А по отношение на физическите явления "магнетизъм" и "електростатика"спор няма, че съществуват и в земната кора, но естественно зависят от различни фактори и явления. И едно от тях са и нееднородностите /вода, метали и минерали/ във земната кора, които и пораждат съответни аномалии /нееднакви и не толкова постоянни/ техни величини. За изучаване на тези аномалии работят много учени и експерти, но доколкото ми е известно все още няма конкретен начин за тяхното "управление" при регистрация в природата, за приложение при конкретни цели. Още по-невъзможно на този етап пък и за "металдетектинг". Та както и във преден пост казах за радиестезията /багетизма/, че техните "пръчици"- багети носени като "свободни" тела, един вид се влияят от магнитните и електростатични явления /аномалии/. А съвсем друг е въпроса какво усещат и регистрират "багет-операторите" като аномалии, за ясни и точни резултати напълно се съмнявам. Тези "точни" резултати вероятно са плод на въображението на багетистите, и само подобно съзнание може да им вярва.
А по отношение на физическите явления "магнетизъм" и "електростатика"спор няма, че съществуват и в земната кора, но естественно зависят от различни фактори и явления. И едно от тях са и нееднородностите /вода, метали и минерали/ във земната кора, които и пораждат съответни аномалии /нееднакви и не толкова постоянни/ техни величини. За изучаване на тези аномалии работят много учени и експерти, но доколкото ми е известно все още няма конкретен начин за тяхното "управление" при регистрация в природата, за приложение при конкретни цели. Още по-невъзможно на този етап пък и за "металдетектинг". Та както и във преден пост казах за радиестезията /багетизма/, че техните "пръчици"- багети носени като "свободни" тела, един вид се влияят от магнитните и електростатични явления /аномалии/. А съвсем друг е въпроса какво усещат и регистрират "багет-операторите" като аномалии, за ясни и точни резултати напълно се съмнявам. Тези "точни" резултати вероятно са плод на въображението на багетистите, и само подобно съзнание може да им вярва.
Значи според твойта теза Омнитрон не хваща йонно поле(ръжда , окис , патина) еми кокво хваща спорет теб...То е явно че хваща нещо ама какво е то...? На селище I-III багетите на Омнитрона се кръстосват над погребения - какво е това дето го чува...?Май пак нищо...!И защо се кръстосват над къщите и това не знам...?И още много др.
Феникс, благодарско за отговора. Аз никога не съм и немога да отрека, че наистина около нас съществуват множество необясними явления. Но особенно за нас обикновенните и простосмъртни хора те граничат с мистиката. И защото нямаме и логичните научни обяснения ние /земните хора/ обикновенно и самооправдателно ги наричаме "феномени" или "природни феномени".
Феникс забравих да те поздравя за темата "Антигравитация". Много сериозна тема, но за съжаление човечеството все още не е "подговено" за това предизвикателство. Но много оптимистично вярвам, че няма да е много далеч и това време когато ще се работи и развиват програми по антигравитационни проекти. Успех и на теб ако имаш воля и възможности. Нали знаеш, че когато търсиш, рано или късно намираш.
Здрасти Печка, ще се опитам да ти отговоря доколкото мога, пък в крайна сметка ти си конструирал тази техника и мисля че трябва най-добре да си запознат с научния и принцип. Та така, на мен точно този термин "ЙОННО ПОЛЕ" нещо ми се губи. Изобщо не знам, че на "ръждата, окисите и патината" им викали "йонно поле". Да приемем, че това са вид органични съединения получени при йонната миграция и това са основно многоатомни йони, най-често анийони /отриц. заредени/ на кислородосъдържащи киселини и органични съединения. По принцип от химията знаем, че йоните са електрически заредени частици образувани при отделяне или приемане на електрони от атоми и молекули. Също така знаем, че те са положителни /катийони/ и отрицателни /анийони/. Та твоите дето ги ловиш, разбра ли ги от кой вид са, ако има значение де. А пък йонната миграция от своя страна се получава когато се приложат електрически полета при самия процес /говорим за химически процеси/. А от своя страна йонната миграция /примерно/ за желязосъдържащи руди се увеличава многократно при понижаване на температурата и увеличаване интензитета на електрическото поле. И именно по този начин в условия на природни електрически полета йонната миграция може да създаде първоначални химически нееднородности. И тя йонната миграция по принцип играе съществен принос в преразпределението на химическите компоненти. И знаеш ли че йони, малко или много има навсякъде около нас. Та с твоята машина тях "ловиш" ли ги. Например много полезни са отрицателните йони, сигурно си чувал и за устройствата аеройонизатори, някой им викат озонатори. Та те точно това правят, увеличават концентрацията на отрицателни йони в близкото пространство, и по този начин подобряват микроклимата около нас. Инъче в свободното пространство също си ги има, дори в изобилие някъде. Например концентрацията на йони във въздуха след гръмотевична буря е около 2-4000 в куб.см / на морския бряг е около 4000/ в планините е около 10 000 куб.см/ а около падащи водопади достига до 50 000 на куб.см. И така в крайна сметка разбрахме, че обикновенно за въздуха говорим за концентрацията на йони, а в земята за химически съединения и участието им в тяхното създаване. И запомни, че йонните процеси се извършват във елементите и веществата, но не и извън тях, Като това от своя страна може да спомага за превръщането им във органични окиси и съединения. Но забележи, че никъде не става въпрос за "ЙОННО ПОЛЕ", и няма как да става. Така че си прегледай схемотехниката и каквото трябва го коригирай , че да лови това което не съществува - "йонното поле". Дано и да успееш, изобщо не се съмнявам.
