Ми значи и уреда не го е ползвал 11г.РоверЦ е най обикновен недиференциален маг от най прост тип с визуализиращ софт.Не е радиочестотен скенер.Пишката отдолу дето стърчи е маг датчика.Това е за този модел.Година ми седя отворен на бюрото.Залети с топъл силикон платки от най различен тип.Дори имаше една на гетинакс,като от китайско радио .Единственото свч устройство вътре е гпс приемника.Това е.Някъде пазя снимки от карантията на така наречения скенер на ОКМ,ако ги намеря,ще ги постна
Много си умен за това не си се научил да работиш с него То не трябва само да го държиш на бюрото а и да се научиш да работиш с него Но изглежда ти си пълен ташак като интелект Почни да работиш с гъдулка Тя е точния апарат за тапир като тебе
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: за ОКМ Пон Окт 07, 2013 7:54 pm
Шавлест, не виждам въобще защо водим диалог с хора, които на живо не са виждали уредите, но на теория много разбират. Аз приключвам темата защото е все едно да ида да им говоря за гъдулки, като съм нямала никога гъдулка.
ton69 Преторий
Заглавие: Re: за ОКМ Пон Окт 07, 2013 10:29 pm
Друже,дето не ти се разчита ника,моето интелектуално ниво е оценено от дипломите ми и работата ми.Аз лични нападки и квалификации не съм употребил.Даскалите/или може би докторите/са изстървали някой друг.Тука е ролята на админа да се намеси.Моя опит с най различни техники за търсене на артфакти включва не само гадулката .В арсенала си имам флуксгейт маг,резистивити радар,акустичен радар и протон маг,като вч радара е почти готов,а за да си чешам крастата търкам с спектра в3.С електроника си вадя и хляба,така че не ме питай ,защо знам кое как е.А който се интересува за ОКМ има достатъчно информация/хубаво е да се зная и чужди езици/.Там истината лъсва.Щте кача и снимки от перфектната карантия на този чудо уред.Всеки сам да прецени за *немското*му изпълнение.Останете си със здраве
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: за ОКМ Вто Окт 08, 2013 2:03 am
ton69 написа:
Друже,дето не ти се разчита ника,моето интелектуално ниво е оценено от дипломите ми и работата ми.Аз лични нападки и квалификации не съм употребил.Даскалите/или може би докторите/са изстървали някой друг.Тука е ролята на админа да се намеси.Моя опит с най различни техники за търсене на артфакти включва не само гадулката .В арсенала си имам флуксгейт маг,резистивити радар,акустичен радар и протон маг,като вч радара е почти готов,а за да си чешам крастата търкам с спектра в3.С електроника си вадя и хляба,така че не ме питай ,защо знам кое как е.А който се интересува за ОКМ има достатъчно информация/хубаво е да се зная и чужди езици/.Там истината лъсва.Щте кача и снимки от перфектната карантия на този чудо уред.Всеки сам да прецени за *немското*му изпълнение.Останете си със здраве
Поздрави,колега! Такива отговори заслужават и аплодисменти.
Хаосът е или временен,или гибелен!
бобо Джадай
Заглавие: Re: за ОКМ Вто Окт 08, 2013 12:14 pm
shavlestia написа:
ton69 написа:
Ми значи и уреда не го е ползвал 11г.РоверЦ е най обикновен недиференциален маг от най прост тип с визуализиращ софт.Не е радиочестотен скенер.Пишката отдолу дето стърчи е маг датчика.Това е за този модел.Година ми седя отворен на бюрото.Залети с топъл силикон платки от най различен тип.Дори имаше една на гетинакс,като от китайско радио .Единственото свч устройство вътре е гпс приемника.Това е.Някъде пазя снимки от карантията на така наречения скенер на ОКМ,ако ги намеря,ще ги постна
Много си умен за това не си се научил да работиш с него То не трябва само да го държиш на бюрото а и да се научиш да работиш с него Но изглежда ти си пълен ташак като интелект Почни да работиш с гъдулка Тя е точния апарат за тапир като тебе
Еиййй,ма и ти,кат те чета,напрау пращиш от интелект Даже се чудя къде го побираш
ivangrozni Консул
Заглавие: Re: за ОКМ Вто Окт 08, 2013 9:44 pm
окм преди 10 години се държеше от индийци
Lamas Легионер
Заглавие: Re: за ОКМ Сря Окт 09, 2013 9:27 am
Вчера си викам: -Бе аз що не-направя запитване направо в ОКМ-Германия?! И направих, попитах ги: - hallo, Können Sie mir sagen, die Instrumente auf OKM, Sie arbeiten auf lehmigen Böden?Vielen Dank.
