Заглавие: най-странните намерени неща Вто Юни 15, 2010 9:10 pm
колеги често намирам неочаквани неща на странни места.Пирони ,телове,подкови,земеделски инвентар и частиот машини,джобни ножчета катарами ,копчета,гилзи,куршуми,гюлета,шрапнели,капачки,ламаринки и каккво ли още не но умрях от смях като извадих две шишиарки от стенен часовник скукувичка /съветски от едно време/и това в една нива накрая на света
колеги често намирам неочаквани неща на странни места.Пирони ,телове,подкови,земеделски инвентар и частиот машини,джобни ножчета катарами ,копчета,гилзи,куршуми,гюлета,шрапнели,капачки,ламаринки и каккво ли още не но умрях от смях като извадих две шишиарки от стенен часовник скукувичка /съветски от едно време/и това в една нива накрая на света
Последната промяна е направена от maksim12 на Пон Юни 21, 2010 12:19 am; мнението е било променяно общо 1 път
много интересна тема намирал съм всевъзможни боклуци, но наи интересно ми е останало един бинокол, транзистотен радио приемник звездочка и един оловен куршум отрязън като със скалпел, някога са се упражнявали за точна стрелба като са стреляли по нож. успех на всички !
sony147 Цезар
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Чет Юни 17, 2010 9:58 am
Това с бинокъла беше много яко-къв цвят даде само аааа!?!?
Дошло е време,робите да преброят господарите!
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Чет Юни 17, 2010 6:18 pm
Седалка от велосипед, на 1.20м
sitalk Джадай
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Чет Юни 17, 2010 7:07 pm
PlovdivTrakiq написа:
Седалка от велосипед, на 1.20м
С какъв апарат и на каква почва?
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Чет Юни 17, 2010 7:51 pm
С гп 4500 , полу-балкански терен Също пастет кутия над метър Някой може ли да ми каже как са попадна ли още не мога да проумея?
sony147 Цезар
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Чет Юни 17, 2010 8:03 pm
Навремето в силните години на социализма имаше много вилни зони.Та около тях се правиха трапове и се изхвърляха какви ли не неща.Тези трапове сега след повече от 20 години даже и не личат на някои места.Това е един от начините,но има много още вариянти след усилена механизирана дейност за преизпълнение на плана да попаднат какви ли не неща и на по дълбоко!!!Питайте булпан от колко дълбоко са измъкнали гума на трактор
Дошло е време,робите да преброят господарите!
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Нед Юни 20, 2010 12:05 am
това не го знаех ,но все пак и на други терени сме намирали неща на дълбочина ,която не съответства на тяхното приложение. Капачки от буркан на 50 санта примерно.
А най-якото беше кабел ,много дебел ,от соца останъл,гумиран ,без ток. Меден!
gorski Новобранец
Заглавие: Re: най-странните намерени неща Нед Юни 20, 2010 9:02 am
един циганин ми разказа как извадил цял двигател от трактор
Веднъж с един колега ходихме до едни пещери но не намерихме нищто, после на връщане минахме покраи един стар зид от камъни и ре6ихме да проверим дали евентуално има нещо.Еми копахме има няма 30 40 минути и открихме слоеве от пепел и накрая един мега стар пирон които се изп. за подковите,но дава6е цветен сигнал
Последната промяна е направена от fitneso на Сря Ное 24, 2010 11:20 am; мнението е било променяно общо 1 път
аз последно в неделя,гледам на дисплея оверлоуд ,пускам пинпоинта -голям обект ,забивам лопатата иизлиза кво мислите -ЛОПАТА ей голям смях падна .бях видял наскоро тази карикатура ,че като излезе лопатата се сетих за нея
аз последно в неделя,гледам на дисплея оверлоуд ,пускам пинпоинта -голям обект ,забивам лопатата иизлиза кво мислите -ЛОПАТА ей голям смях падна .бях видял наскоро тази карикатура ,че като излезе лопатата се сетих за нея
Същата история се случи и с мен Незнам тая лопата как е попаднала на 40–50 см под земята
Същата история се случи и с мен Незнам тая лопата как е попаднала на 40–50 см под земята
Че кво се чудиш? Аз лопата съм вадил на 70 см,в нива.Близко до едно каналче. Консерва на 60 см в гора,залесявана гора.Където е пипала човешка ръка,има всичко отдолу.
А за мен най странното беше:след 1 час преход високо в планината над някакво село над Хасковските минерални бани на една поляна попаднахме на сигнал.Оказа се голям високоговорител надписа се четеше вкн1231,и досега се чудя какво прави там и кой луд ще го зарови на 50-60 см.–там и коза трудно би се качила!
Това трябва да е от на Вълчан войвода вефа , сигурно е нишан , търсете наоколо има няколко самара злато , така пише по старите кожени карти.
А за мен най странното беше:след 1 час преход високо в планината над някакво село над Хасковските минерални бани на една поляна попаднахме на сигнал.Оказа се голям високоговорител надписа се четеше вкн1231,и досега се чудя какво прави там и кой луд ще го зарови на 50-60 см.–там и коза трудно би се качила!
Това трябва да е от на Вълчан войвода вефа , сигурно е нишан , търсете наоколо има няколко самара злато , така пише по старите кожени карти.
Ех Петроний, Петроний пак на сарказъм го обърна!Не се шегувам -истина е приятел!Между другото,радвам се че се завърна ,липсваше ни!
Нее , вервам ти , ама ми стана смешно , не е лично да се бъзикам , забелязах ,че и ти отвреме на време правиш тънки шеги с някой колеги ,ама те не се усещат , така че мисля малко шега няма лошо.
като не се сетих колко голям беше тоя говорител и го потърсих у нета : и виж на кво попаднах http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8976
интересна конструкция, трябва да се пробва някой ден