И Печка, нищо против нямам, да не го интерпретираш някакси предния ми пост. Просто защото съм достатъчно прагматичен, а в същото време се опитвам и да помогна по някакъв начин да се мисли. Нали и затова сме колеги.
вчера стана късно и неможахме да отидем.днес ще ходим да ги проверим тези сигнали.да видим аджеба кои туи животно електронни багети и има ли то почва у нас
И Печка, нищо против нямам, да не го интерпретираш някакси предния ми пост. Просто защото съм достатъчно прагматичен, а в същото време се опитвам и да помогна по някакъв начин да се мисли. Нали и затова сме колеги.
Всеки химичен елемент има различно атомно тегло и пореден номер,с който се характеризира. Основото атомно тегло зависи от броя на протоните и неутроните в ядрото на атома. Електроните се движат с голяма скорост около ядрото,а някой от тях го напускат при определени условия. Ядрото на отома също не е неподвижно. То извършва собствени вибрационни движения,честотата на които зависи от теглото му. Ако по някакъв начин от външен генератор възбудим атомното ядро с елекромагнитно поле със същата честота,то ще увеличи амплитудата на трептенията си многократно,т.е. ще испадне в резонанс. Това негово състояние може да се регистрира по подходящ начин, а по честотатана външния генератор ще знаем атомите на кой елемент сме въвбудили. Мможем също да постъпим и обратно-да зададим от генератор честота,отговаряща на атомните трептения на интересуващия ни елемент(метал) и по реакцията да съдим за неговотно наличие или отсъствие...И това не е моя теза а научно доказано...
В земята се намират много химични съединения. Някой от тях са соли,окиси,киселини,основи,торове и др. образуват с почвената влага електропроводими течности(електролити). Металите, престояли в земята взаимодестват с тези електролити и образуват метални йони(ръжда,патина). Тяхното количество зависи от времето, вида и количеството на метала и активноста на електролита. Колкото количеството на метала е по-голямо и колкото по-дълго време е престоял в почвата, толкова по-лесно можем да го засечем със скенера или от по-голямо растояние. Всички уреди, работещи на принципа "молекулярно-честотна дискриминация" регистрират при "стари" обекти именно йоните в почвата, защото йоните са много повече по обем от металния обект. Благородните метали като злато и сребро, предвид малката им активност, трудно влизат в химично взаимодействи с електролитите в почвата и образуваните около тях йони са сранително малко. Това ги прави по-трудно откриваеми...Металните йони електрически поляризирани и вследствие земното магнитно поле с времето се преместват встрани от обекта...Северното полукълбо йоните се движат на юг от обекта...
Последната промяна е направена от pechkata на Нед Авг 22, 2010 1:04 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Момчета,като гледам бая хора са го ровили това "лайно " OMNITRОН .Питате р аботи ли това чудо ? АКО ВЯРВАШ ,ЧЕ РАБОТИ ЩЕ РАБОТИ ,АКО НЕ ВЯРВАШ НЯМА ДА РАБОТИ! Ако някой го интересуват честотите : сигнал СИНУСОИДАЛЕН ! злато 5.0.....5.6 kHz сребро .7...8.9 kHz мед 11,7 kHz бронз 11.3 kHz желязо 17.0...17.8 kHz олово 4.5 kHz алуминий 7.0 kHz OМNITRON използва т.н. " ефект на ФЕИЛС" (ефект на магнитно ядрения резонанс) ,или иначе казано всяко вещество има своя резонансна честота (честота при ,която започва да трепти),между предавателната сонда на скенера и метала протичат резонансни токове ,които могат да се регистрират с обикновенни багети , като знаем резонансната честота, на златото че е 5kHz ,настройваме генератора на 5kHz и с багетите търсим т.н линия на търсения обект. и копаем,копаем, копаем ,копаем и ПСУВАМЕЕЕЕ !!