Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Вто Мар 16, 2010 8:03 pm
ок колега но като ме спърт и сам сложил апарата в багажника този археолог за какво ще идва там да провери дали на пътя или магистралата точно кадето саме спрели да провери далие археологически обект просто момчетата са тръгнали даси опражняват хобито а това чесаги спрели на какво основание незнам
stoian8411 Преторий
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Вто Мар 16, 2010 8:07 pm
няма основание ,то се знае
avrelius Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Вто Мар 16, 2010 8:24 pm
КОЛЕГА КИРИЛ,така трябва да се защитава хобито.сигурен съм,4е вси4ки колеги са с теб.аз също.и ще копирам идеята на на djoni: вси4ки да се организираме и да станем да защитим колеги,и идея. ина4е няма файда.само трябва да се обмисли.не само да се 4удят някои как пари да събират,и то без да знаят за кво са им и колко ще им трябват
borisov Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Вто Мар 16, 2010 9:01 pm
колега имаше дна тема СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА кирето я написа за това трябва всички дасме един екип и даси помагаме и отстояваме наще права защото с този арест на колегите те отново са нарошени защото металдетекторите са закони в България и след като са членове на федерацията и претежават фактури за апаратите нямат право даим кофискуват апартите най малко даги арестуват още по малко след като неса и и пуснали апаратите по простат причина че са били патували в джипаси каде го има това нещо другаде
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Вто Мар 16, 2010 11:28 pm
avrelius написа:
КОЛЕГА КИРИЛ,така трябва да се защитава хобито.сигурен съм,4е вси4ки колеги са с теб.аз също.и ще копирам идеята на на djoni: вси4ки да се организираме и да станем да защитим колеги,и идея. ина4е няма файда.само трябва да се обмисли.не само да се 4удят някои как пари да събират,и то без да знаят за кво са им и колко ще им трябват
Ех братле братле -малко само се разминаваме във вижданията; 1.Не искам парите да се събират отделно от УС и Федерацията-защото това може да доведе до разцепване. 2.Не искам да върша работата на някой -който за това е избран. 3.Беше ясно че като сме в бездействие имам в предвид беззъбата политика на Федерацията-ще ни мачкат-както виждате правят го по комунистически маниер отпреди 20г. -е леко пипат с кадифените ръкавици но ефектът е същият-Айде сега привличай нови членове. PS Иначе да -действията на Кирил са правилни и навременни-така трябва -дори не е лошо да вземе юрист със себе си и ония ще подгънат със сигурност.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 5:19 pm
Колеги ,днес имах среща с областния директор на гр.Кърджали.Срещата мина много добре.Областния директор г-н Терзиев не знаеше за нашта федерация,оставих му както устава така и всички документи както и преснимахме молбите на трите момчета които са членове на федерацията.Тъй като със случая се занимава РПУ Перперек лично той ще провери как стоят нещата и ще бъдат върнати нещата на момчетата.Доста си поговорхме за целите и задачите на федерацията.Оставих си телефона за връзка и контакти и за съвместна работа със членове на федерацията както го изисква нашия устаав.Утре ще ходя и във местните вестници да ги запознавам със федерацията и да се публикуват интервюта за федерацията.Общественоста трябва да бъде запозната и да разбере че ние сме са опазване на културно -историческото наследство в република България , а не сме престъпници.Ще се срешна и със зам директорката на местния музей също.Ще направя и списък на всички членове от гр. Кърджали и региона и ще го предоставя на областната дирекция на МВР и на музея.Просто трябва да се работи заедно със институциите и да се разбере от някой хора с по старо мислене вече сме в Европа и не сме престъпници.Това е засега ,нещата се развиват в положителна светлина.И изкам да благодаря и на вас че заставате зад управителния съвет макар и със моралната си подкрепа а и също на областния директор за разбирането.
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 5:25 pm
Ами Кире,мога само,да ти кажа едно голямо БРАВО,за това което правиш!
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 5:28 pm
Браво Киро за добрата работа! Имам предлойение!зашто не се изготвят списаци с членовете на всички големи области за да се запознаят както и музеите така и МВР!
