Заглавие: отделяне на златото от пясъка Нед Авг 01, 2010 8:22 pm
още не съм добре запозната с форума и къде точно да задавам въпросите си, но дано този тема стигне до вас и да ми отговорите помогнете ми да разделя златото от пясъка които съм промила!!!
ivan113 Преторий
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Нед Авг 01, 2010 9:06 pm
покажи кво си промила и ще попитаме стеф4о
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Нед Авг 01, 2010 11:17 pm
bob4ee написа:
още не съм добре запозната с форума и къде точно да задавам въпросите си, но дано този тема стигне до вас и да ми отговорите помогнете ми да разделя златото от пясъка които съм промила!!!
Здравей и добре дошла във форума,не мога да кажа какво да правиш защото не знам за какъв пясък става въпрос,обясни подробно и ще помогнем.
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 9:39 am
stemla написа:
bob4ee написа:
Здравей и добре дошла във форума,не мога да кажа какво да правиш защото не знам за какъв пясък става въпрос,обясни подробно и ще помогнем.
пясъка е предимно черен има и разни други примеси...с магнита се отделя, но не съм на ясно какво правя с магнита?!дали между черните не лепят и златните след магнитчето в паничката има пак разни песъчинки..между тях се блещука ама с пръсти не мога да ги събера! казаха ми с живак, ама малко съм млада за такъв експеримент
brutus Легионер
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 10:30 am
Не съм сигурен млада госпожице,4е някой може да ти обясни.Трябва да си на ясно поне горе долу как става,за да ти дадем отговор на конкретни въпроси.Това което питаш е трудно да се обясни тук във форума.Влез в ю тоби и напиши "Gold pan" разгледаи пове4е клип4ета,и после питаи конкретно.Живак не пипай.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 11:39 am
как реагира Стефан на червените легенчета понеже тук http://bg-draga.hit.bg/za%20na4inae6ti.html беше писал следното
stemla написа:
първото нещо което ви трябва да намерите златинки е обикновенно пластмасово легенче и лопата,легенчето е добре да е зелено или синьо или някаво тъмно но не червено,жълто,оранжево
Като гледаш на снимката ,нали виждаш че неможе да ги объркаш.Иначе от излета със него съм много доволен.Имахме дообър резултат.Разликата от комплекта на Гарет и този на Фишер е, че на резките на Гарет са вдлъбнати а тези на Фишер са испъкнали което задържа по добре златинките.Има тръпка и не е чак толкова сложно.Постигат се добри резултати.
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 12:41 pm
[quote="brutus"]Не съм сигурен млада госпожице,4е някой може да ти обясни.Трябва да си на ясно поне горе долу как става,за да ти дадем отговор на конкретни въпроси.Това което питаш е трудно да се обясни тук във форума.Влез в ю тоби и напиши "Gold pan" разгледаи пове4е клип4ета,и после питаи конкретно.Живак не пипай.[/quot
исках да знам дали има друг вариант за отделяне по-сигурен, че за начинаещи има голям % да се изтърве някое парче
brutus Легионер
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 1:11 pm
Да в корито пълно с вода.Ако изпуснеш после миеш 2 път.Всеки може да изпусне някоя люспа нее 4ак кои знае какво.Като се упражняваш ще свикнеш.Успех.
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 1:31 pm
това ще правя този месец, ще се радвам на богатството на природата и ще се упражнявам
zempar Цезар
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 5:45 pm
bob4ee написа:
исках да знам дали има друг вариант за отделяне по-сигурен, че за начинаещи има голям % да се изтърве някое парче
можеш да опиташ и със сода каустик слагаш матеряла в епроветка със 20-30мл вода така че водата да бъде поне 3 пъти по-вече от матеряла добавяш 4-5 люспички сода каустик и нагряваш епроветката на спиртна лампа , като внимаваш да не заври отнемаш епроветката от огъня малко преди завиране , с цел безопастност тъй като този черен пясък е магнетит (минерал-вид железен оксид) содата ще го стопи и ще изплува от горе на епроветката във вид на черна пяна оставяш го да се охлади и промиваш обилно с вода не си спомням на 100% но мисля че по този начин се оттървахме от магнетита щото е достатъчно тежък и при нормално промиване увлича златния пясък със себе си това е дано се получи и успех
brutus Легионер
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 6:55 pm
Аз си го 4истя идеално само с вода,но бих пробвал от любопитство.
