Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Сря Фев 24, 2010 11:34 pm
Как го сметна на 5 лв. магнита?Най евтиният е 30 лева,най-скъпият-175.
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Чет Мар 11, 2010 7:51 pm
заблудил съм се от валутния курс. посочен е при 100 рубли , а магнита чак сега видях че е 600. и тежи 0,3 кг, което означава 3 бр за килограм и стана на 40 лв за брой от най-ниския клас който е 80 кг.
stoian8411 Преторий
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Мар 15, 2010 1:14 pm
доста е забавно .развлекателно хоби
dimitar65 Новобранец
Заглавие: ОТ КЪДЕ СЕ КУПУВАТ Пон Мар 15, 2010 4:30 pm
Kiril62 написа:
Колеги отварям тази тема,по молба на Руските ни колеги.Знам че тук не е актуална но погледнете снимките и напишете своя коментар.Цената варира според големината и тежеста.А тя е от 25 долара до над 100 долара.Все пак това не изисква регистрация но пак е свързано с хобито.Намират се различни неща,даже кутия със монети.
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пет Юни 18, 2010 12:34 pm
Доста интересен метод
Някой вече пробва ли го? Какво излиза от родните водоеми?! Питам понеже се чудя дали да не пробвам за тръпката.
А между другото, за магнити, сравнително евтини, може да се поръчат от http://www.supermagnete.de/bul/magnets.php?group=countersunk
Доколкото видях за 110 кг. са около 16-17 евро.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пет Окт 26, 2012 9:24 pm
Здравейте, темата е малко стара, но да попитам някой от вас намерил ли е такъв магнит, и вадил ли е нещо интересно ?
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Чет Дек 06, 2012 12:47 pm
с първия опит за 30 мин. извадих около 5-6кг.желязо в една река
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Чет Дек 06, 2012 1:41 pm
Звучи ми интересно, а как се сдоби с такъв магнит ?
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Чет Дек 06, 2012 5:54 pm
случайно !едно момче което прави усилователи и тонколони ми го даде .като го лепнем на касата на вратата 2-ма по средно 85кг си висим на него нагнетяват ги някак си незнам как го е правил! страх ме е да го мятам в Дунава има големи потопени боклуци и да не остане там
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Чет Дек 06, 2012 7:46 pm
хахаха, дунава казваш е дълбок. Разкажи какво друго си вадил тук в България, ще е интересно. Може да питаш твоя човек който прави тонколони дали не му се намира още един свободен, може и по малко по слаб да бъде
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Дек 10, 2012 2:06 am
[quote="hubavito"]хахаха, дунава казваш е дълбок. Разкажи какво друго си вадил тук в България, ще е интересно. Може да питаш твоя човек който прави тонколони дали не му се намира още един свободен, може и по малко по слаб да бъде [/quote може да направи момчето ,ама цената ми се струва "пресилена"
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Дек 10, 2012 2:10 am
hubavito написа:
хахаха, дунава казваш е дълбок. Разкажи какво друго си вадил тук в България, ще е интересно. Може да питаш твоя човек който прави тонколони дали не му се намира още един свободен, може и по малко по слаб да бъде
2 два броя върхове на стрели и едно острие което не мога да преценя точно какво е...това са ми находките от магнита
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Дек 10, 2012 2:20 am
с магнита се работи само за желязо,трябва голям късмет да "лепнеш"нещо интересно не знам дали сме в право да го ползваме в речни корита покрай обекти... това е тема за обсъждане,колегите с повече опит и знания да кажат!!!
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Дек 10, 2012 12:54 pm
Момчето което ги прави колко пари иска за магнит, че казваш че е пресилена цената ? Аз мисля че с магнит находки не могат да се вадят, но желязо ако има може да се поизчисти някое корито на река
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Вто Дек 11, 2012 12:00 am
[quote="hubavito"]Момчето което ги прави колко пари иска за магнит, че казваш че е пресилена цената ? Аз мисля че с магнит находки не могат да се вадят, но желязо ако има може да се поизчисти някое корито на река [/quo миналата зима за този който е в мен искаше 100лв но в последствие го взех за временно ползване а за мен разни остриета са и сечива са си находки нищо че са ръждясало желязо
galyovka Новобранец
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пон Апр 01, 2013 9:05 pm
Ей да върже човек едно такова за кръста и докато маха из нивата поне за горивото да лепи Като почнеш да боксуваш -разтоварваш
luboetr Новобранец
Заглавие: Re: Магнитите-другата техника на търсене. Пет Апр 12, 2013 9:24 am
Pora4ahte li si ve4e , iskam da y4astvam ako moje :