Заглавие: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 7:25 pm
Айде колеги, да я разнищим тая маска?Понеже 15-20 дена ми липсва звука на маската, да поговорим за начина на настройване и работа с нея.Интересувам се от всичко, и най-вече от дълбоките сигнали, работя само на тонална дискриминация,и мисля че още дълго ще ме радва.За сега не мисля, да я сменям,последно я пробвах на почва, която върти сигналите и се представи много добре.
Последната промяна е направена от Avrelian на Пон Фев 01, 2010 8:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 8:57 pm
С кой модел си,с каква антена и от колко време го имаш?
Какво означава "върти" сигналите?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:00 pm
Повече от година. ГМ3+,26,5.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:03 pm
Какво означава "върти" сигналите?[/quote]Цвета го дава черно.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:12 pm
Аз съм много доволен от маската.Хванал съм и чалъма и разчитам вече само на късмета да застана над сигнала.Имам я от самото начало на производство.Много машини на Владо съм продал в района на Пазарджик.Имал съм възможността да пробвам всички те му модели.На мен най-много ми допадна двойката.Работя само на VCO и при второто деление на дискриминация.Настройвам при изключено вцо,нулирам грунда с максимална височина ,но да бъде ням.Горно дясно на макс,включвам вцото и почвам да скубя.
Последната промяна е направена от satir на Нед Фев 07, 2010 7:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:19 pm
Забравих да пиша ,че скоро си купих новата антена 26,5 с новия кабел,изпратих и апарата и Владо ми сложи новия филтър за смущения.Около нова година търках всеки ден и резултатите бяха отлични.В пребито от търкане селище ,под високо натрежение, доста бели и едно жълто,но турция с дупка.
Последната промяна е направена от satir на Нед Фев 07, 2010 7:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:23 pm
Копам всеки сигнал който поне в едната посока е цветно.
Последната промяна е направена от satir на Нед Фев 07, 2010 7:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Съб Яну 30, 2010 9:59 pm
Аврелияне,защо работиш само на НОРМ? Така ще вадиш доста ненужни предмети. ВЦО-то е мн.добра дискриминация.при различни почви,различни дискрим.трябва...Най-трудни са ми на мен средноорудените почви,щото постоянно сменям дискриминациите при локализиране на сигнала..Ако е лека почва-ръчна.Ако е орудена-автоматична.Но средоорудените почви трябва да се внимава..Абе зависи кой как е свикнал.Сега с нетърпение чакам да ми прати Бандита от новите аннтени.Да видим колко е по стабилен.Поръчах си 32-ка.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Нед Яну 31, 2010 9:52 am
sitalk,зависи от къде е човека и каква е почвата при тях.При нас няма толкова силно орудена почва като бургаско.При слабо уродените терени вецеото започва да ми издава още повече звуци ,но това не ме бърка,аз търся определения тон в какафонията за да реша дали да се върна и да го проверя.Същото е и под високо напрежение.Колкото до въртеливия сигнал,когато сигнала е дълбок или неправилно позициониран спрямо машината много пъти не стига,че е слаб но и го дава в едната посока цвят а в другата желязо.Тогава задължително зачиствам с крак и проверявам наново и тогава копам.
Последната промяна е направена от satir на Нед Фев 07, 2010 7:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Нед Яну 31, 2010 1:17 pm
Може да съм се изразил неправилно, работя винаги и само на ВЦО-то,и както ми е казал сатир, диск-2,сенс-9 или 10, доволен съм от маската и ми допада стила и на работа.Но искам да чуя и мнението, от братята по оръжие?
Последната промяна е направена от Avrelian на Чет Дек 15, 2011 5:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
don Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Нед Яну 31, 2010 8:44 pm
Основно работя на ръчен земен баланс -спокоен праг,сенс ако е възможно 10или9 дискриминация вцо о или 1,при много замърсени обекти автоматичен диск 0или1:забелязалисте че дори ина диск.0 има дискриминация:,при уродени обекти също автомат-виксиран баланс.Все още имам голден маск 3
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Нед Яну 31, 2010 9:23 pm
Дори на 0 диск левъл,то самата програма, в случая вецеото има достатъчна дискриминация за да определи цветно черно
Последната промяна е направена от satir на Нед Фев 07, 2010 7:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Нед Яну 31, 2010 9:34 pm
Дискриминацията дори и на нула да я сложите,пак си я има,вградена е.Само на общ режим(ръчна настройка) я няма...
don Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 12:43 am
Точно за това говорех-че на фикс. гр.баланс си я има има зададена,и работи доста добре и на 0,също така уреда се възтановява много бързо на замърсени терени,и почти не маскира близко разположени черни и цветни сигнали.Това е за фиксирания земен баланс,а на ръчен машината е доста по-дълбока,но възтановява малко по- бавно.А за вцо,нямам думи супер дискриминатор,като му свикне човек може да разпознае дори различните цветни метали по звука.
pgd Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 11:20 am
колеги бхте ли ми казали при вашите маски как е... като включа на автоматичен грунд дори и на 0 дискриминация не ми хваща сребро не знам защо ? пробвах и с пръстени и с монети пука ги на ръчен грунд всичко е наред. маската ми беше чиста тройка с 28 дд
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 11:33 am
Някакъв проблем имаш с елктрониката...това не трябва да е така Маската много харесва среброто,на автоматичен при ДИСК 0..на орудено
don Про-Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 11:38 am
Нямам такъв проблем,и аз имам чиста тройка и на автоматичен при много засилен дискриминатор 8,9-10 почва да пука среброто но преди това си го свири чисто.
Гост Гост
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 12:09 pm
по принцип ако сам на вцо трябвали да задавам ниво на дискриминация
pgd Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 12:24 pm
незнам скоро беше на профилактика и и беше сменен предния панел нямало други проблеми освен кабела на антената при силно натискане надясно прекъсва но не мисля че това е проблема направих и допълнителен маншон за подсилване и всичко е ок антената се държи спокойно но както и да е и без това машината замина за англия вече ......
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 7:00 pm
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 7:07 pm
satir написа:
Копам всеки сигнал който поне в едната посока е цветно.
Добре, и каква ти е била вероятноста, да изкараш цвят?
pgd Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 8:18 pm
голяма защото работя с тесоро маската беше за малко в мен
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 8:37 pm
pgd написа:
голяма защото работя с тесоро маската беше за малко в мен
Абе колега, иди си, във форума за Тесоро, не ни осирай темата.Предния въпрос не е към теб.В заглавието съм го написал много ясно, на български-ЗАБРАНЕНО ЗА УЧАСТНИЦИ С ДРУГИ МОДЕЛИ (освен ГМ).
pgd Консул
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 10:58 pm
извинявайте колеги просто исках да разбера този проблем има ли го и при някоя друга маска
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели. Пон Фев 01, 2010 11:33 pm
хахах тоя ма изкефи
Пич ,какво ти е направил колегата пгд?яд те е че той има тесоро ти не ли>?
Форума на Накича, Златната Маска-забранено за участници с други модели.