Заглавие: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 11:45 am
Заловиха иманяри с метални детектори и кирки
Една монета от бял метал, три метални детектора, кирки и лопати са били открити от полицаи в лек автомобил “Сузуки”. Колата е била проверена вчера около 13 часа в землището на село Мъдрец. В.С./34/, К.Т./34/ и В.В./30/ са се придвижвали с автомобила в търсене на археологически обекти. Колата е запечатана и се намира в РУ на МВР-Кърджали, като днес ще бъде извършен повторен оглед и претърсване. По случая е образувано досъдебно производство.
http://7dnikj.info.server13.host.bg/?p=1419
Колеги внимавайте къде ходите,че виждате пиара е на ниво и се пишат глупости от рода ,,тръгнали да търсят архелогически обекти,,
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 11:51 am
Е как остановиха,че са търсили арх.обект.Още малко,ще кажат,че са търсили гробницата на Тутанкамон
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 12:48 pm
charon написа:
Е как остановиха,че са търсили арх.обект.Още малко,ще кажат,че са търсили гробницата на Тутанкамон
Точно така и затова колеги написах писмо до редакцията на вестника в гр. Кърджали.Ето и текста който написах до вестника.
Здравейте, искам да кажа своето мнение в качеството на заместник председател на Българската национална федерация по металдетектинг. Възмутен съм от начина на манипулиране на общественото мнение на вашите читатели. Аз също съм админтстратор на двата най- големи форума на територията на република България, а също съм и редактор на електронното списание Нумизма което се чете от над 40 000 читатели от цял свят. Н еможе по този възмутителен начин да се поднася информацията, защото има закони в тази държава и аз също апелирам те да се спазват. При проведеното от мен събрание два пъти в гр.Кърджали и при раздаването на членски карти за федерацията на всеки пооделно който ми се подписва саморъчно казвам и предупреждавам, че е забранено ходенето по исторически и архелогически обекти на територията на цялата страна. И в качеството си на заместник председател съм координатор за почти цяла южна България. Вече се преместих от гр. София да живея в гр. Кърджали и искам най- отговорно да заявя, че желанието на управителния съвет е да работим заедно с отговорните служби и институций за опазване и закрила на културно историческите паметници на териротрията на цялата държава. Ако имате желание за по обстойно интервю телефона ми е 0888654620 - Кирил.
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 1:07 pm
явно са свършили престъпниците, та полицията е тръгнала да притеснява обикновенните хора.аз вчера излизах с машинката си и се оглеждах ще кажеш върша престапление,а бях на една поляна.то вече да те хване страх.а за писмото МНОГО Е ДОБРО.САМО ТАКА
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 1:22 pm
charon написа:
Прав си колега !
Ми как са установили ?
Ми хванали са ги с кирки и лопати в автомобила !! Затова добре ще бъде да хвърлим кирките и лопатите и да копаем с ЛЪЖИЧКИ за хранене и четчици ! Така ще мислят ,че сме археолози и няма да ни закачат !
Иначе Кирца добре си им написал !!!!!!
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 1:29 pm
Тия хора направо ще ме уморят от простотия!! Незнам как господата полицаи са стигнали до такова решение за тези момчета! Много глупави ченгета дори не знаят закона, а ги държат на работа в МВР! Че момчетата може да са ходили за желязо и пак ще ги обвинят това е Българската държава - никой няма права, няма и закони!
BG------------
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 1:31 pm
Слави аз имам лажици с дарвени дражки мисля че щени сваршат работа!
BG------------
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 2:39 pm
маи голяма роля за задържане на хората е изиграла монетата иначе за останалото неможеш ги барна хорицата особенно ако апаратите са били в багажника примерно полицаите в БГ редовно си правят произволни съчинения превърнали са се в бич за обществото в редовете им напоследак се е вляла всякаква измет а вие искате да познават закона хорицата пишат по актовете с грешки дори ти се дърлят като са ти збъркали името а вие искате познаване на закона ако на някои му се е случвало да му пишат акт забелязвали ли сте колко време им отнема да намерят в законаи правилника за движение точно за какво да ви обуят а би трябвало да го познават този закон на сън да ги бутнеш да ти го рицитират но уви и сега за тази монета ще се опитат да им съдерът кожите на пичовете откаде е ... ко праи в вас... вие знаете ли сега ко ше стане... техните си тъпотии абе ще станат врагове на родината докато онези с частните колекции за милиони евро (слабо казано) се пъчат и се ширят из държавицата ни безнаказано господата от МВР да отидат и на тях да подърсят сметка от каде аджаба са тези красоти дето си ги имат и този номер че им е наследдство данего пробутват щото е смешно ама нали се сещаш кои командва парада направо неме свърта вече от яд на тези наще оправници
NERON Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 2:39 pm
Браво за писмото ! Дано последва обоснован отговор . Повечето от журналистите пишат като фокусират в сензацията . Аз незнам каква е била истината , но предполагам , че търсенето на арх. обекти е журналистическа простотия. Някои познава ли момчетата за да чуем и тяхната версия ? Взимаите отношение касае се за всички нас !
