Заглавие: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 5:10 pm
Здравейте колеги, работя с se-то и нашите жълти стотинки не ги лови (1999-2010),дали ги отчита като FE-COINS.Това ме радва да не копам , но дали така трябва да ги показва.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 5:15 pm
belaka написа:
Здравейте колеги, работя с se-то и нашите жълти стотинки не ги лови (1999-2010),дали ги отчита като FE-COINS.Това ме радва да не копам , но дали така трябва да ги показва.
1999 g жълтите трябва да ги лови , от 2000 са с желязно ядро , правилно си работи апарата .
djotoriij Преторий
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 5:27 pm
Petronii написа:
belaka написа:
1999 g жълтите трябва да ги лови , от 2000 са с желязно ядро , правилно си работи апарата .
Ако ядрото е желязо,то външното покритие от каква сплав е ?
sc Про-Консул
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 5:34 pm
НИКЕЛ
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 6:02 pm
Petronii написа:
belaka написа:
благодара много за отговорите ,имам SE-то от скоро и се уча да бачкам с него
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 6:12 pm
апрата е страхотен нещо от към настройки и работа , ако мога ще помогна , питай аз от 3 години съм с такъв
djotoriij Преторий
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 6:18 pm
sc написа:
НИКЕЛ
pechkata Джадай
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 14, 2010 9:05 pm
djotoriij написа:
Petronii написа:
belaka написа:
Ако ядрото е желязо,то външното покритие от каква сплав е ?
- - Пиринч...
vezir Легионер
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Пет Окт 15, 2010 2:03 pm
belaka написа:
Вземи един магнит и пробвай жълтите стотинки,и виж какво ще установиш.
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Вто Окт 19, 2010 8:15 pm
zempar написа:
апрата е страхотен нещо от към настройки и работа , ако мога ще помогна , питай аз от 3 години съм с такъв
как мога да разбера при кога машината е стабилна и нужна ли е постоянна настойка на sens на една месност (най-вроятно зависи от почвата).имам едни картончета с настройки ,знаете ли дали са реални за нашите почви ? те са за дълбоко ,замърсено, плаж ,обработваеми земи ,общи, но са по няколко от група и не мога да определя кои са добри за работа в бг. четох книгата на Рудолф Кавчик ,но все още ми е нужна практика .не мога да оптимизирам апарата на дадена месност а не искам да ползвам заводски настройки .съветваха ме да работя на semi-auto но дълбочината намалява?? ,а и не сам свикнал завуците на машинката
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Вто Окт 19, 2010 8:42 pm
вдигаш треша така че да го чуваш после цъкваш ноис чанела като държиш антената на около 30см от земята напълно неподвижно докато не си избере чист канал , като преди това си проверил дали няма сигнал под антената , демек на чисто место трябва да е после правиш няколко маха и трябва да чуваш треша да прекъсва , ако не го чуваш значи земята е активна и започваш да намаляш сенса докато го чуеш , автосенса не е за предпочитане ако ти дава много паразити пак намаляш сенса , но преди всичките тия операции си намали GAIN на 6 ако съм пропуснал нещо колегите ще допълнят
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Вто Окт 19, 2010 9:27 pm
zempar написа:
вдигаш треша така че да го чуваш после цъкваш ноис чанела като държиш антената на около 30см от земята напълно неподвижно докато не си избере чист канал , като преди това си проверил дали няма сигнал под антената , демек на чисто место трябва да е после правиш няколко маха и трябва да чуваш треша да прекъсва , ако не го чуваш значи земята е активна и започваш да намаляш сенса докато го чуеш , автосенса не е за предпочитане ако ти дава много паразити пак намаляш сенса , но преди всичките тия операции си намали GAIN на 6 ако съм пропуснал нещо колегите ще допълнят
Мерси това е нещо ново за мен.аз ползвам сеф антена 10 14 това има ли значение . слагам long сигнал и сауд ferious така ок ли е?