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 7:33 pm
zempar написа:
bob4ee написа:
можеш да опиташ и със сода каустик слагаш матеряла в епроветка със 20-30мл вода така че водата да бъде поне 3 пъти по-вече от матеряла добавяш 4-5 люспички сода каустик и нагряваш епроветката на спиртна лампа , като внимаваш да не заври отнемаш епроветката от огъня малко преди завиране , с цел безопастност тъй като този черен пясък е магнетит (минерал-вид железен оксид) содата ще го стопи и ще изплува от горе на епроветката във вид на черна пяна оставяш го да се охлади и промиваш обилно с вода не си спомням на 100% но мисля че по този начин се оттървахме от магнетита щото е достатъчно тежък и при нормално промиване увлича златния пясък със себе си това е дано се получи и успех
много благодаря!!!
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 7:46 pm
bob4ee написа:
stemla написа:
bob4ee написа:
пясъка е предимно черен има и разни други примеси...с магнита се отделя, но не съм на ясно какво правя с магнита?!дали между черните не лепят и златните след магнитчето в паничката има пак разни песъчинки..между тях се блещука ама с пръсти не мога да ги събера! казаха ми с живак, ама малко съм млада за такъв експеримент
Първо трябва да разбереш с сигурност че в твоя пясък има злато защото аз съм почти сигурен че това дето блести не е злато но дано да не съм прав,разгледай на Кирил снимките,златото е жълто и си е метални паченца които магнита не ги залепя. Погледни и тук http://bg-draga.hit.bg/po4istvane%20na%20zlato.html
brutus Легионер
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 8:01 pm
Напълно е възможно,да не е ,но и така да е ти млада колежке не бързаи да се отказваш.
zempar Цезар
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Пон Авг 02, 2010 8:35 pm
прав е колегата може и да не е злато ако излезе някой лъскав минерал то той ще се изпари заедно с магнетита
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Авг 03, 2010 11:35 am
пясъка е предимно черен има и разни други примеси...с магнита се отделя, но не съм на ясно какво правя с магнита?!дали между черните не лепят и златните след магнитчето в паничката има пак разни песъчинки..между тях се блещука ама с пръсти не мога да ги събера! казаха ми с живак, ама малко съм млада за такъв експеримент [/quote]Първо трябва да разбереш с сигурност че в твоя пясък има злато защото аз съм почти сигурен че това дето блести не е злато но дано да не съм прав,разгледай на Кирил снимките,златото е жълто и си е метални паченца които магнита не ги залепя. Погледни и тук http://bg-draga.hit.bg/po4istvane%20na%20zlato.html[/quote]
може ли да ми обяснте по-подробно за печенето във фурната?!на колко градоса се прави и какъв процес протича?с какво ми е полезно печенето?
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Авг 03, 2010 11:39 am
brutus написа:
Напълно е възможно,да не е ,но и така да е ти млада колежке не бързаи да се отказваш.
аз сега съм се настървила няма да се откажа докато не го намеря и не разбера малко от тайните на занаята
Гост Гост
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Авг 03, 2010 7:07 pm
bob4ee написа:
brutus написа:
аз сега съм се настървила няма да се откажа докато не го намеря и не разбера малко от тайните на занаята
Не се пече а се суши само може и на слънце но по бавно става и не винаги има слънце,накрая това черното дето остава трябва да е сухо за да може магнита да залепи само магнетита.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Вто Авг 03, 2010 7:47 pm
bob4ee написа:
това ще правя този месец, ще се радвам на богатството на природата и ще се упражнявам
и да внимаваш по реките около бургас ако ходиш 4е 3 пути тоя месец им трошах кокалите на мангалите
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Сря Авг 04, 2010 11:41 am
[/quote] и да внимаваш по реките около бургас ако ходиш 4е 3 пути тоя месец им трошах кокалите на мангалите [/quote]
аз сега съм във врачанските балкани))тук май е по-безопасно
maksim12 Консул
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Сря Авг 04, 2010 11:56 am
bob4ee написа:
и да внимаваш по реките около бургас ако ходиш 4е 3 пути тоя месец им трошах кокалите на мангалите [/quote]
аз сега съм във врачанските балкани))тук май е по-безопасно [/quote] мисулта ми беше да се пазиш да не ходиш сама опасноста дебне няавсякуде няма значение в кои балкан си .....кусмет от мене
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Чет Авг 05, 2010 3:55 pm
: : [/quote] мисулта ми беше да се пазиш да не ходиш сама опасноста дебне няавсякуде няма значение в кои балкан си .....кусмет от мене [/quote] a.... sama NE !!!ne znam za drugo, no ot zmii imam mnogo silna fobiq....blagodarq za zagrijenostta
бушон Преторий
Заглавие: Re: отделяне на златото от пясъка Чет Авг 05, 2010 5:54 pm
bob4ee написа:
a.... sama NE !!!ne znam za drugo, no ot zmii imam mnogo silna fobiq....blagodarq za zagrijenostta