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
monetar Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 2:43 pm
колеги, не може да се подминава с лека ръка такава манипулация на общественото мнение, скоро май пак ще има радио или Тв предаване по въпроса, Киро дано да ти обърнат внимание.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 2:44 pm
Аз сам сагласен с колегата Нерон!Журналистите много добре украсяжат нещата!
BG------------
bulgari Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 3:04 pm
затопли се времето и все по често ще чуваме че са заковали някой
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 3:13 pm
bulgari написа:
затопли се времето и все по често ще чуваме че са заковали някой
Това никак не е добре
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 3:21 pm
никои нищо неможе да ви направи за апарата ако е законно придобит и е в багажника на колата ви ако ще с него заедно да пренасяте и багер за копане нито багера нито лопатата нито металотърсаче е на отчет в КОС занчи неса опасни неса и незаконни а и разхождането също нее наказуемо просто не трябва да са заедно с находката защото куките ще спекулират с това да видим как някои ще ви осъди затова че пренасяте МД или ЛОПАТА И КИРКА и кат неуспее да видим кои ще плати за съдебни расходи и после евентоално за неправомерно задържане
vasilevs Новобранец
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 3:38 pm
то е ясно като немогат да ни спрат и виждат ,че сме прави за федерацията ше се опитат да настроят хората срещу нас и да ни изкарат престъпници
charon Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 4:46 pm
Ами докато тея журналисти,не спрът да насаждат тея глупости в главите на хората нищо няма да се оправи,тръгнали да правят сензации,за най-малкото.Какава,ще е следващата статия,че пред Министерски съвет са кацнали малки-зелени човечета ли?!А и полицията не остава по-назад-крадци,убиици,пласьори на дрога на свобода ама те наще хубавци тръгнали,да конфискуват колата на невинни хора.Живеем в СТРАНАТА НА АБСУРДИТЕ.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 5:14 pm
charon написа:
Ами докато тея журналисти,не спрът да насаждат тея глупости в главите на хората нищо няма да се оправи,тръгнали да правят сензации,за най-малкото.Какава,ще е следващата статия,че пред Министерски съвет са кацнали малки-зелени човечета ли?!А и полицията не остава по-назад-крадци,убиици,пласьори на дрога на свобода ама те наще хубавци тръгнали,да конфискуват колата на невинни хора.Живеем в СТРАНАТА НА АБСУРДИТЕ.
Клега нали знаеш че нанас сe наемат, затова което трябва да пишат несмеят щото може и да изядат дървото.
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 5:57 pm
нямаше ли 7 дневен срок през който намереното да се предаде на музея. трябва да се разбере в какво точно са обвинени тези момчета, членове ли са на федерацията и дали наистина са били на арх. обект защото пишеше че са ги спряли и са били в колата а тя едва ли е обект на археологическо проучване.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 6:22 pm
Колега наи вероятно са спрени от патен патрул за проверка и са видели инстромента в колата! за останалото незнам как за го измислили!
BG------------
Cicero Легионер
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 6:45 pm
Може и по сигнал ама и ченгетата ако са с опелче не смеят да влизат в къра. Пък и са ербапи но не и в баира много знаят кой къв е и ако е извадил гърне как ще мине през него (квато е криза)без да му мигне окото пък и в гората наиш как се хваща жив човек ако има време да реагира а на асфалта се спира лесно всичките са в колата на калъп къде има дума извадили са квото им трябва че да ги подхванат. За това колеги внимавайте последните 1-2 седмици неприятности имаха и тези в кърджали и тези до с.труд все на пътя колкото и да няма логика (все пак са полоцай)
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 6:57 pm
Cicero написа:
Може и по сигнал ама и ченгетата ако са с опелче не смеят да влизат в къра. Пък и са ербапи но не и в баира много знаят кой къв е и ако е извадил гърне как ще мине през него (квато е криза)без да му мигне окото пък и в гората наиш как се хваща жив човек ако има време да реагира а на асфалта се спира лесно всичките са в колата на калъп къде има дума извадили са квото им трябва че да ги подхванат. За това колеги внимавайте последните 1-2 седмици неприятности имаха и тези в кърджали и тези до с.труд все на пътя колкото и да няма логика (все пак са полоцай)
Да Ви успокоя ;... тепърва започва
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 8:12 pm
това от аватара ти ли едва ли ще съм спокоен.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 8:17 pm
Трябва да се чуе весиата на задаржаните колеги и тогава да се правят изводи каде са ходили с тиа кирки ж колата!
BG------------
borisov Консул
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 9:20 pm
нямали кои да зотвори остите на такива журналикти дето незнаят какво е археологически обект и коя година е основана България тами тръгнали дами пишат че момчетата тръгнали да търсят археологически обекти накрая ще взема и в нас в двора ще копам с един багер давидя дели ще доидат полицията е журналисти да отразят случая тогава ще стана свидетел на поредната полицеиска и журналистическа простота
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Заловиха иманяри с метални детектори и кирки Пон Мар 15, 2010 9:34 pm
Няма таова нешто което да им затвори устите колега!или ако се затворят от другаде ще проговорят!