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Вто Окт 19, 2010 9:53 pm
да аудио настройките ти са точни има антени които не позволяват издуване със сефка не съм работил не знам как е аз карам със сенс 30-31 , но почвата във варнеско е много лека ти от кой регион си
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 12:22 pm
zempar написа:
да аудио настройките ти са точни има антени които не позволяват издуване със сефка не съм работил не знам как е аз карам със сенс 30-31 , но почвата във варнеско е много лека ти от кой регион си
централни родопи .относно recovery винаги работя на deep оn ,и знам ,че на замърсено deep off ,fast on не съм ги комбинирал и двете функции вкл
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 12:48 pm
то при теб сигурно е доста орудено на какъв сенс караш на замърсено като изключиш депа и включиш фаста , ако ти чуролика машината от паразити пак трябва да намалиш сенса докато стане стабилна
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 6:17 pm
zempar написа:
то при теб сигурно е доста орудено на какъв сенс караш на замърсено като изключиш депа и включиш фаста , ако ти чуролика машината от паразити пак трябва да намалиш сенса докато стане стабилна
20-25 мисля че е стабилна ,но не съм сигурен ,затова ви питах как става настройката ,може би не съм работил с стабилна машина
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 7:05 pm
друг начин да разбереш дали машината е елиминирала земята е , като намериш чисто местенце на общ режим демек без дискриминация , включваш пинпойнта и започваш да помпиш като грундарка и не трябва да чуваш силно виене ако чуваш изключваш пинпойнта и цъкаш нойс , после пробваш пак , ако пак чуваш намаляш сенса и пробваш пак тоя чалъм ми го каза един авер и има файда , скоро го пробвах на минерализирана нива
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 7:40 pm
zempar написа:
друг начин да разбереш дали машината е елиминирала земята е , като намериш чисто местенце на общ режим демек без дискриминация , включваш пинпойнта и започваш да помпиш като грундарка и не трябва да чуваш силно виене ако чуваш изключваш пинпойнта и цъкаш нойс , после пробваш пак , ако пак чуваш намаляш сенса и пробваш пак тоя чалъм ми го каза един авер и има файда , скоро го пробвах на минерализирана нива
благодаря много ,утре ще тествам двата начина които ми каза
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 7:41 pm
пробвай и кажи ко е станало дали има файда
petrovbs Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Окт 20, 2010 10:20 pm
със сигорност ефектът е голям земляк но колегата няма да го усети нужное време щом още не разпознава звуците а ведньж опознае ли ги другото е вьпрос на кьсмет
belaka Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 21, 2010 6:26 pm
zempar написа:
пробвай и кажи ко е станало дали има файда
супер е млъкна и съм много доволен ,ходих на едно местенце дето съм го минавал и преди с бг машина ,но explorer а е друга работа 10 сигнала на място минато с 4 различни машинки ,свалих сенса до20-21 гейн 8 и е суупер
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Окт 21, 2010 7:35 pm
значи ще черпиш гейна можеш още да го свалиш до 6 , това пък ще ти позволи да вдигнеш сенса и то се препокрива , но машината става още по-спокойна увеличения гейн засилва звука от дребните предмети(птичи съчми) а когато е намален тия съчми пак ще ги чуваш но като от дънземя сякаш идва сигнала на монетките няма да ти пречи но ще стане по-спокойна успехи ти желая
asterimo Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 9:55 pm
zempar , имам един въпрос към теб- откъде си купи 11" антена за Minelab-а , че и аз искам такава за моя! Благодаря и извинявай!
zempar Цезар
Заглавие: Сря Ное 03, 2010 10:10 pm
от официалния представител на майнлаб магазина в шумен
asterimo Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 10:24 pm
zempar написа:
от официалния представител на майнлаб магазина в шумен
Благодаря! Сигурно са се свършили, защото аз направих допитване до тях и те ми отговориха, че имат само SEF и DD!