"Здравей те, Бихте ли ми казали, дали уредите на ОКМ, работят на глинести почви?Благодаря ви."
Отговора беше: --------------------------------------------------------- Was genau wollen Sie suchen und in welchen Tiefen?Gerne empfehlen wir Ihnen ein geeignetes Gerät aus unserer Produktreihe. --------------------------------------------------------- Freundliche GrüßeNancy Quellmalz OKM GmbHJulius-Zinkeisen-Str. 704600 Altenburg / GermanyVisitor's address:OKM GmbHLeipziger Str. 83 a04600 Altenburg / Germany ------------------------------------------------------ --- Превеждам: -Какво точно искате да търсите и на каква дълбочина? За да можем да ви предложим подходящият за вас от нашата гама уреди.
Аз им отговорих: -За мен е без значение кой от вашите уреди ще ми предложите, за мен е важно уреда да работи безпроблемно на глинести почви! В България почвите са с високо съдържание на глина и притесненията са ми в тази насока- "ще работили уреда безпроблемно"?
п.п.Още нямам отговор, а вече минаха 20 часа. На първият имейл ми отговориха веднага, но на втория се затрудняват май?! Тази марка е обвита в "пълна мистерия"
Lamas Легионер
Заглавие: Re: за ОКМ Чет Окт 10, 2013 3:35 pm
Получих дългоочакваният имейл от ОКМ Най подходящи за нашите почви са-Ровер С2, еХр 4000, еХр 5000 Но задължително със сондата- суперсензор.
Hallo,kein Problem am besten geeignet sind Rover C II oder eXp 4000 und 5000 mit Supersonde. Die Supersonde ist hochauflösend und am leistungsstärksten.Preise wären wie folgt:Rover CII = 9.639,00 EUR incl. VATeXp 4000 Basic + Supersensor = 14.756,00 EUR incl. VATeXp 5000 Basic + Supersensor = 21.420,00 EUR incl. VATThe max. depth of those detectors is 25m.
Boti Новобранец
Заглавие: Re: за ОКМ Чет Дек 05, 2013 9:26 am
колеги, бихте ли искали да обменим опит относно ОКМ-те?
Питър Новобранец
Заглавие: Re: за ОКМ Вто Яну 05, 2016 3:52 am
Нещо се зачетах в 'умнотиите' из темата. Чудно ми е защо се спори за такива незначителни неща - работи ли ОКМ или не работи ? ОКМ единствено мери магнетизъм. Ако някой работи или не работи това са знанията ви и магнитното поле и друго няма. .
Магнитното поле - едно или друго винаги е на лице и да искате няма как да изключите магнита, винаги е включен... който успее да си включи и мозъка ще започне да му се получава. Търкулнете един магнит на пода и го 'сканирайте' с ОКМ - веднага ще откриете 'съкровище' на долния етаж. Приберете магнита, търкулнете един златен пръстен или дори цяла гривна на пода и ги 'сканирайте' - там няма да има нищо освен гол паркет. Ако не успеете да си обясните това през следващите 11 минути - може би ви чакат дълги години до отговора.
Господин 'радар' ще го попитам - когато на входа имате магнитно поле а на изхода отчет от инструмента, какво искате да намерите вътре в него ? Бихте ли разглобили грамчето за да си обясните как тъй тежи точно един грам ?
Всеки човек има свой свят, колкото хора толкова светове! И въпреки това всички живеем в Големия Свят Някой ден и аз ще мога да отговарям на лични.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: за ОКМ Вто Яну 05, 2016 3:01 pm
Питър написа:
................. Ако не успеете да си обясните това през следващите 11 минути - може би ви чакат дълги години до отговора. .......................
Това ми хареса!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!