Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 10:27 pm
ами с поръчка е , аз я чаках около месец
asterimo Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 10:32 pm
zempar написа:
ами с поръчка е , аз я чаках около месец
Да, а с риск да съм досаден, имаш ли поглед върху това, коя е по-добра DD14x10" DD, или SEF антените? Аз имам само кръгла-15" и малка 8"SEF. А и колко излиза 11-ката?
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 10:47 pm
не не си досаден , ще помогна с каквото мога 11ката е 150Э , ако си пазарил от там други неща ще ти намалят още сефка не съм имал възможноста да ползвам и не мога да сравня работил съм най-вече с тая
и с 11ката като дълбочина и чиста работа са еднакви 11 превъзхожда с това че е около 200гр по-лека и по-лесно се навира в тревата
asterimo Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 10:56 pm
zempar написа:
не не си досаден , ще помогна с каквото мога 11ката е 150Э , ако си пазарил от там други неща ще ти намалят още сефка не съм имал възможноста да ползвам и не мога да сравня работил съм най-вече с тая
и с 11ката като дълбочина и чиста работа са еднакви 11 превъзхожда с това че е около 200гр по-лека и по-лесно се навира в тревата
Благодаря, много ми помогна, ще си поръчам и аз такава защото DD 14x10" е 100Э но е много по-тежка!
zempar Цезар
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Сря Ное 03, 2010 11:19 pm
за сефките съм чел доста добри неща и в чуждите форуми пусни една тема , някой колега може да има по-вече опит и база за сравнение аз като вземах 11ката нямаше почти никакво инфо за сефките , а да не говорим за някой с опит ако днес ми се налагаше да избирам бих потърсил по-вече инфо , а не само от 1 човек (мен) да не стане така да те подведа и после да ме псуваш
pulp Новобранец
Заглавие: se Пон Дек 06, 2010 5:15 pm
Здравейте работя с експлорер се от около година и вече доста напреднах с него. Имам СЕФ 10х12 и 15х18 С 15х18 се обхваща по-голяма площ за по-малко време но е много тежка и бързо ми се омаря ръката докато 10х12 намира по-дълбоко монети. Работя на 32 сенс ръчно предимно само в някои случаи го намалям. Рековъри само фаст използвам защото съм правил тестове с монета от 1 лев заровена на около 45 см на фаст по-добре ми я засича с 10х12. В някои почви повече се копае на фаст отколкото на дееп но по-малко има възм. да пропуснеш нещо. Със стандартната бобина почти не съм работил.
lud na max Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Пон Дек 06, 2010 9:22 pm
pulp написа:
Здравейте работя с експлорер се от около година и вече доста напреднах с него. Имам СЕФ 10х12 и 15х18 С 15х18 се обхваща по-голяма площ за по-малко време но е много тежка и бързо ми се омаря ръката докато 10х12 намира по-дълбоко монети. Работя на 32 сенс ръчно предимно само в някои случаи го намалям. Рековъри само фаст използвам защото съм правил тестове с монета от 1 лев заровена на около 45 см на фаст по-добре ми я засича с 10х12. В някои почви повече се копае на фаст отколкото на дееп но по-малко има възм. да пропуснеш нещо. Със стандартната бобина почти не съм работил.
Колега я раздухай малко за тая 15х18 по точно ме интересува може ли да я караш на 32 сенс ръчно без прага да накъсва с включена опция диип и гейн 9-10
pulp Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Чет Дек 09, 2010 11:58 am
може да на повечето места
pulp Новобранец
Заглавие: Re: EXPLORER ДИСКРИМИНАЦИЯ Вто Дек 14, 2010 1:34 pm
Опс извинявам се колеги оказа се че съм работил на нисък гейн и за това позволява висока чувствителност. Мислих че гейн не се отразява на дълбочината и се наглася според вида на почвата докато се стабилизира апарата. Ще го пробвам на висок гейн и ще кажа как е. А я кажете бутона Noise Cancel само на gain ли се отразява или и на чувствителноста? По принцип не го ползвам този бутон а само ръчно си настройвам.