Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Нед Сеп 19, 2010 12:52 am
съвет кой знае какъв не мога да ти дам щото имам по-вече работа само с гарет аце250 и майнлаб експл. се за тия пари които си споменала се побираш за гаретчето , добро е особенно дискриминацията , дълбочината малко му куца но разправят че със сефката тоя проблем го няма ставала значително по-дълбока лично аз не мога да потвърдя , защото не съм имал възможноста да работя с тая антена та както казах нямам голям опит но това са моите впечатления дано да съм ти помогнал по темата а не само да преча
мненията на хората, щото рискувате да изгоните много народ. И други работи бих казала, след два дена четене у форума, който е пред избухване
Джони - ти си светъл лъч за форума, но определено не се притеснявай, защото такива ги слушаме от 1 година, ама за тая година, тозе форум се превърна в гигант и по посещения и по постове и по нови теми и по желаещи да се регистрират. Това най-голямата трибуна и да се пише тук е привилегия, а някой производител сам да си прави реклама е недопустимо. Нека потребителите да споделят. Почти всички случаи са именно такива-производителя - гаражник сам пита за себе си и се опитва да бие упойки. Все пак мерси за акъла
Само от "светъл лъч" да не се превърна в "трън в очите" ви. Иначе благодаря все пак за "мекото" отношение. Не знам кой кви реклами си прави, даже не чета обикновено темите за техниката,/за съжаление те другите теми почти липсват/ щото вече съм си намерила апарата и останалото не ме интересува поне в тоя момент. Но пък имам страшен нюх да усещам кога някой се опитва да зарибява някого по не най-честният начин. Не плюйте чак толкоз много гаражната техника, не забравяйте от къде тръгнахме всички преди много време. Пък да не говорим, че и сега могат да се намерят много добри уреди самоделки за не повече от 350лв, които по нищо не отстъпват на фабричните такива за по 500 600лв. Малко са нестабилни понякога, затова в никакъв случай не ги препхоръчвам на колежката, но за търсач с опит са си много добри, дори в някой отношение превъзхождат фабричните в дълбочините при добра настройка и в ръцете на добър оператор. Надявам се, че след като не посочвам конкретни производители, няма да приемете това като реклама, а като мнение на търсач, което мнение би следвало да има място м този форум. Колежке, тук има хора, които ще ти дадат независими мнения за избора на апарат, стига да успееш да ги отсееш от агресивните реклами.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
laki Консул
Заглавие: по темата Нед Сеп 19, 2010 9:57 pm
Колежке,като тьрсач и като човек ,който що годе разбира от техника бих те посаветвал да си вземеш една ЕНИГМА.Има ги като варианти и с едно и с две и стри копченца.Тази марка много -много не се коментира тука но повярвай ми работи много добре.Бьрза е и с много хубава дискриминация и дьлбочина.
Здравейте! Искам да си купя металдетектор до 400-500 лв.Нова съм и,затова имам нужда от съвет. Преди съм имала и работих малко с ZB 100 или Злат .Сега какво ще ме посъветвате за тия пари?Фабричен или не? Искам да е с добра дълбочина и дискриминация и да работи нормално,както на лека,така и на активна почва.Предпочитам втора употреба и задължително документи. П.С.1 Проба преди покупка-задължително! П.С.2 пробата ще е от колега. Очаквам конкретни предложения и съвети.Все пак това не е като пазаруване в"молЯ"/мола/---- за неразбралите. П.С.3 Размаха на ръката да не ми пречи на гръдната обиколка.Ако може да е лек, да не ми образува неравномерен бицепс...../шега/. По точка №3 има ли нещо да се вмести в "стандарта"???
аце 150
евтин , лек , ПРОСТ , дължината на щеката се регулира .. особенно след злат ще се изненадаш от 'фантастичната' дълбочина
също ще спестиш носенето на тежките и неудобни лопати понеже тва ще ти е напълно достатъчно
Здрасти Добре дошла и за напреде ти пожелавам много цветни сигнали. Щом искаш апарат колешке отиди до някои обект,погледни там колегите с какво търсят( с какви машини са) и си вземи машината с която най много се търси в твоя край. Тука в сайта ще ти набутат машини,които са свързани със сайта и от които се черпи някакви девиденти и на-дали ще получиш очакваното.
Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Пон Сеп 20, 2010 2:15 am
Здравей колежке Золак. И от мен няколко приятелски съвета, но обективни, за това няма да се спирам на конкретни марки и модели. За 26 години работа с металдетектори съм установил няки критерии за този род техника. Първо, трябва ти детектор с по-голяма успеваемост, а не просто с по-голяма дълбочина, защото повечето детектори са с изравнени възможности в това отношение. Успеваемоста е съвкупност от дълбочина - дискриминация, като по-голям превес тук има дискриминацията. Силно "изцепените" детектори винаги имат склонност към "обръщане на фазата" в дълбочина , а от там и намаляване на ефективността си в режим дискриминация. Детектора трябва да е : - Абсолютно спокоен , с гладка и равномерна работа на звуковия тон / без каквито и да е самосработвания или неравномерност /. - Да има режим "всички метали", и пак абсолютно чист и гладък звук, дори и при най тихия регистриран сигнал от метален обект. - Същото трябва да се съблюдава и в режим "дискриминация". Защото много детектори в този режим имат "надраскване" на звука при най-слабите сигнали, което води до пропускане на "цветни сигнали". - В режим "дискриминация" детектора трябва да е абсолютно категоричен за "цветен" сигнал , дори когато цветния метал /примерно монета / се намира между плътно разположени до него и върху него малки железни отпадъци. - Същото трябва да се получава дори когато по-горния "тест" / монета - желязо / се намира и под силно минерализирана керамика или високоминерални камъни. - Детектора не трябва да издава какъвто и да е звук / или нищожен при максимална чувств. / причинен от минерализирани керамика или камъни. Независимо дали е в режим "дискриминация" или "всички метали". - Еднакво добре трябва да се държи на суха, мокра, плътна или разорана почва. Поне почти еднакво по отношение на дълбочина, но никога за сметка на по-горе описаните "тестове". - Да не издава никакви сигнали от "прясно" изкопана празна дупка. Защото някои детектори, особено при влажна почва си ги "свирят" дупките. - Ако има възможност детектора да разполага с две честоти на търсене е още по-добре. Една 7-8 Кхц за универсално търсене и друга на 15-16Кхц, която дава много добри резултати особенно във леки горски почви. - Дали е със "ръчен" или "фиксиран" земен баланс е малко относително да се каже кое е по-добре. Защото и "фиксирания" баланс е много добър в зависимост от прецизността на изпълнение на "антената" и схемното решение. - Антените - 2Д или Концентрична. И двете си имат предимства и недостатъци. Може и да е случайно, но при мен 2Д антените са показали по-голяма успеваемост. Но с уговорката да не са големи, защото се получава обратен ефект. За универсално търсене при всякакви почвени условия на всякакви по големина предмети са оптимални размери 24-26см. По-големите антени просто имат по-голяма зона на покриване, което е и нож с две остриета. За по-голямата дълбочина при тях / особенно за монети и дребни метали / е абсолютно несериозно и спекулативно да се говори. Имат по-голяма чувствителност на по-големи метали въздушно, като в земята разликата между тях и една 24-26 е незначителна. Например поради по-лошото "центриране"на големите антени, при по-малки "обекти" се разкопават по-големи дупки, получава се "осипване" на предмета и някои колеги остават с впечатление, че откриват примерно / монети / на по-голяма дълбочина. В основни линии мисля съм ти описал по-важните изисквания. Всички са се препотвърдили при мен като успеваемост и удоволствие от хобито, затова и ги споделям. Успех Золак.
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Пон Сеп 20, 2010 3:02 am
И друго, което е важно. Предпочитай детектор който ти дава възможност за напълно плавно регулиране на "звуковия праг" и "дискриминатора". Избягвай тези две контроли да са "степенно" или "фиксирано" устроени. Също така напълно аналоговите детектори са по-добри за професионална работа отколкото цифровите / имам предвид като схемно изпълнение /. Последните са в духа на "новото" време, като цифровизацията при тях е единственно с цел намаляване на производственни разходи, бързата повторяемост и възможност за бързи макросерии. Или какво се получава, детектор направен не от специалист-техник, а от програмист. Има разлика, опитно съм го установил. Та да знаеш, тези високотехнологични играчки, игрални конзоли и МП 3-ки с хиляди тонове / друг е въпроса, ако си мн-добър солфежист /, се създават не за да ти увеличат успеха като търсач, а за да те натоварят финансово - с чисто комерсиална цел. Но затова говори и с още колеги, които са "потрошили" много и всякаква техника /металдетектори/. Имай в предвид, че почти навсякъде по-едрите и ясно изразени "сигнали" са "обрани". Останали са предимно по-дребните или напречноразположени "трудни" сигнали, във по-тежките и желязо-замърсени терени. Последното не ти го казвам за да се откажеш, а като информация, която може би и ти знаеш. Още веднъж успех от мен.
karcho Новобранец
Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Пон Сеп 20, 2010 10:28 am
към Тоци 63 може ли да ми дадеш маил за връзка с теб имам няколко въпроса към теб но не мога да пращам лични. благодаря предварително и се извинявам че не пиша по темата
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Пон Сеп 20, 2010 10:53 am
Kолега пратих ти "имейл" на лични.
vezir Легионер
Заглавие: Re: "Шопинг" по женски Пон Сеп 20, 2010 11:30 am
Колега ТОЦИ63,благодаря ти за смисленото и разбираемо обяснение,имаш един гооолям ПЛЮС от мен.
