1'во много близо си до монетата, увеличи растоянието до 30-40см!!!
2'ро използвай зоом 2-3 пъти (експериментираъ за всички марки най доброто разстояние е РАЗЛИЧНО /аз с моя FZ28 най-добри снимки правя при разстояние 1м и зуум 11 , на макро да се убия не мога да изкарам такава детаилност(може да видиш окосменостите на мухите .. няма да повярваш колко са окосмени
3снимаи на светло !! , тези снимки са на исо200 и време 1/9секунди .. доста е тъмно там за този апарат! може да си дал някви ръчни настроики ако не е много тъмно , пробваъ да дадеш на ауто режим и задължително на светло!!
4'то дай на 8мегапиксела и после и снимай както казах от далеко .. и после на компа си изрежи само монетката , ако не знаеш как да си изрежеш не е проблем , то кат се увеличи снимката на 100% пак ще се вижда идеално
Павето Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Пон Апр 12, 2010 5:53 pm
2'ро използвай зоом 2-3 пъти (експериментираъ за всички марки най доброто разстояние е РАЗЛИЧНО /аз с моя FZ28 най-добри снимки правя при разстояние 1м и зуум 11 , на макро да се убия не мога да изкарам такава детаилност(може да видиш окосменостите на мухите .. няма да повярваш колко са окосмени
3снимаи на светло !! , тези снимки са на исо200 и време 1/9секунди .. доста е тъмно там за този апарат! може да си дал някви ръчни настроики ако не е много тъмно , пробваъ да дадеш на ауто режим и задължително на светло!!
4'то дай на 8мегапиксела и после и снимай както казах от далеко .. и после на компа си изрежи само монетката , ако не знаеш как да си изрежеш не е проблем , то кат се увеличи снимката на 100% пак ще се вижда идеално
Послушай съветите на колегата ...... и аз имам такъв апарат само че е до 12 мега пиксела ......задължително трябва да е добре осветен обекта който снимаш ,а може и да си поиграеш с ръчните настройки , ИСО и милисекундите за реакция на обектива.Иначе апарата не е лош вярвай ми не си направил лоша покупка .Успех ..
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Пон Апр 12, 2010 8:35 pm
Послушай съветите на колегата ...... и аз имам такъв апарат само че е до 12 мега пиксела ......задължително трябва да е добре осветен обекта който снимаш ,а може и да си поиграеш с ръчните настройки , ИСО и милисекундите за реакция на обектива.Иначе апарата не е лош вярвай ми не си направил лоша покупка .Успех ..
Благодаря за съветите,ще пробвам в първият момент когато имам време през деня.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Вто Апр 13, 2010 8:05 pm
И снимка на балдъзката?
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Пон Апр 19, 2010 9:21 pm
https://2img.net/r/ihimizer/i/dscf1819.jpg/- ето но не е с моето фото,с на балдъзата се получава супер
Гост Гост
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Вто Апр 20, 2010 12:36 am
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 07, 2010 8:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Павето Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Вто Апр 20, 2010 5:35 pm
Поне балдъзката да бяхме видели ...
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Вто Апр 20, 2010 8:10 pm
PHOENIX написа:
ELATION написа:
https://2img.net/r/ihimizer/i/dscf1819.jpg/- ето но не е с моето фото,с на балдъзата се получава супер
на кого ли говорим .. пак на тъмно исо 800 при 1/8 секунди ... добре че машинката е добра
карай, сори че си направихме труда да се опитаме да помогнем повече няма да се случи ..няма фаида
Не съм снимал аз,през деня ме няма на работа съм,в първият удобен момент ще пробвам да снимам със саветите който ми дадохте и за който ви благодаря.Не бъдете критични преди да разберете кое как е!
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Вто Апр 20, 2010 11:11 pm
Павето написа:
Поне балдъзката да бяхме видели ...
Вземи една снимка на Памела Андерсън ,разлика нема
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Съвет за фотографиране на снимки и артефакти Съб Апр 24, 2010 5:54 pm
Превода е автоматичен,но се надявам да разберете къкво е написано колеги.Това е един много полезен форум.
КИРЕ оба4е има един танак момент с ,които несам наясно а имено как обекта даре4ем парата да излезе наснимката в реален размер 1;1 като на каталог
Това зависи от самия фотоапарат,къкви функций може да исползваш.Другото нещо е със програма да намалиш големината на монетата едно към едно или на фотошопа.Но тогава има вероятност да се развали качеството на самата снимка.