BG------------
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 5:40 pm
Kiril62 написа:
Колеги ,днес имах среща с областния директор на гр.Кърджали.Срещата мина много добре.Областния директор г-н Терзиев не знаеше за нашта федерация,оставих му както устава така и всички документи както и преснимахме молбите на трите момчета които са членове на федерацията.Тъй като със случая се занимава РПУ Перперек лично той ще провери как стоят нещата и ще бъдат върнати нещата на момчетата.Доста си поговорхме за целите и задачите на федерацията.Оставих си телефона за връзка и контакти и за съвместна работа със членове на федерацията както го изисква нашия устаав.Утре ще ходя и във местните вестници да ги запознавам със федерацията и да се публикуват интервюта за федерацията.Общественоста трябва да бъде запозната и да разбере че ние сме са опазване на културно -историческото наследство в република България , а не сме престъпници.Ще се срешна и със зам директорката на местния музей също.Ще направя и списък на всички членове от гр. Кърджали и региона и ще го предоставя на областната дирекция на МВР и на музея.Просто трябва да се работи заедно със институциите и да се разбере от някой хора с по старо мислене вече сме в Европа и не сме престъпници.Това е засега ,нещата се развиват в положителна светлина.И изкам да благодаря и на вас че заставате зад управителния съвет макар и със моралната си подкрепа а и също на областния директор за разбирането.
До всички самотни овце !!! Влизайте в стадото, защото ,,Чобана,, ще Ви поединично.
Джони Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 6:24 pm
deadman_ написа:
Браво Киро за добрата работа! Имам предлойение!зашто не се изготвят списаци с членовете на всички големи области за да се запознаят както и музеите така и МВР!
Не се притеснявай, полицията отдавна има списъци на повечето от нас. Поне на тия, които не са в занаята от вчера. Та няма с какво да ги изненадаме.
За моя град бройката на търсачите, "записани" в полицията е около 800. И като влезеш в списъка, не те вадят. Само добавят други имена. Добре дошъл, приятелю!
borisov Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Сря Мар 17, 2010 8:47 pm
браво кире кой друг освен ти ще тръгне дани отстоява правата и дани помага в такива моменти зарад това трябва дасме сплотени и да има равноправие и овожение между нас още веднъш браво и дано да оправиш проблема с колегите
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:11 am
-Да Кирца -така трябва да се действа и от мен Поздравления.
anonimo Новобранец
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:14 am
Здравейте колеги!Аз съм едно от момчетата заловени в Кърджали.Искам да благодаря на всички,които ни подкрепят и главно на КИРИЛ не сме очаквали
такава инициатива и саможертва от страна на Федерацията.Няма такъв май като Кирил!Всичко което ни се случи е един полицейски фарс.Случката е следната : 1-Прибира ме се от байра с джипа и на главния път дали по сигнал или случайно ни спира автопатрул и започва обичайната процедура с
документите и обясненията къде сме били и какво правим в района.След което последва проверка на багажника и от там почна цирка.Бяхме отведени с усилен полицейски ескорт в районното заради това че в багажника на колата имаме металодетектори 2 кирки и лопата.Последваха обичайните процедури като писменни обяснения и обиск на автомобила. 2-След няколко часов престой в районното и леки психо атаки незнайно защо бяхме отведени по домовете си.Домовете ни бяха обстойно обискирани.Без видима причина за това.При условие че по-време на обиска в домовете ни не бяха открити никакви археологически или номоизматични предмети металодетекторите ни бяха иззети и оставени в полицията.До изясняване на обстоятелствата около случая.Доколкото разбрах има образувано съдебно възпроизводство.Все още незнаем какви са обвиненията срещу нас и с какво сме нарушили законите на Ребулика България Още веднъж изказвам
благодарност и уважение към Кирил които прави всичко за нас и нашето хоби.
borisov Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:22 am
нали сме зард това колегите да помагаме с каквото може било то морално наистина полицеиски фарс на до колкото розброх от кирето той е запознал началника на полицията с федерацията те дори неса занели че съществува кирето ще направи всичко по силитеси да оправи нещата бъдете сигорни колеги и ви пожелавам да ви варнат конскуваните вещи
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:28 am
Да Колега -това че Кирил се е задействал е укоражаващо-Но при така поднесената история не виждам да има от какво да се притеснявате-Очевидно някой си е превишил правата-пък ако Кирил вярно ми е предал фактите с твърденията за експертизи и досъдебни пройзводства им кажете а се избършат по трибуквието-Щото ако си вземете едно Адвокатче и ги контраатакувате ша са чудат къде да са заврат та да си запазят мижавите постчета.
avrelius Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 9:57 am
stan960 написа:
avrelius написа:
Ех братле братле -малко само се разминаваме във вижданията; 1.Не искам парите да се събират отделно от УС и Федерацията-защото това може да доведе до разцепване. 2.Не искам да върша работата на някой -който за това е избран. 3.Беше ясно че като сме в бездействие имам в предвид беззъбата политика на Федерацията-ще ни мачкат-както виждате правят го по комунистически маниер отпреди 20г. -е леко пипат с кадифените ръкавици но ефектът е същият-Айде сега привличай нови членове. PS Иначе да -действията на Кирил са правилни и навременни-така трябва -дори не е лошо да вземе юрист със себе си и ония ще подгънат със сигурност.
