Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Сря Фев 10, 2010 8:42 pm
колега и аз му слагам наелонова торбичка много ефективен метод до сега несъм го мокрил сериозно
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Фев 11, 2010 6:24 pm
sitalk написа:
И нас ни хвана снега в събота.С две Маски бачкаме,заваля,ама добре че си носим торбички.Покриваме уреда и продължаваме.Вие така ли правите,ако завали сняг или дъжд? Някой беше писал(май,че Славитоо) че я потапял във вода и нищо и нямалао...
В това време,в джоба ми има винаги торбичка.
www Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пет Фев 12, 2010 12:57 am
о
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 12:36 pm
Я кажете сега на каква дискриминация е най добре да се работи с маската на норм.или фул,колко трябва да е по скалата и има ли значение да ли си на ВЦО или на другата.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 1:01 pm
vaskina написа:
Я кажете сега на каква дискриминация е най добре да се работи с маската на норм.или фул,колко трябва да е по скалата и има ли значение да ли си на ВЦО или на другата.
Маската няма скала. А за дискрим.,зависи от почва,замърсяване. Има значение,но ти трябва доста работа с апарата,за да разбереш.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 5:01 pm
sitalk написа:
vaskina написа:
Маската няма скала. А за дискрим.,зависи от почва,замърсяване. Има значение,но ти трябва доста работа с апарата,за да разбереш.
Ти от 1до 10 къде най-чести слагаш дискриминатора.и вцо по добър вариянт ли.
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 5:28 pm
На всеки терен е различно...на орудено даваш на NORM и намаляш потенциометъра до краи за да бъркаш по дълбоко(макар чее за предпочитане да си на AUTO режима).А на леки почви и замърсени можеш да я позасилиш до 5-6 и ключето да е на положение FULL .
hercones Легионер
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 5:46 pm
На орудено с маската най добре е да се работи на AUTO режима като дискриминацията е на нула или най много до 3. Така се вадят понякога и пирони но това е оправдано защото цветните резултати са по добри
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 8:30 pm
hercones написа:
На орудено с маската най добре е да се работи на AUTO режима като дискриминацията е на нула или най много до 3. Така се вадят понякога и пирони но това е оправдано защото цветните резултати са по добри
Прав си.
На орудено се работи на автоматичен режим.Дискриминатора на нула го слагай(стига да не е мн.замърсено) и се ослушвай за глухи сигнали,дори и да не ги дава чисто цветно.Някой друг пирон ще извадиш,но и някой забравен денар. На лека почва ако не е замърсена много си избираш или ВЦО или НОРМ.ВЦО-то дели по-добре.Познава капачките от буркан,целите,не малките парчета,също познава и консервите,но до 15-20 см.Наддолу вече са цветни.Иначе ги скърца.Но има случеи,когато предмета е много близо до сондата и пак може да го изскърца,но има си разлика.Трябва опит. При лекоорудени почви е трудно.На ръчна си губи баланса често,но пак си е по-дълбока от автоматичната.Може да увеличиш СЕНСа на 9,по-добре да се бачка на общ режим(ако не емн.замърсено)..и тук вече за предпочитане е НОРМ.....дискрим.на нула Аз вече бачкам винаги на нула,нявсякъде
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 8:47 pm
sitalk написа:
hercones написа:
Прав си.
На орудено се работи на автоматичен режим.Дискриминатора на нула го слагай(стига да не е мн.замърсено) и се ослушвай за глухи сигнали,дори и да не ги дава чисто цветно.Някой друг пирон ще извадиш,но и някой забравен денар. На лека почва ако не е замърсена много си избираш или ВЦО или НОРМ.ВЦО-то дели по-добре.Познава капачките от буркан,целите,не малките парчета,също познава и консервите,но до 15-20 см.Наддолу вече са цветни.Иначе ги скърца.Но има случеи,когато предмета е много близо до сондата и пак може да го изскърца,но има си разлика.Трябва опит. При лекоорудени почви е трудно.На ръчна си губи баланса често,но пак си е по-дълбока от автоматичната.Може да увеличиш СЕНСа на 9,по-добре да се бачка на общ режим(ако не емн.замърсено)..и тук вече за предпочитане е НОРМ.....дискрим.на нула Аз вече бачкам винаги на нула,нявсякъде
Благодаря за инфото.Много итересна ми стана тази тема така,че ако може всеки,който има опит с ГМ да напише с какви настройки работи какво ще посъветва новобранците както е написал колегата по горе.
