малко повече инфо къде си ги намерил (балкана) (селище) (нива) по тежки ли са от другите скали със по мощна лупа ги виж имат ли обгоряла коричка привличат ли се от магнит и имат ли магнетизъм
бива също така да направиш срезове на късовете,да се види имат ли разтопен метал и дали съдържат никел(наличието на никел е е гаранция че е метеорит)
и за съжаление в България няма институция която да ти помогне, чужди форуми и учени
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Вто Юли 17, 2012 2:11 pm
аз съм сигорен за последния че е истински
Гост Гост
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Сря Юли 18, 2012 2:00 am
Първите два ми приличат повече на камъни със земен произход , но третия може би е метеорит. Според мен трябва да намериш някъде където да ти го изследват. Но тук в България почти е невъзможно.Пробвай в БАН катедра физика и астриномия. Дано да достигнеш до отговор
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Нед Юли 22, 2012 9:58 pm
има 50% шанс да ти го отнемат но пробвай ако ти го отнемат вдигни скандал
ИВАЙЛО Новобранец
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Чет Дек 26, 2013 11:52 am
Здравей народе чисто нов съм в този сайт но имам голям интерес за тези неща чета темата гледах снимките и аз мога да ти кажа за 3-ти номер че със сигурност притежаваш метеорит имам абсолютно същия но доста по голям а за иследванията ги правят в БАН зада не се чудите на мен ми показа на иследванията че съдържа 6 съставки в него но няма никелл и за това е по евтин но цената никак нее малка за това най добре се поинтересувай за 3 номер може да те зарадва а иследванията са 1500 лв но по някой път си заслужават
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Чет Дек 26, 2013 12:03 pm
ИВАЙЛО написа:
Здравей народе чисто нов съм в този сайт но имам голям интерес за тези неща чета темата гледах снимките и аз мога да ти кажа за 3-ти номер че със сигурност притежаваш метеорит имам абсолютно същия но доста по голям а за иследванията ги правят в БАН зада не се чудите на мен ми показа на иследванията че съдържа 6 съставки в него но няма никелл и за това е по евтин но цената никак нее малка за това най добре се поинтересувай за 3 номер може да те зарадва а иследванията са 1500 лв но по някой път си заслужават
Хубав отговор , но за 1500лв. ще си купя детектор и то от висок клас.
ИВАЙЛО Новобранец
Заглавие: емии знам ли какво да ти кажа ако искаш сериозни куповачи си трябват и изследвания аз за моя направих защото имат интерес към него от Германия и Норвегия и искаха да се изследва задължително :) даже чакам изследвания от Германия да пристигнат тези дни :) Чет Дек 26, 2013 12:08 pm
werewolf1 написа:
ИВАЙЛО написа:
Хубав отговор , но за 1500лв. ще си купя детектор и то от висок клас.
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Чет Дек 26, 2013 12:19 pm
Успех при продажбата ! дано си заслужава!
ИВАЙЛО Новобранец
Заглавие: благодаря успех желая на всички :))) Чет Дек 26, 2013 12:29 pm
werewolf1 написа:
Успех при продажбата ! дано си заслужава!
batned Про-Консул
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Чет Дек 26, 2013 3:12 pm
ИВАЙЛО написа:
Ивайло дай малко инфо къде може да се продаде метеорит защото на скоро гледах едно филмче в щатите 1 грам е 1000 долара а той е прекупвач значи ги препродава още по скъпо- ако тук едно изследване е 1500 лева както казваш може ли да се продаде в щатите примерно изобщо ако знаеш нещо пиши може и на лични няма проблем
batned Про-Консул
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Чет Дек 26, 2013 3:23 pm
morfozis написа:
ниакои намирал ли е метеорит
и аз се интересувам колега защото цената на някои метеорити на вън е 1000 долора за грам и на митницата нека някой да познае какъв камък носиш нали- просто сувенир нали
ИВАЙЛО Новобранец
Заглавие: еми аз чакам от германия да ми пратят изследвания и от там и имат интерес от норвегия но ще го дам на приятел там че той орежда нещата евентуално ако станат нещата и имат интерес може да пиша тук или нещо такова Чет Дек 26, 2013 3:47 pm
batned написа:
morfozis написа:
и аз се интересувам колега защото цената на някои метеорити на вън е 1000 долора за грам и на митницата нека някой да познае какъв камък носиш нали- просто сувенир нали
ИВАЙЛО Новобранец
Заглавие: Извинявам се аз съм написал 1500 лв но забравих да напиша че се плаща на грам изследването обаче губиш и малко материал моя беше точно 1000 гр и ми го върнаха 960 :D Чет Дек 26, 2013 3:48 pm
ИВАЙЛО написа:
batned написа:
morfozis написа:
batned Про-Консул
Заглавие: Re: МЕТЕОРИТ Пет Дек 27, 2013 5:59 pm
ИВАЙЛО написа:
ИВАЙЛО написа:
batned написа:
morfozis написа:
Колега Админа ми резна един два поста и то с абсолютно право използвам възможността да му се извина и да ви напомня защото аз бях забравил че този форум се чете и от други хора не особено добре настроени да го кажем към металдетиктинга в България така че ако искате да споделите нещо по специално има ЛС или други начини за свързване но трябва преди да пуснем нещо в форума да помислим -весели празници и успех на всички колеги