колега стан-не визирам теб като пиша събиране на пари.а и мисля 4е съм наясно 4ия е идеята,но не ми е ясно защо той самия не излезе да каже:дайте да събираме пари за ала-бала.в никакъв слу4ай не искам да разцепвам федерацията,но няма как да съм супер-доволен от управителния съвет.ти доволен ли си ?! писах в форума защо. а за нови 4ленове--зависи не от ПРИКАЗКИТЕ ,а от ДЕЛАТА и ДЕЙСТВИЯТА на УС
charon Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 11:45 am
anonimo написа:
Здравейте колеги!Аз съм едно от момчетата заловени в Кърджали.Искам да благодаря на всички,които ни подкрепят и главно на КИРИЛ не сме очаквали
такава инициатива и саможертва от страна на Федерацията.Няма такъв май като Кирил!Всичко което ни се случи е един полицейски фарс.Случката е следната : 1-Прибира ме се от байра с джипа и на главния път дали по сигнал или случайно ни спира автопатрул и започва обичайната процедура с
документите и обясненията къде сме били и какво правим в района.След което последва проверка на багажника и от там почна цирка.Бяхме отведени с усилен полицейски ескорт в районното заради това че в багажника на колата имаме металодетектори 2 кирки и лопата.Последваха обичайните процедури като писменни обяснения и обиск на автомобила. 2-След няколко часов престой в районното и леки психо атаки незнайно защо бяхме отведени по домовете си.Домовете ни бяха обстойно обискирани.Без видима причина за това.При условие че по-време на обиска в домовете ни не бяха открити никакви археологически или номоизматични предмети металодетекторите ни бяха иззети и оставени в полицията.До изясняване на обстоятелствата около случая.Доколкото разбрах има образувано съдебно възпроизводство.Все още незнаем какви са обвиненията срещу нас и с какво сме нарушили законите на Ребулика България Още веднъж изказвам
Колега всички сме със Вас,дано нещата да се оправят и всичко да е наред.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:35 pm
+1
Cicero Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 12:49 pm
anonimo написа:
Колега един въпрос само имам опитахте ли да поискате адвокат служебен или да си наемете такъв? Защото доста са си превишили правата според мен.
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 4:59 pm
anonimo написа:
Колега,моя съвет е да пуснете веднага една жалба във прокуратурата срещу МВР- Кърджали за неправомерни действия на техни служители срещу вас. 1) Нямат право да ви ровят във колата без прокурорско нареждане. 2) Нямат право да ви конфискуват машините,това се води кражба от тяхна страна. 3) Въз основа на какво ви задържаха? на намерени детектори в колата ли?
И 4) пишиш че са ви завели във полицията под засилено полицейско присъствие / един вид като най големите апаши/.
ПОСЪВЕТВАЙТЕ СЕ СЪС АДВОКАТ,ОБЯСНЕТЕ МУ КАКТО НА НАС НАЧИНА НА ЗАДЪРЖАНЕ,И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ПОСЪВЕТВА ДА ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА. КОЕТО И БИ ТРЯБВАЛО ДА НАПРАВИТЕ.
По всички тези точки можите да ги съдите,както и за оронване на престижа ви като нормални граждани. Съветвам ви да пуснете жалбата си във Пловдивската военна прокуратура. Все реват колко били ощетени полицаите,а всеки ден чуваме за някои които си раздават собственно правосъдие?
Тук във форума има доста тяхни колеги които бих попитал: ВИЕ СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ СЪС ДЕЙСТВИЯТА НА ВАШИТЕ КОЛЕГИ ОТ РПУ-КЪРДЖАЛИ?
НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ДА ОТГОВОРИ ОТ ВАША СТРАНА?
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 5:57 pm
колега никои от полицаите влизащи в форума няма да ти отговори гарван гарвана око не вади
въпрос към админа : каква е степента на сигурност на форума? истрих по голямата част от поста си защото явно е неуместна извинявамсе ако съм засегнал някого
Последната промяна е направена от adda333 на Чет Мар 18, 2010 6:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 6:10 pm
pld-monetarka написа:
anonimo написа:
Колега,моя съвет е да пуснете веднага една жалба във прокуратурата срещу МВР- Кърджали за неправомерни действия на техни служители срещу вас. 1) Нямат право да ви ровят във колата без прокурорско нареждане. 2) Нямат право да ви конфискуват машините,това се води кражба от тяхна страна. 3) Въз основа на какво ви задържаха? на намерени детектори в колата ли?
И 4) пишиш че са ви завели във полицията под засилено полицейско присъствие / един вид като най големите апаши/.
ПОСЪВЕТВАЙТЕ СЕ СЪС АДВОКАТ,ОБЯСНЕТЕ МУ КАКТО НА НАС НАЧИНА НА ЗАДЪРЖАНЕ,И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ПОСЪВЕТВА ДА ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА. КОЕТО И БИ ТРЯБВАЛО ДА НАПРАВИТЕ.