hercones Легионер
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 8:57 pm
sitalk виждам че работиш с GM 3+ ползваш ли пауарбокса ? Ако споделиш малко опит ще е добре...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 9:46 pm
Винаги и само ВЦО, сенс на макс, диск - 0 ,
Последната промяна е направена от Avrelian на Сря Яну 02, 2013 9:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юни 24, 2010 10:25 pm
hercones написа:
sitalk виждам че работиш с GM 3+ ползваш ли пауарбокса ? Ако споделиш малко опит ще е добре...
Моя не е с Пауър Бокс,а по-предното-Пауър чип(чип-тунинг). Ползвам го когато почвата е лека,няма никакви смущения(далекопроводи и др.) и,ако има разсейка
emilio Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пет Юни 25, 2010 8:00 am
Avrelian написа:
Винаги и само ВЦО, сенс на макс, диск - 2 ,
Колега а не пада ли малко дълбочината като е на ВЦО,иначе и аз карам само на ВЦО сенс 7-8,диск 2-3
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пет Юни 25, 2010 12:38 pm
emilio написа:
Avrelian написа:
Винаги и само ВЦО, сенс на макс, диск - 2 ,
Колега а не пада ли малко дълбочината като е на ВЦО,иначе и аз карам само на ВЦО сенс 7-8,диск 2-3
Не пада.Същата си е.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пет Юни 25, 2010 1:48 pm
Някой пробвал ли е ГМ срещу XP gold maxx power
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юни 28, 2010 8:10 pm
ГМ 3 може ли да се сравнява с xp power и като се има предвит цената на френската заслужава ли си.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юни 28, 2010 8:25 pm
Когато паур бокса ви е включен, сенса на кое деление е? Я знаещите и можещите да го разнищят този ПАУР БОКС, или е тайна.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юли 01, 2010 7:05 pm
Къде сте голден маск маняци?
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Чет Юли 01, 2010 7:17 pm
Aз съм най големия
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юли 05, 2010 5:44 pm
Владо, имали подобрения през последните месеци на маската, и ще имали за напред,защото смятам да си взема още една. Става въпрос за Голден маск 3+.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юли 05, 2010 7:11 pm
Каква е разликата между ГМ3 и ГМ3 +.Защото аз имам ГМ3 и по принцип по ли е добре да е ГМ3+.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юли 05, 2010 8:40 pm
Avrelian написа:
Владо, имали подобрения през последните месеци на маската, и ще имали за напред,защото смятам да си взема още една. Става въпрос за Голден маск 3+.
Последните подобрения са на повече от година, нов кабел, hi-tech епоксидна смола за сондите, позлатени букси, многооборотен потенциометър за земния баланс (само за Golden Mask 3+ МТ*) . Други подобрения не се планират
МТ* - Multi-turns
Uploaded with ImageShack.us
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юли 05, 2010 8:44 pm
stohio написа:
Каква е разликата между ГМ3 и ГМ3 +.Защото аз имам ГМ3 и по принцип по ли е добре да е ГМ3+.
Зависи от почвата, ако е със слаба минерализация 3+ е по-добре, хубавото е че 3+ може да работи и като обикновенна 3-ка, а ако почвата позволява да се включи и пауър бокс-а .
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Юли 05, 2010 10:13 pm
А за работа под жерета, имали филтър?
Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели.