А относно детекторите на Мохарем незнам, ама на Пирата смея да твърдя че са едни от най-добрите
ядосва ме и ще му смачкам тиквата що му дават на тоя да пише тука само ядове снего
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 1:10 am
На 12.06.2011, Petronii написа: 1. Защо търкаш мнения в твоя форум и недопускаш мнения ,когато не ти изнасят.
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - Не трия мнения които не ми изнасят нито в BLISSTOOL форум, нито във форума на БНФМ! От както съм създал сайта на БНФМ, до сега не съм трил мнения защото са били неудобни за мен, трил съм мнения по друга причина. Давам пример. Един колега реши да не пише повече във форума на БНФМ и имаше молба целия му потребителски профил и всички мнения да му бъдат изтрити. С председателя на БНФМ, Илия Илиев, решихме да уважим молбата му, без да знаем каква беше точната причина за тази молба на този човек. Може да е имал някакви проблеми, сещате се с кого. Преди няколко дни изтрих пък едно единствено мнение на потребител Мерцедес G клас и съм посочил открито каква беше причината за това, а именно: "Изтрил съм само един коментар на потребител Мерцедес G клас (като по-горе съм писал причината за изтриването), в който той беше писал не лично мнение и не "абсолютно безкористно вижданията си", а буквално заплахи по мой адрес. Първо, това не е разрешено от законодателството, и второ, ако му бях отговорил във форума щеше да стане още по грозно. Все пак, по-този случай, колегата ми звънна по телефона за да ми каже лично каквото има, за което му благодаря."
На 12.06.2011, Petronii написа: 2. Защо се стискаш и не даде апарати за томболата да се зарадват търсачите щом са толкова добри.
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - Това че BLISSTOOL металдетектори са добри, не означава че непременно трябва да подаряваме от тях точно на този събор. Всеки производител преценява сам за себе си, уместно ли е, не е ли уместно, да подарява ли, да не подарява ли, кога, къде и по колко. Това е все едно на изложение за автомобили, да направиш забележка на Ферари, след като автомобилите им са толкова добри защо не подарят едно Ферари след като е имало подарък от Лада. Въпроса ти е супер неуместен и глупав, типично според българския манталитет!
На 12.06.2011, Petronii написа: 3. Защо си копирал схемата на краси когато си пуснал първия уред и това според теб нормално ли е или е кражба , както и твоя селски който казваш копирал станимир .
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - Защото Енигма е добър металдетектор! Ако Краси-Енигмата имаше патент, можеше да ме съди. Няма патент - не може да ме съди. Освен това той е копирал от Fisher, но за това по-долу. През 2000 - 2001-ва година, аз бях очарован от Енигма, очарован бях от работата на този металдетектор!, след като преди това бях тествал и копирал уреди на Станимир, Миладин, различни преки версии на Магнум и други. Фаворита ми беше Енигма и по точно по-това време това беше нова генерация Енигма тъй като предшествениците й бяха общо взето пълен боклук, както всички други български металдетектори по това време. След копирането обаче и превръщането на процеса на копиране на печатната платка в реална принципна схема, открих че Енигма реално не е нищо особено. Тя просто е 20% магнум и 80% Фишер (Умишлено вече не посочвам кой точно модел от старата генерация). Въпреки това, едностранно трасираната платка на Енигма ми допадна и реших нея да използвам като основа, при това умишлено не съм я видоизменял въпреки че това да го направя ми е работа точно за 2-3 часа, не повече! И така, предвид че Енигма е базирана основно на Фишер, започнах да черпя информация директно от патентите на Фишер и другите подобни фирми. По този начин, в момента BLISSTOOL металдетектори си имат своя уникална идентичност и не случайно се доказват всекидневно навсякъде по света. Сега достатъчно ли добре разясних нещата или утре пак ще ми мънкате по този въпрос?! По отношение на Мохарем. Той не е копирал платка на Станимир а просто е откраднал от него наготово принципната му схема. Има разлика. По времето когато това се е случило, Мохарем на тема електроника беше по-голям абориген от колкото е сега. Дори и да се е пробвал да копира някаква платка, при това с изтрити надписи на елементите, няма как да я копира както трябва. Просто тогава нямаше необходимите знания дори и за това. Та той по това време се опитваше да копира уред на Миладин и на Краси-Енигма, като под предлог че ремонтира техни металдетектори им звънеше той лично или негови хора, да ги пита този и онзи операционен усилвател какви са. В опитите си да копира, по това време, Мохарем разсипа, т.е. повреди тотално поне 10-15 металдетектора на хора които беше подлъгал че ще им ремонтира металдетекторите. Най-фрапиращия случай е следния. Дългогодишен търсач от едно съседно село на Слащен дава металдетектора си на Мохарем за ремонт...за някаква дребна повреда...