По всички тези точки можите да ги съдите,както и за оронване на престижа ви като нормални граждани. Съветвам ви да пуснете жалбата си във Пловдивската военна прокуратура. Все реват колко били ощетени полицаите,а всеки ден чуваме за някои които си раздават собственно правосъдие?
Тук във форума има доста тяхни колеги които бих попитал: ВИЕ СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ СЪС ДЕЙСТВИЯТА НА ВАШИТЕ КОЛЕГИ ОТ РПУ-КЪРДЖАЛИ?
Колега поздравления за точния пост, който написа ! Ясно и кратко даде правилни указания за нашите колеги Наистина точно какво могат да свършат за момента по техния въпрос ! Колега преди също беше написал един такъв подобен пост точно и на място ! Ти в момента помагаш най- много с този пост --- за разлика от купищата Дървени философи които се изринаха да пишат в темата !
До пострадалите колеги следвайте указанията на този пост и това ще е най- доброто което ще може да направите за момента ! Всички други Приказки са излишни !!!
Колега за поста !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Джони Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 6:28 pm
pld-monetarka написа:
anonimo написа:
И от мен поздравления за точното и навременно мнение! Боравите много добре с материята. Ще се радваме по-често да коментирате спорните въпроси с органите на реда!
А иначе, обвинения към полицаи са излишни. И там има читави и калпави хора - като навсякъде. Пък и тия, редовите, дето ни спират по пътищата - най-вероятно им е наредено. Не вярвам да имат толкова акъл за самоинициатива.
avrelius Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 7:04 pm
по темата: 1. едва ли детекторите са конфискувани.полицията няма това право,съда може да излезе с таково решение.предполагам 4е като вещестени доказателства за задържани ! --съставиха ли ви протокол за изземване ? 2. при някои ситуации,или когато има съмнение от страна на полиция за извършено(тежко) престъпление,тогава има право не само колата,но и къщата да влизат без прокурорско разрешение(сетете се кой приеха този закон преди няколко години) за съжаление -- ! при обиск в домовете ви:искаха ли вашето съгласие и ако сте отказали,то представиха ли ви от прокуратурата разрешение за обиск? 3. стига да искат винаги могат да скалъпят няква вина,да се хванат за вси4ко,вкл. на казаното от вас,сещате се къде живеем-- ! зависи какво сте писали и подписали при разпита!казахте ли им,4е сте тръгнали да търсите монети,или да работите на селище?
за останалото е прав колегата pld-monetarka.хубаво написано.на колегите може и да им трябва адвокат,но според мен няма да се стигне до следствие.от 4енгетата зависи все още дали ще има следствие.може само с административно наказание--глоба.така 4е остава там Кирил колкото може да помага,ина4е кофти.може като зараза по цяла БГ и дурма ние тука да си плямпаме.просто ще ни ловят като ,,,, а ина4е слави е прав,4е тук има доста дървени филосови,4е и дохтори,,и не само такива късмет на вси4ки
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Чет Мар 18, 2010 7:41 pm
avrelius написа:
по темата: 1. едва ли детекторите са конфискувани.полицията няма това право,съда може да излезе с таково решение.предполагам 4е като вещестени доказателства за задържани ! --съставиха ли ви протокол за изземване ? 2. при някои ситуации,или когато има съмнение от страна на полиция за извършено(тежко) престъпление,тогава има право не само колата,но и къщата да влизат без прокурорско разрешение(сетете се кой приеха този закон преди няколко години) за съжаление -- ! при обиск в домовете ви:искаха ли вашето съгласие и ако сте отказали,то представиха ли ви от прокуратурата разрешение за обиск? 3. стига да искат винаги могат да скалъпят няква вина,да се хванат за вси4ко,вкл. на казаното от вас,сещате се къде живеем-- ! зависи какво сте писали и подписали при разпита!казахте ли им,4е сте тръгнали да търсите монети,или да работите на селище?
за останалото е прав колегата pld-monetarka.хубаво написано.на колегите може и да им трябва адвокат,но според мен няма да се стигне до следствие.от 4енгетата зависи все още дали ще има следствие.може само с административно наказание--глоба.така 4е остава там Кирил колкото може да помага,ина4е кофти.може като зараза по цяла БГ и дурма ние тука да си плямпаме.просто ще ни ловят като ,,,,
Колеги,тук ви предоставям закона за МВР, прочетете го внимателно и научете какви правомощия имат различните видове полицаи. Ако в случай си ги превишат,ще знаете каде и как са ви ощетили и можете да ги съдите.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135516991 а ина4е слави е прав,4е тук има доста дървени филосови,4е и дохтори,,и не само такива късмет на вси4ки