Заглавие: Re: монтанските енигми Сря Мар 03, 2010 7:00 pm
zanvan написа:
ехаааа 4ета и се 4удя вазможно ли е всеки да е доволен от апарата си пс нямам предвид конкретен модел
Нормално е да пробваш ,докато не намериш това,което търсиш и да останеш доволен.Така е и с колите,жените,приятелите.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: монтанските енигми Нед Мар 07, 2010 8:16 pm
Моля,колеги,които работят с Енигми, да споделят мнение.
tatoos_dd Преторий
Заглавие: Re: монтанските енигми Пон Мар 08, 2010 4:07 pm
maximus_kn написа:
Моля,колеги,които работят с Енигми, да споделят мнение.
колеги аз бачкам сашто сас енигма и дави кажа че сам много доволен сичко е на ниво далбочина дискриминациа и просто за мен товае наи доброто от бг апаратите е с такава сам http://kimdetect.dir.bg/_files/t5_5007253.jpg.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: монтанските енигми Вто Мар 09, 2010 12:13 pm
Колеги кои има някакво впечетление от Профи серията на Краси,и по точно PROFI-1 / PROFI-3
S56 Новобранец
Заглавие: Re: монтанските енигми Вто Мар 09, 2010 1:06 pm
бандидо,енигма,миладинка...the same game.добър е дедектора когато може да чуе добре денарий на м.антоний на 35-40 см.В ЗЕМЯТА!,не по дърветата.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: монтанските енигми Вто Мар 09, 2010 1:49 pm
Сигурен сам, че Станчо от Варна(кв.Левски), когото познавах преди време, има такъв апарат, защото още преди 19 години ИНАШЕ ИДЕИ и не пестеше време да ги проверява, в което лично съм се убеждавал не един пат, когато беше свободен -не в компания на клиенти....Е, минало незабравимо, нали..
vasilevs Новобранец
Заглавие: Re: монтанските енигми Вто Мар 09, 2010 1:54 pm
S56 написа:
бандидо,енигма,миладинка...the same game.добър е дедектора когато може да чуе добре денарий на м.антоний на 35-40 см.В ЗЕМЯТА!,не по дърветата.
интересно ти с коя бг машина ше го чуеш ,маи няма такава и с каква машинка работиш
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: монтанските енигми Вто Мар 09, 2010 8:18 pm
nasko75 написа:
Колеги кои има някакво впечетление от Профи серията на Краси,и по точно PROFI-1 / PROFI-3
Профи 1.По-добре да работиш с ръчни настройки.
www Консул
Заглавие: Re: монтанските енигми Сря Мар 10, 2010 1:28 am
xa xa и аз познаlам един колега дето прьcтен на 60 санта хваща и костак на 40санта за други дранкулки примери не искам да давам
S56 Новобранец
Заглавие: Re: монтанските енигми Чет Мар 11, 2010 4:56 pm
vasilevs,това,че ти не си виждал нещо,не означава,че то не съществува
kopa4 Преторий
Заглавие: Re: монтанските енигми Нед Мар 28, 2010 4:55 pm
Имали импулсна енигма?
S56 Новобранец
Заглавие: Re: монтанските енигми Чет Апр 01, 2010 9:06 pm
какво е това българска машина някои можели да ми кажа аз никога не съм работил с такава но тествахме мооито xlt и енигма хахах няма да коментирам
Такава , която е направена от местни майстори с чужда литература и свои идеи,някой много добри ,други не чак толкова , но бих вметнал, че всички които са работили или видели другите ,които търсят с такива апарати ,масово разпродадоха и хвъриха по деретата ХЛТ-та , защото струват четворно и хващат в минус два пъти .
идеите сигорно им идват от други марки,който със сигорнос са и по добри незнам какви са апаратите но на мен лично не ми харесват българските енигмата с която ги сравнявахме въобще не става язък за хваленето може и почвата да е била проблем.
идеите сигорно им идват от други марки,който със сигорнос са и по добри незнам какви са апаратите но на мен лично не ми харесват българските енигмата с която ги сравнявахме въобще не става язък за хваленето може и почвата да е била проблем.
еии пак критики към XLT-тата.по кои дерета ги хвърлят тия машини че да минем да посъберем малко.
Защо критики , твоят колега изкара ,че били най-добрите ,явно човека не е запознат достатъчно с всички възможни техники. Аз не познавам сериозни търсачи ,които търсят от 20 години ,някой да има различен апарат от правени български или минелаби от високия клас ,а повярвай минали са им през ръцете всякакви апарати,първите с които работеха бяха гарети,компаси,уайтове различни модели, фишери, ц-скопи ,постепенно всички се изхвърлиха,вие ми кажете защо е така. И една случка на обект от преди десет години,когато имаше много неща и се събираха доста любители по нивите. Пристигат група софиянци и търсят , единият с ново хлт ,ние също търсиме . Приятел с правен апарат хваща сигнал ,обаче наблизо се върти онзи с хлтето и му вика ела да провериш,че твоя апарат сигурно има добра дискриминация . Обекта е тежък,с много камъни керамика и глинеста почва , човека с хлтето маха,маха и нищо, колегата минава и апарата пи,пи,пи ,оня с хлтето нищо ,копаят сигнала и излиза денарче . Съответно софиянеца гледа хлтето,гледа тарамбуката,гледа денара ,събира хлтето в торбата и казва ,че ако не го засили някъде, ще го продаде на първия срещнат балък. От тогава не съм виждал сериозни търсачи с такива детектори,освен баровчета с излишни пари да хвърлят и да излизат два пъти на година и нищо да не намират,но заблудени от скъпата маркова техника . Не отричам ,че не трябва да има човек и фабричен апарат , търсенето е като с рибарлъка ,само с една въдица не е много добре, всеки обект не може да се тъси с еднотипна техника ,при много замърсен терен е нужна малка глава много добра дискриминация и обратно на чист равен терен голяма . Затова всеки трябва да има по три детектора ,а чобанина да го мляска .
колега ,голяма лекция дръпна за XLT-тата,ама неможеш ме обеди че за нищо не стават.за чиста почва са си много добри.е за активно и те и гаражните не са на ниво.на чисто работя с XLT,на активно вадя друга машина.а за чубана си прав.
колега ,голяма лекция дръпна за XLT-тата,ама неможеш ме обеди че за нищо не стават.за чиста почва са си много добри.е за активно и те и гаражните не са на ниво.на чисто работя с XLT,на активно вадя друга машина.а за чубана си прав.
Аз не казвам че не стават за нищо , по-скоро са втори избор при търсене , на специфични места , където да се използват качествата на добрите фабрични апарати.,като добра дискриминация и стабилен баланс .