Имам и аз един камък който смятам за метеорит. Магнита го лови а всички апарати го дават цвят. тежи 165гр. мерен на търговска везна в магазин, големината му е 4см. или колкото един кибрит. Според вас от кои метеорити е /ако изобщо е метеорит де/ Ще кача снимки но се извинявам за лошото качество, щраках с телефона.
Последната промяна е направена от OFROAD на Сря Дек 04, 2013 3:59 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Иманяр и половина Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Чет Юли 19, 2012 11:13 pm
OFROAD написа:
Здравейте и от мен. Имам и аз един камък който смятам за метеорит. Магнита го лови а всички апарати го дават цвят. тежи 165гр. мерен на търговска везна в магазин, големината му е 4см. или колкото един кибрит. Според вас от кои метеорити е . Продавам го, ако някой прояви интерес може да пише, или на мобилния. Тел: 0887 26 48 43
колко кинти му търсиш ?
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пет Юли 20, 2012 11:26 am
СИГУРЕН СЪМ 100% ЧЕ Е МЕТЕОРИТ ШЕФЕ КЪДЕ ТОЧНО ГО НАМЕРИ
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Метеорит Пет Юли 20, 2012 11:32 am
сталкер написа:
Здравей! Метеорита е от Тетевенският балкан, близо до село Бабинци.
Karamukan Новобранец
Заглавие: 9 Съб Юли 21, 2012 12:54 am
OFROAD написа:
сталкер написа:
Здравей! Метеорита е от Тетевенският балкан, близо до село Бабинци.
Дай му и GPS координати така не може да намери находището. Това е железен метеорит,в лошо състояние е.На една от снимките се вижда че сякаш е търкан.Не се надявай на добри пари от него.
Последната промяна е направена от Karamukan на Съб Юли 21, 2012 1:15 am; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Метеорит Съб Юли 21, 2012 1:04 am
Колеги напишете по-обширни статии за метеоритите. Как до ги различаваме ?Къде да се обърнем като се съмняваме , че е метеорит за да сме сигурни . По този начин помагате на нас начинаещите в това хоби. Този форум е затова да си помагаме, иначе няма смисъл смо да драскаме и да се правим на велики в нещо , което неискате да споделите.
Karamukan Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Съб Юли 21, 2012 1:20 am
AVGVSTVS 1 написа:
Колеги напишете по-обширни статии за метеоритите. Как до ги различаваме ?Къде да се обърнем като се съмняваме , че е метеорит за да сме сигурни . По този начин помагате на нас начинаещите в това хоби. Този форум е затова да си помагаме, иначе няма смисъл смо да драскаме и да се правим на велики в нещо , което неискате да споделите.
В интернет има достатъчно информация,ако се съмняваш направи като колегата OFROAD.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Метеорит Съб Юли 21, 2012 9:04 am
AVGVSTVS 1 написа:
-Спокойно приятел,ще има по обширна информация за всичко свързано с метеоритите по които гледам си се запалил яката.Между другото и към БАН има катедра или отдел не мога да се сетя точно занимаваща се с метеорити-Няма проблем и да проучат и да ти го сертифицират.Споко,както казва Кирил-Всичко с времето си,или пък ако ти звучи по благозвучно-Не му е дошло още времето,както казваше царя.........-Скоро ще е де,потрай още малко.
Гост Гост
Заглавие: Re: Метеорит Съб Юли 21, 2012 10:27 am
stan960 написа:
AVGVSTVS 1 написа:
-Спокойно приятел,ще има по обширна информация за всичко свързано с метеоритите по които гледам си се запалил яката.Между другото и към БАН има катедра или отдел не мога да се сетя точно занимаваща се с метеорити-Няма проблем и да проучат и да ти го сертифицират.Споко,както казва Кирил-Всичко с времето си,или пък ако ти звучи по благозвучно-Не му е дошло още времето,както казваше царя.........-Скоро ще е де,потрай още малко.
Благодаря , Ти stan960! С нетърпение чакам тази информация.Поздрави!
