Заглавие: Re: ф75 или деус Пон Мар 04, 2013 8:05 pm
Вчера имах възможността да тествам на живо gmax2 ,f75.cz-7pro i minelab gpx4000.като изключим minelab, по отношение на пробивност,за мен останалите имат едни и същи параметри.Cz-7 губи малко от дълбочина ,но пък печели от стабилна работа(без никакви смушения,било то от почва,мобилни телефони или други ел.магнитни).Не направих видео,но резултатите накрая бяха достатъчно показателни.Така че за мен може би деуса има малка преднина пред ф75 единствено по отношение на това че има възможност за смяна на честотите на работа.За това и давам малко предимство на деуса.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: ф75 или деус Пон Мар 04, 2013 8:12 pm
бобо написа:
Абе Деус,Деус,ама аз както ходя предимно по каменяци,като я изтрещя тая сонда два три пъти,е бах го ,дъл ша издържи
е . ти пък каменоломна ли искаш да правиш? това нее за тази работа и аз бях на твоето мнение до преди няколко дена!!! винаги съм си мислел че деуса е неква детска играчка, но очевидно съм се лъгал. говоря ти като човек който е правил ЖИВО сравнение между Ф75 и ДЕУС! в реално време на един и същи обект, при равни условия, дори Фишера имаше лека преднина с времето на търсене (това което ф75 извади за около 4-5 часа, Деуса го извади за не повече от 1-2 часа, на същото място където фишера е менавал) Като цяло Деуса е С едни гърди пред фишера !!!!
:
tepes Цезар
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Мар 05, 2013 2:06 pm
Golden Mask написа:
...а CTX3030 каза че 20 ст . под него били желязо .
Наистина беше така! Само дето, всеки на място, може да настрои СТХ-а да го свири цвят, без никав проблем. По принцип апарата беше настроен да свири желязо до 30, предполагам ако желязото се свали на 20, ще си го свири цвят! Предполагам Маската също е настроена, към конкретния камък да го свири Владо, ти много добре знаеш, че всичко това е относително, при такива условия и е тема на настройка, нищо повече. Миналата Неделя в Ловеч, също имаше едно камиче Монетката под него, СТХ-а си я даваше нормално, а маската не щеше..
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Мар 05, 2013 6:05 pm
tepes написа:
Владо, ти много добре знаеш, че всичко това е относително, при такива условия и е тема на настройка, нищо повече. Миналата Неделя в Ловеч, също имаше едно камиче Монетката под него, СТХ-а си я даваше нормално, а маската не щеше..
Разбира се че всичко е относително, когато пробвам под разни камъни и керамика ги слагам на нивото на земята, т.е. условия близо до реалните, изкопавам дупка в земята така че камъка (керамиката) да не стърчи и тогава тествам ! Когато се тества под камък освен реакция на монета под камъка се слага и желязо, щото много детектори могат да се настроят да хванат монетата и да я локализират като цвят ама като цвят свирят и желязна шайба под същия камък...! Бас ловя че като сте тествали в Ловеч под камъка е имало само монета, ако бяхте сложили желязо щеше да видиш че CTX-a и него дава цвят !
tepes Цезар
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Мар 05, 2013 8:02 pm
Да наистина, не пробвахме желязо, на събора няма да пропуснем. Всички машини машини свиреха камъка, само Лобото и СТХ-а не.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 5:06 pm
Podlecii.avg написа:
бобо написа:
Абе Деус,Деус,ама аз както ходя предимно по каменяци,като я изтрещя тая сонда два три пъти,е бах го ,дъл ша издържи
е . ти пък каменоломна ли искаш да правиш? това нее за тази работа и аз бях на твоето мнение до преди няколко дена!!! винаги съм си мислел че деуса е неква детска играчка, но очевидно съм се лъгал. говоря ти като човек който е правил ЖИВО сравнение между Ф75 и ДЕУС! в реално време на един и същи обект, при равни условия, дори Фишера имаше лека преднина с времето на търсене (това което ф75 извади за около 4-5 часа, Деуса го извади за не повече от 1-2 часа, на същото място където фишера е менавал) Като цяло Деуса е С едни гърди пред фишера !!!!
Имам и двата апарата.Деуса е по-добър и то с много...С фишера трябва само на ALLMETAL да се работи, като го хакна на дискриминация и е до там.Лови със СЕФ сонда на една педя.Хич няма дълбочина.Отделно на all metals няма 2 тона, кара всичко в един тон, което е тъпо и винаги трябва да гледаш дисплея и цифрите.Фишера е добър уред но времето му отдавна мина.Съгласен съм с това мнение.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 5:43 pm
RelicHuntingVT написа:
Имам и двата апарата.Деуса е по-добър и то с много...С фишера трябва само на ALLMETAL да се работи, като го хакна на дискриминация и е до там.Лови със СЕФ сонда на една педя.Хич няма дълбочина.Отделно на all metals няма 2 тона, кара всичко в един тон, което е тъпо и винаги трябва да гледаш дисплея и цифрите.Фишера е добър уред но времето му отдавна мина.Съгласен съм с това мнение.
