Заглавие: White's TDI...... Вто Ное 24, 2015 9:34 am
Здравейте колеги, има ли някой, които да ползва White's TDI Pulse Scan като универсален детеkтор( за търсене на самородно злато и метеорити, на плажа, в гората...) и ако-да, какво ви е мнението за този детеkтор? Желая здраве и успехи!
И мене ми е интересна тази тема, защото от хора, които доста разбират от пулс-индукционии машини съм чул и лоши и добри неща за този модел на Whites Интересното, е че човекът, който е в основата на TDI, сега работи за Fisher при Дейв Джоунс. Бях писал тема преди година по този въпрос.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Здравейте колеги, има ли някой, които да ползва White's TDI Pulse Scan като универсален детеkтор( за търсене на самородно злато и метеорити, на плажа, в гората...) и ако-да, какво ви е мнението за този детеkтор? Желая здраве и успехи!
Здравей Aurelius! Според моето скромно мнение, Ти си човека който разбира от повечето пулсови машини. Работих почти 6 г. с TDI, и да ти кажа, честно това е единствения пулс с който от първия ден са сработихме. Самородки и метеорити не съм търсил, но на плаж и гора-поле съм работил. На плажа е по-добър от GP-то, защото не се смущава от ЕМИ и е с по добра дискриминация-(условно). Работи се като VLF, но по-бавно. В гора и на поле нещата стават по-различни. Не можеш на всякъде да излк. GB, съответн пада дълбочината и се работи бавно. Ако се разбираш с TDI-ката, става разкошен монетар за тежки почви, където VLF машините ги няма хич (ама наистина хич ги няма), работи с 10-15 см. аванс от най-дълбоките монетари-(личен опит), независимо от типа почва, та дори и в замърсено, съответно ако знаеш-какво и как да направиш. Това е машина за тези, които нямат достатъчно финанси да си позволят закупуването на GP, като смело мога да твърдя, че отстъпва само с малко за единични и групирани монети. И само да уточня протоколорно. От самото начало съм работил с 11 инчова MONO антена от GP, защото е по-бърза от стоковата на TDI. SL модела на TDI е по-слабичък като параметри и с не добра батерия, а PRO версия-последния е с много равен праг т.е. мого по-спокоен. Последното нещо, което искам да уточня е, че импулсните не са като VLF машини, да ги размяташ. Не ти ли пасне веднага-не се мъчи. Те за това, много народ накупи GP-та и после ги разпродоха с голяма загуба. Същото важи за TDI Pulse Scan. А за други марки и модели импулсни, просто не искам да споменавам-сещайте се. Здраве и успехи и на Теб Aurelius.
Благодаря за изчерпателния отговор и за честно и директно изразено мнение за един от най-интересните детеkтори, които ползвам. Отличен е за плажа и езерата, когато обаче е водоизолиран в подходяща опаковка и се работи с безжични слушалки. Работя в момента по тази кутия и се надявам да се плучи отличен резултат скоро. Имам голямо количество различни антени(предимно МОНО) на Minelab,Coiltek,NuggetFinder, които ползвам на GPX5000 и тествах TDI с някой от големите антени-20" МОНО i16" Nugget Finder-krygli , 18"x12" Coiltek-MONO.Впечатлен съм от резултатите! Апарата работи спокойно и на 10миkросекунди Pulse Delay , а за дълбочина няма да коментирам-трябва да се види.... Cheers
Благодаря за изчерпателния отговор и за честно и директно изразено мнение за един от най-интересните детеkтори, които ползвам. Отличен е за плажа и езерата, когато обаче е водоизолиран в подходяща опаковка и се работи с безжични слушалки. Работя в момента по тази кутия и се надявам да се плучи отличен резултат скоро. Имам голямо количество различни антени(предимно МОНО) на Minelab,Coiltek,NuggetFinder, които ползвам на GPX5000 и тествах TDI с някой от големите антени-20" МОНО i16" Nugget Finder-krygli , 18"x12" Coiltek-MONO.Впечатлен съм от резултатите! Апарата работи спокойно и на 10миkросекунди Pulse Delay , а за дълбочина няма да коментирам-трябва да се види.... Cheers
Колега, като спец я предложи в темата за новите сонди на GARRETT ATX какви размери е добре да се пуснат:
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: White's TDI...... Пон Ное 30, 2015 3:22 am
Благодаря за "спеца"! Не мога да твърдя, че съм голям познавач на импулсните детеkтори, а и на другите, но имам известен опит и информация за това, което се търси и предпочита и моето скромно мнение за антена за Garrett АТХ, произведена от DETECH и потенциално популярна в USA(ососбено) и Australia, е 6"x10" плътна МОНО потопяема под вода антена, която задължително да има защитен капак. Желая успех на DETECH, а и на всяка българска компания, която нормално и естествено се налага на световния пазар! Наздраве!
