Заглавие: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 8:22 pm
Интересува ме дискриминацията на Garrett ACE 250.По-точно,дали може да отхвърля фолио,капачки и желязо? Т.е. да ги изрежеш от скалата на дискриминация. Ако някой има наблюдения или е гледал клип,моля да коментира.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 8:45 pm
По принцип на дигиталните уредчета можеш да си направиш такова отхвърляне и мисля, че "NOCH" дискриминация се води, но не те съветвам да отхвърляш точно фолиото, защото има едни коруби жълтички или рубенце дето като се отреже фолиото и си минаваш и заминаваш Шеташ на АЛ МЕТАЛ и при сигнал гледаш 12 сегмента и после евентуално според колко дълбоко ти дава сигнала ползваш дискриминация със изолирани първите 2-3 сегмента- JUVELIRY или RELIKS или CUSTOM (със отхвърляне на 3те най-леви сегменти ) Колкото по надълбочко и малко като площ, толкова цветното уредите го пеят към черно.... на прага на детекция
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 8:55 pm
Благодаря за полезната информация.Омръзна ми да вадя капачки и фолио от цигари.Затова питах,дали има шанс.Но ще се примириме със съдбата на бедни търсачи.
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 10:35 pm
Колега това което аз щете посъветвам е да слушаш много добре освен да гедаш на дисплея , специално за опаковките от цигари в над 60% от случаите по звука се познава че е фолио , гарета елементарна машина но си има своите тънкости , работата е там че дори и сигурен остава процент несигурност и затова проверка ,иначе има риск да се изпусне нещо интересно ! Колкото до капачките , удряш на кръст и гледаш как бие , ако в едната страна бие желязо или съвсем леко припука на желязо значи веротно е капачка (става въпрос за бирени капачки)! Практика и твае според мене , бавно и със слушане , щото и без друго нее от най далбоките апарати и ако не слушаш добре и най -вероятно ще изпуснеш неща !
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 10:52 pm
На замърсено е кошмар,какъвто и да е апарат. А на обект най-добре е да се вадят всички сигнали. Така мисля . Случвало ли ти се е под камък или керемида цветна монета да ти я дава черен сигнал? На мен ми се случи и от тогава проверявам всичко.
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Пет Фев 11, 2011 11:54 pm
maximus_kn написа:
На замърсено е кошмар,какъвто и да е апарат. А на обект най-добре е да се вадят всички сигнали. Така мисля . Случвало ли ти се е под камък или керемида цветна монета да ти я дава черен сигнал? На мен ми се случи и от тогава проверявам всичко.
Такае съгласен съм с теб , на обект се вади всичко, за фолиото става въпрос при нормално търсене на обикновен обект слабо замърсен тогава се познава , просто го свири много силно по начин който се усеща ! Все още немисее случвало , веднъж имах случай цвят под камък но беше 50/50 сигнала ,няма как винаги да се вади всичко но когато е под съмнение е по-добре да несе оставя ! Специално за пеперудата когато съм с нея и ми свири черно ,хубав плътен сигнал съм предобеден че е железен предмета, щом е плътен сигнал и нее съмнителен , а ръждивите железа в много от случаите ги дава цвят ! Ти с какво работиш със СЕФ ли си или със стандартната ?
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Съб Фев 12, 2011 8:57 am
С малката антена съм. Не мога да се похваля с дълбочини. Предполагам,че имаш представа как работи с нея.Ще му поръчам по-голяма антена и ще стане за работа. Иначе сега го ползвам само за табан.
Ползвах цедка 250 и съм много доволен просто трябва да и свикнеш и да гледаш по често дисплея, когато си над капачка индикатора на дисплея поне в 90 процента от случойте залепва на пред последното или на пред пред последното деление на дисплея - така става и при някой по-големи монети. По принцип на монети индикатора подскача на две три места по скалата най- добре направи тест за да разбереш какво ти обеснявам
Гледам дисплея ама нищо не разбирам.Като хване сигнал и стане дискотека.Явно не съм му свикнал,ама като се оправи времето ще поработиме и всичко ще се нареди.Ако някой е снимал как работи ,нека да качи клип.Благодаря за коментарите.
Намали чувствителността или излез навън на чисто. С коя сонда си?
С малката. А чувствителността на колко трябва да е,за да работи спокойно? И няма ли да падне дълбочината?
С малката сонда и с по голямата 9/12 нормално на 6 деление, въпреки, че на 7 чувствителност извън населени места е най добре... телефон не носи вкл влияе му... жици също радиостанции.. СЕФ сондата е много по чувствителна към смущения- поне това съм забелязъл
Гледам дисплея ама нищо не разбирам.Като хване сигнал и стане дискотека.Явно не съм му свикнал,ама като се оправи времето ще поработиме и всичко ще се нареди.Ако някой е снимал как работи ,нека да качи клип.Благодаря за коментарите.
Според мен ,най добре е само на звук,няма дисплей,скала,и да ти се замайва главата,особенно на замърсен обект,кое по напред да гледаш
marrio Новобранец
Заглавие: Re: Дискриминация на Garrett ACE 250 Вто Мар 22, 2011 8:47 pm