Преди 15-тина години, когато е занимавах с промиване на злато, не беше забранено, просто трябваше да си регистриран като златотърсач, златото се продаваше единствено на държавата, по цени определени от държавата... Сега нямам и понятие как е
С лопата и леген можеш да ходиш където си поискаш,освен на места дадени на концесия.С помпа и някаква малка механизация най лошото което могатда ти направят е да ти кажат да събираш цирка.В марица има злато но в по горните те4ения.Тук специално вси4ко е зарито с пясък а в 4истият пясък по принцип злато няма.В омуровска имаш шанс ако знаеш да търсиш.Ами като на4ало мисля ,4е това ти стига ,успех.
ти недей чака щото хубавото време е на привършване както казва и колегата брутос в по-горните течения аз бих проверил от белово нагоре надолу вече се затлачва и няма сасво да търсиш , е може и надолу до септември да слезеш но по надолу вече няма шанс успех и да се похвалиш
Дано да мога скоро да се похваля аз не искам много една песачинка да намеря ще съм доволен , през зимата когато е по добре времете дали няма да стане ако сложа едни ботуши и едни гумени ракавици щото чак до другото лято неми се чака
zempar Цезар
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Чет Сеп 30, 2010 12:03 am
зимата ще измръзнеш ве човек аз тука преди месец постоях 2 часа в реката и краката ми станаха кокъл а пък зимата как ще е не знам
brutus Легионер
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Чет Сеп 30, 2010 12:06 am
то за златинки още утре мога да те заведа ,но за грамове е друга работа.
Предполагам че на марица дето минава точно през Пловдив (около гребната база) няма 6анс да има златинки :?
Колега не разбирам много от промиване на злато но ми казаха познати-стари златотърсачи от твоя район ,че са ходели по реките от х.Братан надолу към Чирпан а пък за Гребната база-забрави,там тинята е повече от пясъка.
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Съб Ное 20, 2010 11:02 am
И аз така мислех,мерси много за отговора
vasko_87 Легионер
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Пет Ное 26, 2010 5:29 pm
някои ако е навит за марица самоче беловската част или покраи момина клисура преди изравнителя
vaseto Новобранец
Заглавие: има ама е много ,много малкол Вто Фев 01, 2011 7:32 pm
goldhunter написа:
ЕМИ ЩЕ ЧАКАМ НЯКОИ КОИТО ЗНАЕ ДА КАЖЕ
има ама е много ,много малкол
tsole Легионер
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Чет Фев 03, 2011 10:21 pm
марица е голяма река и златото е на дъ лбоко ,защототя не е толкова пълноводна кактонякога и вече има голям нанос от тиня и боклуци и ти трябва да направиш голяма разкривка и губиш много време
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Чет Фев 03, 2011 10:53 pm
отказахте ме от марица апък и наистина е "тинясала" цялата може и да има ама няма да си струва копането
vaseto Новобранец
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Пет Фев 04, 2011 1:42 pm
[quote="goldhunter"]отказахте ме от марица ТИ искаш злато като в youtube.нема да стане....намери ме..
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Злато в Марица ? Пет Фев 04, 2011 2:36 pm
това няма нищо общо с youtube и м/у другото кои неще злато като в youtobe