Не знам как успявате да накарате TDI-то да дискриминира телчетата на замърсено в плитката зона пък и на орудено как става дълбок направо се чудя...? Че има стабилен праг и прави грунд на повечето почви ама чак пък дълбок е малко пресилено... 18 мм. монета на не повече от 25 см. въздушно...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: White's TDI...... Чет Дек 03, 2015 10:22 am
Те и ГП и ГПХ серията въздушно не показват кой-знае какви резултати,но в земята се копаят бая дълбоки дупки.Доказано от практиката,че пи почти винаги дава значително по добри резултати в земята.Има прост експеримент-зад феритна пръчка монета въздушно я индицират на по голямо разстояние отколкото само монетата,като съответно само феритната пръчка я мълчи.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: White's TDI...... Чет Дек 03, 2015 12:13 pm
ton69 написа:
Те и ГП и ГПХ серията въздушно не показват кой-знае какви резултати,но в земята се копаят бая дълбоки дупки.Доказано от практиката,че пи почти винаги дава значително по добри резултати в земята.Има прост експеримент-зад феритна пръчка монета въздушно я индицират на по голямо разстояние отколкото само монетата,като съответно само феритната пръчка я мълчи.
Поздрави за поста - супер умно казано!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: White's TDI...... Чет Дек 03, 2015 7:10 pm
За GP и GPX на Minelab на тежки почви да пробива много повече от колкото въздушно ама при TDI на Whites е пълна скръб...
За GP и GPX на Minelab на тежки почви да пробива много повече от колкото въздушно ама при TDI на Whites е пълна скръб...
Печка, за 2-3 месеца, колкото ти предполагам притежаваше SL модела, няма как да го разучиш. Освен това е скопената версия на TDI. Не ми се пуска видео материал, в който се вижда на 1,2 м., 20см. цел, цветен и черен материал кой как ги чува. Поздрави от мен. P.S. Най-важното е пулс машината и оператора да са едно цяло. А каква марка, е от второ значение.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: White's TDI...... Нед Дек 06, 2015 9:52 am
Е да де ама Уайтс са слаби плитки машини - не видях дълбочинни качества в тях като цяло... Та като имаш видео качи го да оплакнем малко окото - не е зле да научим нещо пропуснато... И 20 см. цел не е малък обект даже бих казал че е голяма цел за тази дълбочина...
Ето какво може TDI на плажа паралелно с други импулсни детеkтори..... Целта е съвремена американска монета от 5 цента. https://www.youtube.com/watch?v=3pNtGN6rWYk
Имам и White's TDI и GPX 5000. White's-a ми е моднат и мога да го усиля докрай и трешолда остава стабилен. Като му сложа 18" mono Commander антена и изключа GB, става невероятно дълбок. Мисля, че бие GPX 5000 с DD антена. Но само на не много минерализирана почва. На орудено му пада дълбочината, докато GPX-а почти не се влияе от рудата.
Имаше едно филмче в youtube, където White's TDI със стандартната му антена и с GB OFF е по-дълбок на плажа от GPZ 7000.
White's-a няма никаква дискриминация.
denzel1 Новобранец
Заглавие: A GPX да не би да има дискриминация.......... Нед Дек 06, 2015 11:40 pm
AlexP написа:
Имам и White's TDI и GPX 5000. White's-a ми е моднат и мога да го усиля докрай и трешолда остава стабилен. Като му сложа 18" mono Commander антена и изключа GB, става невероятно дълбок. Мисля, че бие GPX 5000 с DD антена. Но само на не много минерализирана почва. На орудено му пада дълбочината, докато GPX-а почти не се влияе от рудата.
Имаше едно филмче в youtube, където White's TDI със стандартната му антена и с GB OFF е по-дълбок на плажа от GPZ 7000.
Заглавие: Re: White's TDI...... Пет Дек 04, 2020 4:01 pm
Aurelius написа: