Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Чет Авг 05, 2010 6:08 pm
бушон написа:
bob4ee написа:
a.... sama NE !!!ne znam za drugo, no ot zmii imam mnogo silna fobiq....blagodarq za zagrijenostta
ostawi lu4a swetlina w dupkata bre pak i adminite si nqmat rabota da prewejdat tuku wij i klip4e ot kupon4e ni e pusnala ВАНКА ДАВАШ ЛОШ ПРИМЕР.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Чет Авг 05, 2010 7:48 pm
И да вземете да пишете на Кирилица !
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пет Авг 06, 2010 10:55 pm
Та да ви питам... промих си пясъка, махнах чернилката с магнит и чрез промиване... знам, че едва ли има грамове злато в промитото, но остана жълтеникав пясък които много блести(жалто)и сега не знам на каде..???в канала ли?
brutus Легионер
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пет Авг 06, 2010 11:30 pm
Вземи нещо остро и натисни върху жътата люспа ако се огъне събираи,ако се разсипе в канала и другата седмица на друго място.
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пет Авг 06, 2010 11:44 pm
bob4ee написа:
Та да ви питам... промих си пясъка, махнах чернилката с магнит и чрез промиване... знам, че едва ли има грамове злато в промитото, но остана жълтеникав пясък които много блести(жалто)и сега не знам на каде..???в канала ли?
Златото е парченца метал а не пясък,малки жълти парченца които можеш да ги забодеш на игла,прегледай темите в форума и ще видиш където съм снимал злато от близо и направи сравнение. Погледни и това https://www.imperio.biz/forum-f37/topic-t2776.htm
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Авг 07, 2010 5:41 am
Събирай си черния пясък,без да искаш отваряш голяма тема,сега нямам време,но "Не всичко което блести е злато",помисли върху това клише и ще видиш,че древните са имали впредвид обратното,пече се и много други работи се прави,малкия размер предполага голяма площ за оксидация.....
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Авг 07, 2010 12:44 pm
stemla написа:
bob4ee написа:
Златото е парченца метал а не пясък,малки жълти парченца които можеш да ги забодеш на игла,прегледай темите в форума и ще видиш където съм снимал злато от близо и направи сравнение. Погледни и това https://www.imperio.biz/forum-f37/topic-t2776.htm
значи още не съм го намерила! благодаря
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Авг 07, 2010 9:55 pm
bob4ee написа:
stemla написа:
bob4ee написа:
Трябва да си много упорита,да не се отказваш.Добре ще е да видиш някъде как промиват да добиеш реална представа за нещата.Почти съм сигурен че не промиваш правилния пясък,разгледай темите има доста писано.Успех
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Авг 28, 2010 9:05 pm
.Почти съм сигурен че не промиваш правилния пясък,разгледай темите има доста писано.Успех[/quote] надявам се да не си прав...на дълбочина 15 см. и в нансите!нали така?
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Авг 28, 2010 10:35 pm
bob4ee написа:
.Почти съм сигурен че не промиваш правилния пясък,разгледай темите има доста писано.Успех
надявам се да не си прав...на дълбочина 15 см. и в нансите!нали така? [/quote]
Я ти не си се отказала,ще стане златотърсач от тебе.Дълбочината не е от значение,може да е ной-отгоре в корените на тревата може да е и на метър дълбоко,важното е да си на златоносна река и в златоносния участък,защото една река може да се води златоносна но в никакъв случай не цялата с злато,има само определени участъци.
yasho Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Съб Сеп 04, 2010 2:09 pm
bob4ee написа:
stemla написа:
bob4ee написа:
когато си край бургас драсни един ред имам предвид нещо интересно
aspay Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Сеп 20, 2010 9:30 pm
аз понеже съм бастун и несъм сигурен какв правех сложих в тепсията за злато едно парче олово с големина като връх на карфица отрязано току що да не е оксидирано и да лъщи пробвай да промиваш и ако намериш оловото значи промиваш правилно аз златото го пробвам с азотна киселина и днес като промивах едни проби от искара малко след пасарел пак си слагам оловце защото съм новак намерих до оловцето едно кафяво камаче с парченце злато в него и то тежи и то е там а магнетита го махам направих си от една 50 кубикова спринцовка на буталото лепнах магнит и на горе на долу няколко пъти в различни тепсийки и остава само матеряала какъвто и да е той
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Сеп 20, 2010 11:44 pm
Колега-какво точно пробваш с азотната киселина? и колко я разрждаш?ПРи проба с киселина ,какво сравняваш,или премахваштака другите примеси?
aspay Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Сеп 21, 2010 8:47 am
Тъй като другите метали се разтварят в азотна киселина а златото не, киселината може да се използва за разделяне на два метала та даже и пясък разтваря купувам си 60% защото е по евтина и я разреждам 1:3 не дишай испаренията
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Сеп 21, 2010 11:55 am
aspay написа:
Тъй като другите метали се разтварят в азотна киселина а златото не, киселината може да се използва за разделяне на два метала та даже и пясък разтваря купувам си 60% защото е по евтина и я разреждам 1:3 не дишай испаренията
Аз ползвам азотна киселина за чистене на капки от бетон и разяжда бетона но съм поливал злато с магнетити и пясък и нищо не става,ноито разгражда желязната руда нито дребния кварц.