например смяна на батерия. След това звъни няколко пъти на Мохарем и Мохарем постоянно увърта че имал още работа по металдетектора му и че още не бил готов но работел по него, поръчал бил части. Търсача заподозрял че Мохарем го баламосва, и решил да отиде лично в къщата на Мохарем в Слащен и да си вземе металдетектора от него. Когато отишъл се хванал за главата. В този момент, Мохарем развивал по парапета на стълбището тел-та от намотките на търсещата бобина на въпросния металдетектор, с цел да ги преброи колко са за целите на копирането, след като преди това най-брутално растрошил здравата търсещата бобина, само и само да се добере до намотките й. Историята със Станимир е следната. Мохарем подлъгва Станимир, Станимир който не работи с компютри и си няма понятие от работа с технически софтуер, да изпрати на Мохарем пълната си принципна схема и документация за металдетекторите станимирки, с уговорката Мохарем да му проектира печатна платка, срещу заплащане или срещу съдействие от Станимир за Мохарем когато той "ремонтира" даден металдетектор, и с уговорката Мохарем да не използва за лични изгоди принципната му схема. Вместо това, Мохарем прецаква Станимир, като реално на база принципната схема която е получил на готово, проектира платка, но не я дава на Станимир а пуска с нея свои металдетектори под марката Мохарем. За Станимир остава да пие една студена вода! Мохарем не си прави труда да проектира принципна схема, той и да иска няма как да направи това тъй като по това време е чист технически абориген. Вместо това той получава чрез измама наготово принципна схема от Станимир. И в момента уреда Мохарем е чиста станимирка с няколко дребни и при това в повечето случаи малоумни модификации от страна на Мохарем. Мохарем все още не може да направи два еднакви металдетектори. Зад къщата си, има полигон на който настройва всяка машина докато тя вземе че проработи. Ако техническо лице слуша какви ги говори Мохарем на тема електроника, общо взето ще чуе следното: "Млякото е кафяво защото расте в гората. Но аз съм специалист, разбирам ги тия работи и за това направих така че млякото да е зелено и да пада от небето. За това аз ще направя за теб металдетектор Мохарем специална версия, ма не казвай на никой!".
На 12.06.2011, Petronii написа: 4. Защо струват 1200 лева тези копия ,кое оправдава това.
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - Защото BLISSTOOL металдетектори вече не са копия на нещо друго, а си имат своя идентичност, като например перфектна производителност, върхови показатели и качество многократно по-голямо от това на Енигма, която общо взето вече остава в миналото. Именно за това мога да си позволя да продавам BLISSTOOL металдетектори по за 1200 лева и именно заради това хората ги купуват. Ако не беше така, нямаше да ги продавам по за 1200 лева , а щях да правя като другите...да ги продавам по за 300 лева . Между другото цените от порядъка на 1000-1200 лева са за чужбина и се поддържат основно от дистрибуторите ми в чужбина. В България, българските търсачи са с преференции и те си купуват BLISSTOOL металдетектори на по-добри цени. За актуални цени ми се обадете.
На 12.06.2011, Petronii написа: И последно тъй като ми е интересна техниката и детекторите ,а това е твоята специалност и си запознат със ситуацията в схематиката на българските детектори , дай схемите да видиме и ние любителите за какво става на въпрос.
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - На ти ги!
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 1:35 am
Mikron написа:
Мерчев, досега все съм се въздържал да обръщам внимание на глупостите ти, но вече минаваш всякакви граници. От кого се крия, от теб ли? И защо? Що за нахалство имаш да ме намесваш в личните си спорове и конфликти с хората и клиентите си??? Момченце, имаме предостатъчно работа и поръчки, за да ти обръщам внимание и да се занимавам с теб. Дори не те броя за конкуренция, независимо за какъв се имаш. Слагай се на 1-во или там на каквото място искаш, ако щеш наравно с господ. Нямам никакъв интерес към местния пазар, затова не ме интересува тук никаква реклама, нито събори и не обръщам внимание кой какво мислел. Но твоето нахалство минава всякакви граници. Това че не вземам отношение в местните интриги, означава че се крия ли? Колко хора, които не ти изнася какво пишат вече причисли към Микрон? Ако имаш нещо да ми казваш лично, имам телефони – лични , служебни, каквото имаш напреки, звъни и казвай. Имам и магазин в който можеш да ме намериш, само да искаш. Но ако продължаваш да ме намесваш в личните си успехи или неуспехи и да се правиш на много знаещ на мой гръб, ще ме принудиш лично да се разходя до това село, където ти се криеш и да ти обясня някои неща на 4 очи, да видим, кой ще мига на парцали и ще търси миша дупка да се скрие. Набързо ще се разбере кой е мишока! Спри да ме намесваш в надутите си коментари, че ще ти се стъжни. ЯСЕН ЛИ СЪМ
- Стефан, започвам да си мисля че страдаш от раздвоение на личността . Хем лично ти и твои хора пишете с потребителски имена 4орта и Ancient Hunter, хем не ви стиска да си признаете че с тези потребителски имена си мислите че можете анонимно да пишете по мой адрес...пък може и навярно всички във фирма Mikron да страдат от раздвоение или разтроение на личността! Ела когато и където ти е удобно да се видим! Звънни ми на 0883450667 за да обсъдим кога и къде може да се срещнем!