Първо, трябва ти детектор с по-голяма успеваемост, а не просто с по-голяма дълбочина, защото повечето детектори са с изравнени възможности в това отношение. Успеваемоста е съвкупност от дълбочина - дискриминация, като по-голям превес тук има дискриминацията. Силно "изцепените" детектори винаги имат склонност към "обръщане на фазата" в дълбочина , а от там и намаляване на ефективността си в режим дискриминация.
[/quote]Според мен трябва в дълочина да си ги дава сигналите цветно,и като разчистиш с крака или копнеш малко тогава да разбереш.Така детектора не пропуска нищо,а това май е най- важното.И GPX така бачка.
Детектора трябва да е : - Абсолютно спокоен , с гладка и равномерна работа на звуковия тон / без каквито и да е самосработвания или неравномерност /. - Да има режим "всички метали", и пак абсолютно чист и гладък звук, дори и при най тихия регистриран сигнал от метален обект. - Същото трябва да се съблюдава и в режим "дискриминация". Защото много детектори в този режим имат "надраскване" на звука при най-слабите сигнали, което води до пропускане на "цветни сигнали".
[quote] Тук вече съм абсолютно съгласен с теб.Детектора трябва да си има копче за фонов звук и да улавя и най -тихите тонове.Да не се бърка някой,че на Праг и Фон са едно и също.Поздравления за точния пост.
Смятате ли,че Zolak-4eto ще разбере изведнъж всички неща,които сте написали тук,Тоци и Кършак? Може и да се верни,но те се усещат след месеци,че и година-две стаж с детектор.
Е е е е, недей така бе колега Ситалк, що така подценяваш колежката. Друг е въпроса ако я познаваш и се съмняваш в нейните възможности, но пак не можеш да си сигурен. Аз понякога за себе си не съм сигурен, а кво остана за друг. Дори и да не го разбере , в което се съмнявам, поне ще помисли и ще прецени. Щом е избрала това хоби, а е и жена. Просто смятай, че вече го е разбрала, ако го е прочела. Не трябва да подценяваме жените, защото в повечето случаи, по-добре умеят да излизат от трудни ситуации, и да се справят с къде по сложни "казуси" - / Никой не е достатъчно велик до доказване на противното /. А има и една в цял свят употребявана думичка, която всички уважават - Колегиалност. А не изключвам и възможността, да си се пошегувал. Поздрави Ситалк. Благодаря и поздрави на колегите Везир и Кършака , за изразената подкрепа.
Е е е е, недей така бе колега Ситалк, що така подценяваш колежката. Друг е въпроса ако я познаваш и се съмняваш в нейните възможности, но пак не можеш да си сигурен. Аз понякога за себе си не съм сигурен, а кво остана за друг. Дори и да не го разбере , в което се съмнявам, поне ще помисли и ще прецени. Щом е избрала това хоби, а е и жена. Просто смятай, че вече го е разбрала, ако го е прочела. Не трябва да подценяваме жените, защото в повечето случаи, по-добре умеят да излизат от трудни ситуации, и да се справят с къде по сложни "казуси" - / Никой не е достатъчно велик до доказване на противното /. А има и една в цял свят употребявана думичка, която всички уважават - Колегиалност. А не изключвам и възможността, да си се пошегувал. Поздрави Ситалк. Благодаря и поздрави на колегите Везир и Кършака , за изразената подкрепа.
Не,че е жена. И мъж да е пак ще се затрудни ,ако иска да запомни всички тия неща. Поздрави!
По добре си купете някой български и вижте дали ще ви хареса хобито, такива съвети от някои хора , които си броят трудовият стаж с години, месеци, дни и часове за още не измислени машини не приемайте на сериозно. После като мине време , натрупате опит ирешите да сменяте техниката да знаете , че всички вносни машини до към 600 долара НЕ са по хубави от нашите.
