Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 12:05 pm
stan960 написа:
vvurbanov написа:
AVGVSTVS 1 написа:
Колега , ако не е тайна къде изкупуват трюфели по 60лв. Коя е фирмата ? То , ако е така както го казваш си е чисто подигравка с вас.
-Има фирма в Мътница това е до Шумен.С брат ми като сме говорили казва че трябва да се пазариш и някои фирми леко вдигат цената.Ако не ги продадеш трябва да ги хвърлиш.То не е и нещо да се наяде човек.Последния път брата ми остави десетина гъби тъй мухлясаха в хладилника.Та ги дадох на един приятел да си учи кучето.Днеска като направиш 3 кг. пак си е надник.Жалко че не е всеки ден,отдавна няма дъжд.Чувал съм че се прави работа с белите трюфели.Но не се знае къде са,освен че се намират някъде покрай Дунав. http://www.truffles-bg.com/
-Тоя същият италианец до Шумен де ги купува продава и обучени кучета таман както некой тук написа по 2000 евро.Малко ми намирисва целата история на тая пак жабарска врътка с прословутите охлювени ферми дето изгоре бая народ и то на едро.Сал дето балъците силно намалеа по простата причина че българинът обедне тотално и 2000 евра при възвращаемост "мижи да та лажем" вече му идват в повече......................................
Тук stan960 си прав за охльовените ферми доста хора изгоряха. Познавам поне двама чавека , които заради тях си продадоха и къщите сега от тях нищо нестава. Освен да пият друго нищо неправят. Съвета ми е : не се хвърляйте към всичко , което рекламират , че носи добри доходи. Почти 100% е ще се окаже измама. То има и ферми за буби/коприна/ и това било доходно, освен ,че изрязаха черниците друго нищо не спечелиха хората. Друг познат направи ферма за зайци по европрограма.Първите 2 години добре , докато му бутаха субсидии , след това фалира. В България за молкият бизнес , вече няма живот. Всичко фалира.
Гост Гост
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 12:08 pm
Pukanka написа:
Аз по Дискавъри или някаква подобна телевизия бях гледала филм за трюфелите, как ги намират, цени и т.н. Беше италиански филма.Там говореха че кучетата струват 2000 евро. Тука ако се обучават такива би трябвало да са по-евтини предвид стандарта ни. Погледнах и сайта по-горе. Цените които дават тука са много ниски в сравнение с цените които изреждаха в този документалния филм за трюфелите.
Здравей, Pukanka! Как мина излета?
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 12:27 pm
AVGVSTVS 1 написа:
Pukanka написа:
Аз по Дискавъри или някаква подобна телевизия бях гледала филм за трюфелите, как ги намират, цени и т.н. Беше италиански филма.Там говореха че кучетата струват 2000 евро. Тука ако се обучават такива би трябвало да са по-евтини предвид стандарта ни. Погледнах и сайта по-горе. Цените които дават тука са много ниски в сравнение с цените които изреждаха в този документалния филм за трюфелите.
Здравей, Pukanka! Как мина излета?
Добре. Към Вторник мисля плажа да обиколя.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 12:29 pm
Прасни го на 19кХц така ще лови по дребните неща и монетите на диг.
Джони Цезар
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 1:51 pm
vvurbanov написа:
AVGVSTVS 1 написа:
Колега , ако не е тайна къде изкупуват трюфели по 60лв. Коя е фирмата ? То , ако е така както го казваш си е чисто подигравка с вас.
-Има фирма в Мътница това е до Шумен.С брат ми като сме говорили казва че трябва да се пазариш и някои фирми леко вдигат цената.Ако не ги продадеш трябва да ги хвърлиш.То не е и нещо да се наяде човек.Последния път брата ми остави десетина гъби тъй мухлясаха в хладилника.Та ги дадох на един приятел да си учи кучето.Днеска като направиш 3 кг. пак си е надник.Жалко че не е всеки ден,отдавна няма дъжд.Чувал съм че се прави работа с белите трюфели.Но не се знае къде са,освен че се намират някъде покрай Дунав. http://www.truffles-bg.com/
Колега, как ще ги хвърляте?! Има начини за съхранение. то, може и да ги знаете, но....Ако не се продават всеки ден, съхраняват се за кратко в ориз в хладилника и в затворен съд - например пластмасова кутия. Така запазват свежестта си поне за десеттина дни. После ориза може да се ползва за готвене, има аромат на трюфел. Не се мият, а само се почистват от пръстта. Ако искате за по-дълго - в буркан с олио, още по-добре със зехтин - пак в хладилника, изтрайват със сигурност повече от половин година като не губят качествата си. Чувала съм, че се и замразяват и някои от търговците после купуват и замразени, но там вече нямам опит.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 6:28 pm
Точно така ги бях съхранил в хладилника,всеки трюфел неизмит,увит в салфетка и всичките в кутия.Имахме надежда че ще ги продадем,но само 4бр.успяхме, другите през това време се развалиха.По се търсят свежи и нямаше за кога да ги замразявам.Преди няколко дни помолих брат ми и той ми изпрати няколко замразени гъби.Толкова бързо дойдоха с еконта че не бяха се отпуснали.Ще ги нарежа в зехтин,който ще ползвам за салата.Салатата за какво ще ползвам няма нужда да казвам.Дребни и едри трюфели в момента изкупуват по 110лева,само едри по 150лв.
Гост Гост
Заглавие: Re: откриване на метали с кучета Съб Авг 04, 2012 6:43 pm
За всички които се интересуват от трюфели и всичко свързано с тях:
http://trufflesbg.eu/
EXTERMINATE Про-Консул
Заглавие: (Без заглавие) Съб Авг 04, 2012 7:55 pm
дали в хасковска област виреят тия гъби интересно ми е по колко вървят
както винаги сме си най веселата компания ХD
milko Новобранец
Заглавие: е от това по голема глупост Пон Окт 15, 2012 5:37 pm
е от това по голема глупост не бех никаде чувал търсене на метал с кучета