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Метеорит Съб Юли 21, 2012 7:36 pm
Дай му и GPS координати така не може да намери находището. Това е железен метеорит,в лошо състояние е.На една от снимките се вижда че сякаш е търкан.Не се надявай на добри пари от него.
Здравей!
Не зная дали е търкан, така съм го намерил. Както го виждате на снимката, така съм го извадил от земята. Бил е по голям но е строшен, като че ли на две. Наистина се е загладил, все едно има намеса на човешка ръка, но мисля че това се дължи на триенето в атмосферата при падането. Да поспаднат малко температурите и ще отида да потърся и другата част. За себе си съм 100% убеден, че е метеорит. Огледал съм го по всички критерий.
И още нещо да добавя, което съм пропуснал. В метеорита има много ситни кристалчета като стъкло, с лупа се виждат добре.
Karamukan Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Нед Юли 22, 2012 9:22 pm
OFROAD написа:
Здравей!
Не зная дали е търкан, така съм го намерил. Както го виждате на снимката, така съм го извадил от земята. Бил е по голям но е строшен, като че ли на две. Наистина се е загладил, все едно има намеса на човешка ръка, но мисля че това се дължи на триенето в атмосферата при падането. Да поспаднат малко температурите и ще отида да потърся и другата част. За себе си съм 100% убеден, че е метеорит. Огледал съм го по всички критерий.
И още нещо да добавя, което съм пропуснал. В метеорита има много ситни кристалчета като стъкло, с лупа се виждат добре.
Метеоритът ти е търкан от човек.Коричката от триенето в атмосферата при железните метеорити е характерна кафеникава.При отдавна паднали железни метеорити в нивите заради почвената обработка коричката им се изронва.
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 10:13 am
МОЖЕ ДА СА МЕТЕОРИТНИ ДИАМАНТИ . ВИЖДАЛ СЪМ ГИ И ПРЕДИ
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 10:25 am
хора може да организираме ловна дружина за метеорити какво ще кажете
Karamukan Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 1:24 pm
Karamukan написа:
OFROAD написа:
Здравей!
Метеоритът ти е търкан от човек.Коричката от триенето в атмосферата при железните метеорити е характерна кафеникава.При отдавна паднали железни метеорити в нивите заради почвената обработка коричката им се изронва.
За дето обяснявам на човека по темата ли ми оцвети поста в червено бе тъп администратор.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 4:10 pm
OFROAD написа:
Здравей!
-Да значи ли че ти знаеш GPS координатите на мястото.Доколкото знам дъждът там е бил от каменно-метеоритен тип, или пак ще оборваме науката..........................
Последната промяна е направена от stan960 на Пон Юли 23, 2012 6:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 4:46 pm
хора искате ли да се организираме
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 6:37 pm
-Споко-Вече сме-Чакаме да излезе решението на Съдебната инстанция.
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 7:05 pm
да се срещнем някъде лице в лице и да отидем заедно на .. лов..
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Метеорит Пон Юли 23, 2012 7:25 pm
- -Ще се срешнем Сталкер -Всички заедно -Фейс то Фейс.ps- Чел ли си Братя Стругацки или просто видя и хареса СТАЛКЕР,тоест героят от "Пикник край пътя"................................
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Вто Юли 24, 2012 4:01 pm
сталкер от игрите не от филмите провери в гугъл но то все тая
Последната промяна е направена от сталкер на Вто Юли 24, 2012 4:09 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Вто Юли 24, 2012 4:04 pm
да ви се похвала днес си купих м-детектор много съм доволен MD3009
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Метеорит Вто Юли 24, 2012 10:30 pm
-Не знам за колко си го взел ма не е кой знае ква придобивка -Е,дано все пак късметът е с теб,той винаги се усмихва на начинаещите.......................................
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Сря Юли 25, 2012 9:03 am
това е първият ми м-детектор 320лв
charon Цезар
Заглавие: Re: Метеорит Сря Юли 25, 2012 5:30 pm
Да ти е честит колега,не е толкова важно какъв,важното е да се забавляваш,успехи
Viver est militare!
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Метеорит Сря Юли 25, 2012 8:47 pm
благодаря колега в събота отивам на ..лов.. успех и на теб