Колега Ивангрозни, явно не си ме разбрал правилно или това ти е някакво вродено "качество". Не ми е ясно кое те подразни повече. Това че практикувам това хоби толкова години, защото ми е приятно, а не като теб да го приемам за трудов стаж. По този начин рискуваш да се пенсионираш с много малка пенсия. Или пък това че съм се постарал да дам някои важни характеристики при избор на детектор. Но и в двата случая явно компенсираш някъкви комплекси, защото някои хора се раждат с тях, и това си им е като хоби. Ти да забеляза някъде да съм посочил точно какъв детектор, "Родно производство" или "Вносен". Мисля, че съм дал напълно обективно мнение, а не като теб да се изживявам като " Пресаташе" на всички "Родни" производители на металдетектори. Наистина добра демонстрация на "Национално самосъхранение", но не мислиш ли, че точно такива изблици в случая са неуместни, защото става въпрос за влагане на собствени финансови средства и необходимост от защитаване на лични интереси от страна на колежката Золак. Е да, правилно теб няма защо да те касаят някакви си чужди интереси - " И сам войнът си е войн". Ти в желанието си да помогнеш на родното производство, направо го срази. Така е щом според теб металдетектор с подобни характеристики, които съм описал е някаква химера /несъществуващ/, значи и никой БГ детектор не притежава никоя от тях. Я попитай който и да е от Родните производители на металдетектори или представителните фирми за продажба на такъв род техника кой от техните артикули не притежава такива или подобни качества, и тогава започни да ги убеждаваш в обратното. От казаното / НЕ съществуващ / такъв металдетектор, оставам с убеждението, че ти също ползваш детектор с противоположни на посочените характеристики. И именно точно това имах впредвид, като казах, че рискуваш да се пенсионираш с много малка пенсия. Може би тогава твоя детектор просто си го носиш по време на излет за самоотбрана, нали той наистина си е тежичък.. Хубаво е, да не казвам задължително, когато наистина имаш желание да помогнеш, като в този случай, когато изтъкваш някакви твърдения, те трябва да се мотивират със съответни факти и сравнителни характеристики между съответни изделия / говоря по принцип /. И не забравяй всичко това трябва да е напълно обективно, ако наистина искаш да помагаш, а в обратния случай ще си остане чисто подвеждаща информация и направо си е "Мечешка услуга". И пак ти казвам, че не съм имал за цел да сравнявам каквито и да са детектори, затова и не съм изтъквал каквито и да са твърдения, а съм се постарал да дам обяснителни бележки при избор на "СЪЩЕСТВУВАЩИ" детектори. Вече би трябвало да си разбрал целта на предните мои постове. Не "Реклама" или "Антиреклама", а приятелски съвети към колега, които естественно не са задължителни за онзи който не ги приема.
Ще повдигна стара та си тема с едно сравнение между ХП Голдмакс,Уайтс В3 и ХП Деус!. Ще преместя разговора тук от темата на Стан960,защото се измества "характера"на писаното до сега. Меджикмен малко ми изпревари с това,което ще питам.
ХПървия с мн.добра дискриминация и на "трудни " ,а надр.почви и с подходяща антена ще има и дълбочина. Втория-от прочетеното ,ще има предимство за това,че показва индикацията на почвата,дискриминация също много добра,а и работи на 3 честоти. Четвъртия -4 честоти и предполагам само по това,че ще има добра успеваемост.Също много добра дискриминация,за дълбочина не знам. Последните два са с не толкова сложно меню,като на П.И.уредите. Това само съм наблегнала на основни неща,които са се запечатали в мен. Аз съм работила със Злат 2000,Маска 3, и имах възможнос да наблюдавам Маска 1+ 18кх и Експлорър. И съм се спряла на тези 3-те ,защото не би ми отнело много от времето в настройки,при условие,че знам къде съм и какво търся.
За малко свободно време,което искам да оползотворя. Очаквам мнения на хора,които са работили и с трите или виждали,зада се направи една интересна съпоставка.
Колежке под White's B3, предполагам имаш в предвид Spectra V3. В такъв случай класацията е следната: 1. Spectra V3 2. Всички останали. P.S. Teknetics T2 не е включен в тройката за която питаш, но никак не е за пренебрегване, има много предимства
Spectra V3 е маникенския варинт на Whites DFX 300 има една допълнителна - контролно честота, а ДФХ е с две основни. Ако парите не са проблем Спектрата е за предпочитани, ако търсиш оптимум ДФХ е за предпочитане. И двата варианта имат възможност за супер голяма сонда СЕФ 45-38 ДД И двата не са лесни за работа. Минимум 40 часа проби-грешки и много четене на ръководството. И двата са в наличност и доставката е веднага.
Точно за нея/спектра/,но кажи,защо да я предпочета.Като не правим реклама.
я кажи ти,колежке какъв искаш да бъде? български или чужд? нов или втора употреба и до колко пари? И имаш ли представа каква е почвата,на която ще работиш
Ами тя колежката като всички нас иска най-добрия апарат , на приемлива цена. Това при всички положения е цел недостижима , незнам дали има търсач ,който да не си мисли ,че има апарат който лови повече от неговия и периодично си мисли за смяна . Аз бих избрал някой от Фишер 75 , Маинлаб експлорер , Нексус , от нашите като имам в предвид наблюдения и масовост на притежание от колегите , Станимир , Миладин ,Краси едни наистина добре направени уреди . В крайна сметка каквото и да избере , важен е късмета за успеха , примери много .