Заглавие: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Ное 10, 2010 3:08 pm
Ето ви малко снимки на колеги които исползват хобито металдетектинг и по друг начин.Дано ви харесат снимките. [img][/img] [img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img] [img][/img] [img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img] [img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img] [img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img]
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Ное 10, 2010 6:47 pm
Това с металотърсача да търсиш злато как ще го тълкуват законотворците,кое е забраненто да имаш металотърсач или да търсиш злато или и двете?Даже американците металотърсачите повечто ги излползват да търсят злато.
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Ное 10, 2010 6:58 pm
А ти намирал ли си с металдетектор и каква марка е.
Гост Гост
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Ное 10, 2010 8:05 pm
goldhunter написа:
А ти намирал ли си с металдетектор и каква марка е.
Не съм намирал,за търсене на самородно злато не стават обикновенните металдетектори,като гледам най-добри за тая работа са джи-питата на minelab,фишер имат и те някакви за самородно злато но каквото и да кажа няма да вярно защото не съм работил никога с такива.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Пет Ное 12, 2010 5:36 pm
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Пет Дек 03, 2010 10:04 am
Клипчето определено е интересно и доста зарибяващо
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 6:54 pm
Абе то в тая Америка дет копнат злато вадят
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 7:01 pm
Май май така излиза няма лошо, нека намират хората та и нас да нахъсват
Не питай старило, питай патило!
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 7:41 pm
stemla написа:
Това с металотърсача да търсиш злато как ще го тълкуват законотворците,кое е забраненто да имаш металотърсач или да търсиш злато или и двете?Даже американците металотърсачите повечто ги излползват да търсят злато.
нищо чудно Чобаноб да пречисли и самородното злато към историческите ценносто . В тази държава вече всичко може да се очаква!!!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 7:43 pm
България изобщо не е за подценяване, тук се вади злато от незапомнени времена. Доста хора се запалиха по търсенето на злато, защото инвестицията е малка, риска е малък, пазара на продукта е гарантиран.
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 7:53 pm
Чувал съм ,че само в източните родопи се е добивало масово златото.Така че колегите от него район могат да се пробват,пък аз дето съм ор равнината ще си продължавам да си търкам по поляните и баирите
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 8:00 pm
Чумата написа:
Чувал съм ,че само в източните родопи се е добивало масово златото.Така че колегите от него район могат да се пробват,пък аз дето съм ор равнината ще си продължавам да си търкам по поляните и баирите
Не само там има колега и в Стара планина също има в един приток на река Вит в самото начало но за съжаление аз не съм запознат с тази техника на търсене така че и аз ще си търкам с апаратчето
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 18, 2010 9:29 pm
Този модел на Фишер ще върши идеална работа за търсене на злато.На графиката може да видите как засича златото според видовете сонди които са проектирани за търсене на видовете по големина на рудното злато във почвата.
Характеристики:
19 kHz честота на работа за чувствителност към малки златни късове. Режими- всички метали и дискриминация. Настройка на праг и ниво на сигнала. Жак за слушалки. Работи с единична 9V батерия, но оптимизираната консумация позволява продължително използване. Режим за точно локализиране на обекта с бавно движение на бобината (PINPOINT). Земно трасиране и ръчна настройка на земния баланс. Голям LCD екран с Target ID скала от 0-99 указваща типа на открития метал. Продължително отчитане на информацията за земната фаза и минерализация. Индикатор за дълбочина и сила на сигнала. 2-тонално VCO. Стандартно комплектован с 11"(28см) елиптична DD бобина. Изключително лек.
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 25, 2010 8:09 pm
Kiril62 написа:
Този модел на Фишер ще върши идеална работа за търсене на злато.На графиката може да видите как засича златото според видовете сонди които са проектирани за търсене на видовете по големина на рудното злато във почвата.
Характеристики:
19 kHz честота на работа за чувствителност към малки златни късове. Режими- всички метали и дискриминация. Настройка на праг и ниво на сигнала. Жак за слушалки. Работи с единична 9V батерия, но оптимизираната консумация позволява продължително използване. Режим за точно локализиране на обекта с бавно движение на бобината (PINPOINT). Земно трасиране и ръчна настройка на земния баланс. Голям LCD екран с Target ID скала от 0-99 указваща типа на открития метал. Продължително отчитане на информацията за земната фаза и минерализация. Индикатор за дълбочина и сила на сигнала. 2-тонално VCO. Стандартно комплектован с 11"(28см) елиптична DD бобина.Този фишер ще отчетели късче самородно злато колкото половин ориз и на каква дълбочина Изключително лек.