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 1:43 am
maximus_kn написа:
Мерчев,защо обяви война на Пирата и Мохарем ?Да не си решил да им копираш апаратите?!
- Не съм им обявявал война, просто споделих няколко факти за тях. Да са живи и здрави момчетата и да продължават да ви радват!
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 3:03 am
А БЕ ти що не земеш да се разкараш отука най накрая.алоооадминистраторите тоа чий чеп дири тука.еи мерчевия да си гледаш там работата,що се занимабаш с стефановци ,микрони абе боклук стига си приказвал глупости щото ще почна друго дулжиш ми извинение РАЗБРА ЛИ??????????????????
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 3:16 am
Mikron написа:
МЕНЕ ме остави а за малко с тебе се хвана колега,това за шамари ли си плаче.аве що се занимав с глупости ще го накърша яко ,еи мерчевия да знаеш само още един път да ме споменеш боклукмръсен.
mateus Легионер
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 3:22 am
Vikihg хайде стига че прекаляваш колега.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 7:35 am
Мерчев,срещата ти с мен,със сигурност ще те промени.Това ще стане много скоро. Разбрах,че си проявил интерес и си ми разгледал профила.Искам да ми кажеш само,обаче много кратко,как успя със 129 мнения да натрупаш 80 негатива ?
vanhalen Легионер
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 8:49 am
Рекламата - добра - лоша , все си е реклама. Много се чудя като гледам как някои други хора биваха гонени , трити , банвани за по един два поста. А сега тук е дадена трибуна на човек който си позволява да обижда и клевети хора. Дано администрацията не го прави само за да поддържа посещаемостта на форума. Съжалявам ако бъркам ,ама впечатленията са ми такива.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 9:18 am
Едно лайно колкото повече го разбутваш, толкова повече се размирисва....
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 1:07 pm
maximus_kn написа:
Мерчев,срещата ти с мен,със сигурност ще те промени.Това ще стане много скоро.
- Колега, какво стана, ще се представиш ли или не ти стиска?! От постовете ти оставам с впечатлението че се правиш на бияч, пък във форума се държиш като... сещаш се! Изпрати ми на лични GSM номера ти, имейл или Скайп или нещо друго за връзка, да се разберем кога и къде ти е удобно да се видим. Обръщам ти внимание отново, че специално във форума, ако искаш някой да те приеме на сериозно се представи публично и коментирай открито. В противен случай си поредния мухльо от нет-а. И не ми излизай с номера, че на някого си се представил. Пишеш меко казано обиди и изцепки по мой адрес. Представи се на мен, ако си мъж а не нещо друго!
www Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 2:55 pm
,отворете НОВА ТЕМА на дискусияТа -ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ
Последната промяна е направена от www на Пон Юни 13, 2011 1:44 am; мнението е било променяно общо 1 път
Petronii Цезар
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Нед Юни 12, 2011 11:35 pm
BLISSTООL написа:
ет!
На 12.06.2011, Petronii написа: 3. Защо си копирал схемата на краси когато си пуснал първия уред и това според теб нормално ли е или е кражба , както и твоя селски който казваш копирал станимир .
На 12.06.2011, BLISSTOOL написа: - Защото Енигма е добър металдетектор! Ако Краси-Енигмата имаше патент, можеше да ме съди. Няма патент - не може да ме съди. Освен това той е копирал от Fisher, но за това по-долу. През 2000 - 2001-ва година, аз бях очарован от Енигма, очарован бях от работата на този металдетектор!, след като преди това бях тествал и копирал уреди на Станимир, Миладин, различни преки версии на Магнум и други. Фаворита ми беше Енигма и по точно по-това време това беше нова генерация Енигма тъй като предшествениците й бяха общо взето пълен боклук, както всички други български металдетектори по това време. След копирането обаче и превръщането на процеса на копиране на печатната платка в реална принципна схема, открих че Енигма реално не е нищо особено. Тя просто е 20% магнум и 80% Фишер (Умишлено вече не посочвам кой точно модел от старата генерация). Въпреки това, едностранно трасираната платка на Енигма ми допадна и реших нея да използвам като основа, при това умишлено не съм я видоизменял въпреки че това да го направя ми е работа точно за 2-3 часа, не повече! И така, предвид че Енигма е базирана основно на Фишер, започнах да черпя информация директно от патентите на Фишер и другите подобни фирми.
