Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 3:56 pm
Аз имам въпрос... как се различава горелките шлака по селищата и метеоритите... и двете ги лови магнита и са еднакви горе-долу на вид...
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 5:08 pm
и аз ще задам в същия дух един контра въпрос, някъде да сте виждали по Ибея или по нета някъде да се продават шлакоподобни метеорити????
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 6:25 pm
Грам не разбирам от метеорити... Когато ходя по разни места да ги наречем и хвана интересни камъни които апарата трудно се балансирва на тях също така ги лови и магнит ги прибирам.А голяма част от тях са като шлака.А също така съдя и по снимките,които качвате...
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 6:26 pm
качените снимки са предимно шлака има си описание с какво се различават метеоритите по външен вид
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 6:39 pm
метеоритите нямат шупли
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 6:54 pm
http://www.meteorites.com.au/collection/ тука можеш да сверяваш
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 6:59 pm
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 7:26 pm
Мерси генчо,виждаш ли колко много приличат на стопилка и шлака.Де да знам сега кое е метеорит и кое шлака.....
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Фев 01, 2010 7:47 pm
ами правиш шлиф от едната страна, полираш го и леко със клечка със памуче намазваш шлифована страна със разредена азотна киселина това е начина само на метеоритите има витманщенови фигури или фигури на нейман
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Фев 02, 2010 4:37 pm
ето мои макро снимки и клипове на шлифа на единия ми хондрит : https://2img.net/r/ihimizer/img94/2374/34855201.jpg
на единият ми супер макро клип, може да видите разликата на металните частици в хондрита никела и желязото, имат различен отблясък
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 7:46 pm
а ето и да разгледате какви нещица падат от космоса http://www.eclipsetours.com/sat/debris.html
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:08 pm
gen4o написа:
а ето и да разгледате какви нещица падат от космоса http://www.eclipsetours.com/sat/debris.html
малииии тоя косми4ески буклук ако ми падне направо си го отнасям ;;;; та междо другуто маи тука требва да питам некои 4увал ли е за косми4ески вле4уги
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:16 pm
zanvan написа:
gen4o написа:
малииии тоя косми4ески буклук ако ми падне направо си го отнасям ;;;; та междо другуто маи тука требва да питам некои 4увал ли е за косми4ески вле4уги
какви влечуги ве колега май тука вече влизаш в някои филм.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:26 pm
е за маймуни мишки кучета бях чел,ма влечуги ха ха ха
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:33 pm
кхььь те тия вле4уги малко са кам теория на конспирацията та спорет просветени космоса гамжи от тях и наи ве4е са в околоземна орбита и доста 4есто слизат дори до горния слои на атмосверата виждали са ги но никои несмее да говори за тях
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:38 pm
ааааа, скоро бях чел че са пратили в космоса живи организми като мишки червеи и тем-подобни, с научна цел де
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 9:49 pm
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=3602.0 те тука ги коментират има и малко видео тук маи сме само тарса4и на реликви
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Фев 05, 2010 10:40 pm
тва нещо може да е ,метеорологична сонда те блуждаят така из атмосферата другото ми звучи малко фентъзи макар и да съм твърд привърженик,че не сме сами във вселената
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Съб Фев 06, 2010 10:29 pm
абе не се знае кво е но има метален отблясък, най-вероятно е космически отпадък или боклук а не както го казват космически влечуги ли как там ги наричат още
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Съб Фев 06, 2010 10:58 pm
да ама ако е не6то дето немойем да проумеем
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Нед Фев 14, 2010 10:48 am
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Фев 16, 2010 8:58 am
да, така е, има звук като на камбана защото е железен метеорит
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Фев 16, 2010 11:37 am
Едни колеги са попаднали на следното:хваща единия сигнал и апарата започва да издава звук,като че започва да му пада батерията и наистина пада...Апарата е сливенски,гаражен.Другото момче пробва сигнала с Голден Маск,същото-апарата издава зук и му пада веднага и на него батерията.Щяхме да ходим да го пробваме този сигнал и с моя,ама не се наканихме..Батериите са били заредени и на двата..Какво ли е това?
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Фев 16, 2010 1:58 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:07 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Фев 16, 2010 5:00 pm
sitalk написа:
Едни колеги са попаднали на следното:хваща единия сигнал и апарата започва да издава звук,като че започва да му пада батерията и наистина пада...Апарата е сливенски,гаражен.Другото момче пробва сигнала с Голден Маск,същото-апарата издава зук и му пада веднага и на него батерията.Щяхме да ходим да го пробваме този сигнал и с моя,ама не се наканихме..Батериите са били заредени и на двата..Какво ли е това?
Извънземен кораб като от книгата Томичукалата на Кинг. Презареждат си акумулатора и ще си ходят.