Заглавие: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 12:26 am
Колеги в скоро време , ще бъде пуснат на пазара първият български МД с цветен дисплей. Това е информацията от кухнята!
p.s.Със сигурност няма да бъде първият в класацията в темата " Класация на най - добрите БГ Металдетектори " !
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 12:48 am
werewolf1 написа:
Колеги в скоро време , ще бъде пуснат на пазара първият български МД с цветен дисплей. Това е информацията от кухнята! https://www.youtube.com/watch?v=VyMvD-QsEjM&feature=youtu.be
p.s.Със сигурност няма да бъде първият в класацията в темата " Класация на най - добрите БГ Металдетектори " !
От клипчето нищо не се разбра!!! Да не е някоя напълно нова марка МД?
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 12:57 am
Не! Марката я има отдавна. Това е един от двата класирани на трето място уреди !? Познай кой? Това е новият му дисплей! Софтуера е почти готов! Още малко време му е нужно на БГ производителя за да бъде МД пуснат на пазара.
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 1:41 am
werewolf1 написа:
Не! Марката я има отдавна. Това е един от двата класирани на трето място уреди !? Познай кой? Това е новият му дисплей! Софтуера е почти готов! Още малко време му е нужно на БГ производителя за да бъде МД пуснат на пазара.
Мисля че ''REX" обяснявс кой е!
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 1:45 am
гущера написа:
werewolf1 написа:
Мисля че ''REX" обяснявс кой е!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 10:43 am
За Микрон сигурно става въпрос, защото тук един от форума спомена за това.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 1:19 pm
Това от къде го изкопахте? Цветните дисплеи не са добро решение за металдетектор. Гълтат много ток и ще е е нужно сериозно захранване, ще стане 2,5кг. като СТХ3030 . Пък и кой знае как няма да се подобри работата на един детектор, ако се "оцвети" дисплея
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 1:45 pm
Колегата е прав, че с оцветяването на дисплея, работата на МД няма да се подобри. А знаете ли как по-добре могат да се чуят сигналите? Смятам, че ако звука е стерео и по единя канал се пусне желязото, а по другия цвета, ще се вдигне качеството на работа с МД... Нека производителите на МД помислят върху въпроса...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
tepes Цезар
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:01 pm
jordan_nenov написа:
А знаете ли как по-добре могат да се чуят сигналите? Смятам, че ако звука е стерео и по единя канал се пусне желязото, а по другия цвета, ще се вдигне качеството на работа с МД... Нека производителите на МД помислят върху въпроса...
Мисля, че АК имат нещо подобно
akulata88 Преторий
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:04 pm
Мене дисплейте ми харесват щото веднага след като ти изпюлка машинката на дисплея ти изписва за какво иде реч.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:13 pm
akulata88 написа:
Мене дисплейте ми харесват щото веднага след като ти изпюлка машинката на дисплея ти изписва за какво иде реч.
Моята бангия има дисплей и зная за какво стъва на въпрос, но със звука и двата канала - мисля си че ще е супер...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:18 pm
Ancient Hunter написа:
Това от къде го изкопахте? Цветните дисплеи не са добро решение за металдетектор. Гълтат много ток и ще е е нужно сериозно захранване, ще стане 2,5кг. като СТХ3030 . Пък и кой знае как няма да се подобри работата на един детектор, ако се "оцвети" дисплея
Колега от личен опит знам , че във всеки слух има известна доза истина! Ще ми бъде кеф да се направи Български металдетектор изцяло с дисплей !
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
akulata88 Преторий
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:23 pm
ivanasen написа:
Ancient Hunter написа:
Колега от личен опит знам , че във всеки слух има известна доза истина! Ще ми бъде кеф да се направи Български металдетектор изцяло с дисплей !
Ми да.... да открием и ние "топлата" вода като чужденците......
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:27 pm
Цитат :
металдетектор изцяло с дисплей
В какъв смисъл изцяло? С тъчскриин ли? Дисплея е само помощно средство, а като си представя апарата да се търкаля в калта и колко дълго би оцелял тъчскриина?
Цитат :
Смятам, че ако звука е стерео и по единя канал се пусне желязото, а по другия цвета, ще се вдигне качеството на работа с МД...