ЕЙ САКЪН ДА НЕ ТЕ ВИДИ ДАНЧО...
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 5:50 pm
По-скоро трябва да се сравняват F75Ltd и XP DEUS
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 6:04 pm
www.mdetectors.com написа:
И кой ще надвие...? Аз залагам на Деуса...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 6:08 pm
pechkata написа:
Сигурен съм, че ГМ 3+ ще смаже и двата апарата...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
BEKS Консул
Заглавие: Re: ф75 или деус Вто Юни 25, 2013 8:18 pm
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Без съмнение и Печката даже и клип може да качи скоро,ха,ха,ха на замърсено и орудено и въздушно,къде се пишете с тези Деуси и Фишери.
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 1:17 am
BEKS написа:
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Цитат :
Без съмнение и Печката даже и клип може да качи скоро,ха,ха,ха на замърсено и орудено и въздушно,къде се пишете с тези Деуси и Фишери.
Не съм виждал Голдън Маск и не мога да кажа мнение адекватно, затова питам с какво точно този Голдън Маск ще бие Деуса ?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 8:04 am
RelicHuntingVT написа:
BEKS написа:
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Цитат :
Не съм виждал Голдън Маск и не мога да кажа мнение адекватно, затова питам с какво точно този Голдън Маск ще бие Деуса ?
Маската ще бие деуса по сепарация на сигналите, а фишера на дълбочина и скорост на възстановяване... Питай ПЕЧКАТА, той е в час !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 3:34 pm
Не знам Маската кого ще бие ама искам да видя как Фишера ще бие Деуса...
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 3:39 pm
Надали ще бие LTD-то
pechkata написа:
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 3:45 pm
Може всички да сте прави в определена степен, защото много, ама супер много зависи от почвата и степента на замърсеност с железни боклуци. В това отношение XP Deus има доста големи възможности. ..... аааа и много важен момент е големината на сондите, нали се сещате, че 22см. ДД е едно, 27см. е второ, а 32см. сонда е трето.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Заглавие: Re: ф75 или деус Сря Юни 26, 2013 4:19 pm
pechkata написа:
И аз Имам ги и двата и съм си играл с тях бая но както и да е, аз съм новобранец още какво ли ти разнбирам
Не забравяйте ,,задкормилното" устройство ! До сега съм виждал само веднъж адекватно настроен ДЕУС за работа в орудено, от адаша Владо на пловдивския събор. Има една нива над гр.Куклен (до Пловдив) с орудени камъни, ако искаш цял ден обикаляй там с ДЕУС цвят няма да извадиш, а маската вади. Нямам как собствениците на ДЕУС или Минелаб дали една капа с пари за тях да не са изпаднали в дълбока самозаблуда че само техните машини стават за нещо . 60-70% човека е от значение за крайният успех ! На машините се гледа цена/качество и евентуални проблеми (гаранционни и след гаранционни), а Деуса се чупи и то много.... За машини с цена над 1700 лв ДЕУСА си остава ТОП и слага в малкия си джоб Minelab CTX3030 и Ф75
Виждъл съм маската(3) какво прави и то на замърсено,а и не беше правилно настроена,беше на авто-грунд и вкл. на ВЦО,а това не се препоръчва,но и така си вадеше много,представям си какво ще е със четворката на замърсено. Изводите които аз си правя за себе си,са,че спрямо цена-качество,маската е един добър апарат с добра производителност и здравина за парите си. Не казвам,че деуса е боклук,но айде купете си деус за 600 лева.
п.с. Иначе проблема като цяло не е в машините,а в това,че почти не останаха сигнали.
Аз веднъж попаднах на реголвана нива която е работена с деус,резултата след 1 час работа на фишер ф 75 при настройки 88 сенс, де дискм 1 беше около 15 цветни сигнала който колегите нямаха право да оставят.незнам от неправилни настройки или от задкормилно устройство но това си е факт...
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: ф75 или деус Нед Сеп 29, 2013 11:20 am
diony написа:
Аз веднъж попаднах на реголвана нива която е работена с деус,резултата след 1 час работа на фишер ф 75 при настройки 88 сенс, де дискм 1 беше около 15 цветни сигнала който колегите нямаха право да оставят.незнам от неправилни настройки или от задкормилно устройство но това си е факт...
ако никой не е минавал след като е минавано с деуса и реголваното е улегнало много ясно че ще вадиш сигнали .
Колеги здравейте,вчера се убедих че деуса е ненормален апарат,с голямата антена има дълбочина недостижима за 98% от бг машините,а за дискриминация нема да приказваме изобщо.Уникален е,ако някой се чуди какъв апарат да си вземе и има възможност за такъв да не се двоуми.