Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Нед Яну 24, 2010 12:46 pm
Това със снимките ми хареса само така браво....
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Яну 25, 2010 5:25 pm
нека някой да помогне ако може, да се намери такъв реактив за никел или никел тест
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пон Яну 25, 2010 6:30 pm
много интересна тема. никога несъм намирал или така си мисла метеорит но с. гумощник не е много далеко от Ловеч и ако решите да ходите бройте ме и мен. Участвам с превоз, скара, бира, апарат и моя милост. Все пак е хоби и нещо по-различно може да е от полза + запознанство и обмяна на опит.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 11:17 am
ако уважаеми търсачи сте попаднали на нещо такова http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.meteorite-recon.com/img_inventar/Santa%2520Fe%2520meteorite_1.jpg&imgrefurl=http://www.meteorite-recon.com/en/meteorite_santa%2520fe.htm&usg=__LiWQWFCRWU4mrK7z1aAJQwUqwAY=&h=459&w=485&sz=74&hl=bg&start=82&um=1&tbnid=dI3gGxawAp6BuM:&tbnh=122&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Diron%2Bmeteorites%26ndsp%3D20%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozillaofficial%26sa%3DN%26start%3D80%26um%3D1
то вие най верятно сте попаднали на метеорит много добре ще бъде да направите няколко снимики на моментното му състояние или както е във земята(в случай че се вижда) ако е възможно да определите координати
после ако нямате доверие на нашите лаборатории(и със пълно право) можете да направите лек шлиф прави се със няколко вида шкурка като се завършва със 2000 или 2500 до постигане на огледално полиране след това със киселина намазвате полирания край и ако се появят фигури (така наречените витманщенови фигури) то това е метеорит
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 3:05 pm
vaskonti написа:
много интересна тема. никога несъм намирал или така си мисла метеорит но с. гумощник не е много далеко от Ловеч и ако решите да ходите бройте ме и мен. Участвам с превоз, скара, бира, апарат и моя милост. Все пак е хоби и нещо по-различно може да е от полза + запознанство и обмяна на опит.
да, задължително преди да тръгнем ще ти се обадим, още е далече лятото
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 3:11 pm
да, Генчо, но това е при положение че се направи шлиф на намерения предполагаем метеорит, ако някой се усъмни в нещо нека да си направи шлиф, ако е метеорит цената му с това няма да падне напротив това ще е едно доказателство а и все пак метеоритите не са красиви само с външност
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 6:25 pm
Здравейте, често пъти продаваме за скандинавски страни рамки за търсене на метеорити. Едни клиенти от Швеция ми писаха, че са по-скъпи от монетите.
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 7:15 pm
тук в българия всичко е евтино такъв е нагласеният ни скапан пазар
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 7:28 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 7:33 pm
yaponetsa написа:
в чужбина това хоби,и вобще метеоритите могат да са доходоносни...но в милата ни татковина даже няма кой да ти каже какво си намерил.по добре генчо да обясни,ако желае,в кави филми попада героя ако реши да изследва някой предполагаем метеорит.
Хайде Генчо открехни ни....
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Вто Яну 26, 2010 9:34 pm
абе пичове аз не съм толкова вещ човекът който разбира от метеорити се казва руслан костов и всевлод курчатов като ги попитате,следва отговор прати го при нас да го видим това нещо вторият отговор у че това е най обикновен камък
по информация от нета във света са намерени 10 000 метеорита вече може и да са повече във България обаче те са 6 от които 4 отраднати и продадени навън
не мога да проумея защо никой който има такива познания в тази област не търгува със тези неща има класове които са страшно скъпи
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Сря Яну 27, 2010 12:21 pm
метеорити обикновено се търсят из пустините, чел съм че има канали, там ги изкупуват от месното население за смешни суми и стигат обикновено до магазинчета където ги продават и по нета, но доста и от тях се изследват от IMCA (Международната Асоциация на Метеорит Колекционерите)
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Сря Яну 27, 2010 1:44 pm
Колега с никаква киселина неможеш да стопиш желязото.С нея можеш единствено да махнеш патината му. Отделянето на благородните метали от желязото става по екзотермичен път ,друг вариант няма.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Сря Яну 27, 2010 2:50 pm
Колиги ето ви нещо интересно и има доста месата където са споменати и където могат да се търсят метеорити.Дано ви е интересно.
да прав си, ние смятаме да направим експедицийка до някой от тези места
hristo_ivanov_1982 Новобранец
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Чет Яну 28, 2010 2:26 pm
даите да направим една организация за сабиране на метеорити
Гост Гост
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Чет Яну 28, 2010 3:36 pm
сега е момента за метеорити в снега би трябвало се забелязват
monetar Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Чет Яну 28, 2010 7:27 pm
какво имаш в предвид за снега ?
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 3:29 pm
Някой може ли да каже какво е това? нее камак има окис по него подобен на ръжда машината направо пощурява като го приближа https://2img.net/r/ihimizer/i/scan0002d.jpg/ има три снимки
zempar Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 3:43 pm
adda333 написа:
Някой може ли да каже какво е това? нее камак има окис по него подобен на ръжда машината направо пощурява като го приближа https://2img.net/r/ihimizer/i/scan0002d.jpg/ има три снимки
руда
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 4:04 pm
Благодаря за бързиа отговор. макар че няма логика да е там
zempar Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 4:34 pm
да ама погледни на колегите снимките на метеорити колко са гладки , това е от затопяването , а това че не и е там мястото може би като са пренасяли руда за обработка са губели по някое парче къде го намери че мислиш че е невъзможно да е там по друга причина освен отгоре?
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 5:08 pm
Правени са геолошки проучваниа преди време. В този раион няма полезни ископаеми. та за туи де така си мисля но нее от значение
zempar Цезар
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 5:13 pm
ооо , с кервани с кораби са пренасяли , и ние тука нямаме медно находище но много медни късове руда съм намирал и то в селища , а и има следи от леярска дейност
adda333 Легионер
Заглавие: Re: Всичко свързано със метеоритите. Пет Яну 29, 2010 5:18 pm
има логика наблизо минава римски път а и селище е имало