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Дек 25, 2010 8:11 pm
Този Фишер ще отчетели къстче самородно злато колкото половин ориз и на каква дълбочина
gog Консул
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Нед Дек 26, 2010 4:56 pm
www.mdetektors.com След като са дилъри на Фишер несалиго пробвали как се представя с 28см ДД глава
tsole Легионер
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Вто Дек 28, 2010 3:39 pm
знам в българия на няколко места самородно злато на големи късове и може би е нужен апарат за намиране ,но преди две години случаино попаднах на едно дере което пуска големи парчета 3-5 грама .има малко вода там и сум сигурен че има много злато в дерето го носи гравитацията но то е вулканично и сигурно цялата местност е осеяня със зрънца и плюскавици .кирил62 кажи моля те но не с рекламна цел или с цел зарибяване какво ти е мнението ако искаш пусни ми лично съобщение и даи акъл за някакъв металотурсач който да върши поне що годе работа за целта
gog Консул
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Дек 29, 2010 1:01 am
Едвали ще хване късчета самородна злато като се има предвид от специфичноста на почвата към руда Жилите от които с замби се вади материал са доста рудни поне аз къде съв виждам Вярно при пропадания на почвата където отдолу е имало минни галерии и почвата е жълта камениста там може и да стане с апарат фишер
gog Консул
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Дек 29, 2010 1:07 am
tsole написа:
знам в българия на няколко места самородно злато на големи късове и може би е нужен апарат за намиране ,но преди две години случаино попаднах на едно дере което пуска големи парчета 3-5 грама .има малко вода там и сум сигурен че има много злато в дерето го носи гравитацията но то е вулканично и сигурно цялата местност е осеяня със зрънца и плюскавици .кирил62 кажи моля те но не с рекламна цел или с цел зарибяване какво ти е мнението ако искаш пусни ми лично съобщение и даи акъл за някакъв металотурсач който да върши поне що годе работа за целта
Пресавяне и промивка с копанка. Там е истинана. Тези правоъгълните където от едната страна са отворени според мен са по подходящи от тез новите на Фишер Но все пак на кои как му е наи удобно
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Сря Дек 29, 2010 2:41 pm
gog написа:
www.mdetektors.com След като са дилъри на Фишер несалиго пробвали как се представя с 28см ДД глава
Колега, досега сме внасяли отделни бройки и те веднага се купуваха. Сега от 2011 вече имаме по-добри цени на продуктите на Фишер и Технеткс и затова ще обърнем специално внимание на модела за златотърсачите и ще направим подробни тестове. Ще дойдат на цени около 1000-1200лв. 19Кхз смятам, че е супер цена, а легенчетата за промиване на злато ще бъдат също силно номолени цените. За всичко ще пишем и ще снимаме!
Yamaha Легионер
Заглавие: Новият Gold Bug или X-terra 705 за търсене на самородно злато.Дайте мнение Съб Яну 01, 2011 5:27 pm
www.mdetectors.com написа:
gog написа:
Колега, досега сме внасяли отделни бройки и те веднага се купуваха. Сега от 2011 вече имаме по-добри цени на продуктите на Фишер и Технеткс и затова ще обърнем специално внимание на модела за златотърсачите и ще направим подробни тестове. Ще дойдат на цени около 1000-1200лв. 19Кхз смятам, че е супер цена, а легенчетата за промиване на злато ще бъдат също силно номолени цените. За всичко ще пишем и ще снимаме!
Новият Gold Bug или X-terra 705 за търсене на самородно злато.Дайте мнение
tsole Легионер
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Яну 01, 2011 7:34 pm
gog написа:
tsole написа:
Пресавяне и промивка с копанка. Там е истинана. Тези правоъгълните където от едната страна са отворени според мен са по подходящи от тез новите на Фишер Но все пак на кои как му е наи удобно
е убаво де ама си мисля че ако тичам по ливадата ще сабера също доста злато.това с копанката няма да избяга но нямам време да чакам другото да дойде във водата
Yamaha Легионер
Заглавие: Re: Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато. Съб Яну 01, 2011 9:24 pm
За това е темата и дилемата. Кой детектор ще ни върши работа за самородно злато по нашите земи.... ? Golg Bug....X-terra 705...GPX... Освен с промиване. С метал детектор Не става ли.Ако някои има опит .Моля - СПОДЕЛЕТЕ
Металдетектинга като хоби за търсене на самородно злато.