Мерчев , значи няма да се разсърдиш ако сваля схемата на блистула и почна да правя и продавам мой си апарат , вярно аз много не разбирам ,но след като ти и твоя селски сте ге справили , защо не и аз. Ще намеря от някой колега някой блистул ,който си го е хвърлил , такива гледам бол , ще сваля схемата , даже ще я пусна за разискване във форума,само да намеря заминал апарат. Друго любопитно ми е да обясниш , гледам разказваше случката за твоя селски дето размотавал главата за да преброи намотките , как я е размотал ,като обикновенно се заливат със смола и после няма отмотване ,камо ли после пак да я навие на човека . , нещо не се връзва.
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Пон Юни 13, 2011 12:12 am
Petronii, сакън недей, ще развалиш Ферарито Ей, това момче заслужава да го почерпя. Като тая вечер не бях се смял така, не помня от кога:
BLISSTООL написа:
Това че BLISSTOOL металдетектори са добри, не означава че непременно трябва да подаряваме от тях точно на този събор. Всеки производител преценява сам за себе си, уместно ли е, не е ли уместно, да подарява ли, да не подарява ли, кога, къде и по колко. Това е все едно на изложение за автомобили, да направиш забележка на Ферари, след като автомобилите им са толкова добри защо не подарят едно Ферари след като е имало подарък от Лада.
Аз пък още карам с Ладата, добре вози, ама като гледам Ферарито нещо само бръмчи на място и сам не можеш го подкара:
До всички собственици на Енигма: За да сте в крак с времето, веднага се преоборудвайте с Блистул, че Енигмите вече са минало:
BLISSTООL написа:
- BLISSTOOL металдетектори вече не са копия на нещо друго, а си имат своя идентичност, като например перфектна производителност, върхови показатели и качество многократно по-голямо от това на Енигма, която общо взето вече остава в миналото.
Последната промяна е направена от 4орта на Сря Юни 15, 2011 9:05 am; мнението е било променяно общо 1 път
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Пон Юни 13, 2011 12:28 am
Petronii написа:
Друго любопитно ми е да обясниш , гледам разказваше случката за твоя селски дето размотавал главата за да преброи намотките , как я е размотал ,като обикновенно се заливат със смола и после няма отмотване ,камо ли после пак да я навие на човека . , нещо не се връзва.
- Да точно така, предвид че основата от пластмаса (черупката) и заливката от смола са били разбити с чук и с други "ръчни" инструменти, докато останат само намотките, логично е че така унищожената търсеща бобина не подлежи на възстановяване... и точно това е фрапиращото... за собственика на металдетектора, а и по принцип.
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: BLISTUUL-48 Пон Юни 13, 2011 12:51 am
Petronii написа:
Мерчев , значи няма да се разсърдиш ако сваля схемата на блистула и почна да правя и продавам мой си апарат , вярно аз много не разбирам ,но след като ти и твоя селски сте ге справили , защо не и аз. Ще намеря от някой колега някой блистул ,който си го е хвърлил , такива гледам бол , ще сваля схемата , даже ще я пусна за разискване във форума,само да намеря заминал апарат.
- Чак пък заминал апарат трудно ще намериш, освен ако умишлено не е докаран до такова състояние. За копирането - звучи фрапиращо и погледнато отстрани наистина не е морално! Но истината е че всеки копира. Всеки започва от някаква база чрез копиране или на готово, и продължава да развива съответния продукт. Не само при конструирането на металдетектори, а и при всичко останало. Ако аз съм копирал първоначално Енигма, Краси-Енигмата е копирал Fisher. wave и Pirat пък са копирали от Миладин. Миладин пък е копирал от Fisher. Мохарем е откраднал, т.е. получил чрез измама всичко наготово от Станимир. Станимир пък е копирал от Tesoro. Освен това има разлика между копиране и копиране, между наготово и наготово. Обикновено специалистите не се задоволяват само с копиране. С копиране и имитация се задоволяват само китайците. Реално, не ми е известен български майстор, конструктор или производител на металдетектори, който да е копирал нещо и да се е ограничил само с копирането. Всеки добавя нещо свое или копирано отново от друго място. Но и самия подбор от къде и какво да копираш и как да го "съшиеш" си изисква много знания и опит. Така че не са толкова прости нещата. Използвам думите копиране и т.н. само за да не ми бръмчите постоянно по форумите че ако използвам друг израз, като например "ползвана за база" наскачате като ухапани по незнам си къде. Металдетектинга си е цяла наука и за конструирането на качествени металдетектори, особено серийно произвеждани, се изискват комплексни познания. Само с копиране и наготово нищо не става! Все пак успех на всички ентусиасти!
Последната промяна е направена от BLISSTООL на Пон Юни 13, 2011 1:37 am; мнението е било променяно общо 4 пъти