Това и да се направи, ще има ефект само ако се работи на слушалки, а повечето хора май не обичат слушалките. Поне не е удобно да се ходи с тях постоянно.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:35 pm
Това да се чува ! Най-после и БГ апарат с дисплей, при това цветен. Важното е да се направи първата крачка, пък после пътя е по-лек. Ако и обработката на сигналите на въпросната машина е цифрова, то тогава изкачаме на едно от челните места в света в производството на МД. УСПЕХ !
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:39 pm
Ancient Hunter написа:
Цитат :
В какъв смисъл изцяло? С тъчскриин ли? Дисплея е само помощно средство, а като си представя апарата да се търкаля в калта и колко дълго би оцелял тъчскриина?
Цитат :
Смятам, че ако звука е стерео и по единя канал се пусне желязото, а по другия цвета, ще се вдигне качеството на работа с МД...
Това и да се направи, ще има ефект само ако се работи на слушалки, а повечето хора май не обичат слушалките. Поне не е удобно да се ходи с тях постоянно.
Колега, доста хора сме които работим на слушалки. Така, че небери грижа за тази работа. Лично за мен няма нищо по-добро от работа със слушалки.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:41 pm
Ancient Hunter написа:
Цитат :
Цитат :
А аз смятам, че уважаващият себе си търсач, винаги работи на слушалки ! Я кажи според теб, дълбоките сигнали как е по-удобно да се ловят - на слушалки или без?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:42 pm
Пък да не говорим, ако има силен вятър примерно... Тогава липсата на слушалки може да провали излета ти !
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:44 pm
jordan_nenov написа:
Ancient Hunter написа:
Цитат :
Цитат :
А аз смятам, че уважаващият себе си търсач, винаги работи на слушалки ! Я кажи според теб, дълбоките сигнали как е по-удобно да се ловят - на слушалки или без?
Ха-Ха-Ха. Не ме разсмивай! Разбира се с " помагалото на чичко Доктор"
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 2:49 pm
При производството на МД ако се заложи екстрата с двата канала за цвят и черно, смятам че ще е един голям плюс. Пък търсачите ако искат да се възползват от него чрез слушалки, ако искат - не. Невярвам да има търсач без слушалки все пак. И при пробването на въпросната опция, всеки би предпочел да работи на слушалки. Друг плюс е по-икономичната работа за батериите... А пък и като се заслушаш в слушалките, няма да чуеш онези дето идват да те бият... Така ставаш и по-смел, по принуда де !
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 6:41 pm
jordan_nenov написа:
При производството на МД ако се заложи екстрата с двата канала за цвят и черно, смятам че ще е един голям плюс. Пък търсачите ако искат да се възползват от него чрез слушалки, ако искат - не. Невярвам да има търсач без слушалки все пак. И при пробването на въпросната опция, всеки би предпочел да работи на слушалки. Друг плюс е по-икономичната работа за батериите... А пък и като се заслушаш в слушалките, няма да чуеш онези дето идват да те бият... Така ставаш и по-смел, по принуда де !
comander Цезар
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 8:25 pm
Тез дисплеи през деня нищто не се вижда ако е слънчево,а нощно време всички те виждат каде си дори и органите.Слушалките не са чак такова предимство,едно че оглушаваш като ти звани някои оцепка не се чува,кабели и драки лоша комбинация.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 8:48 pm
comander написа:
Тез дисплеи през деня нищто не се вижда ако е слънчево,а нощно време всички те виждат каде си дори и органите.Слушалките не са чак такова предимство,едно че оглушаваш като ти звани някои оцепка не се чува,кабели и драки лоша комбинация.
Този път ме разсмя, Колега , че слушалктите не са чак толкова предимство! Високоговорителите на БГ монетарите са 8ома , а слушалките 16 ома . Това трябва да ти говори нещо, ако имаш малко понятие от електроника.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 9:22 pm
ivanasen написа:
comander написа:
Този път ме разсмя, Колега , че слушалктите не са чак толкова предимство! Високоговорителите на БГ монетарите са 8ома , а слушалките 16 ома . Това трябва да ти говори нещо, ако имаш малко понятие от електроника.
Е, на слушалките ще чуеш това, което на говорител може да изпуснеш... А по принцип винаги може да работиш на говорител или на слушалки в зависимост от предпочитанията ти или в зависимост от условията. Късмет !
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей! Чет Фев 07, 2013 9:24 pm
ivanasen написа:
comander написа:
Високоговорителите на БГ монетарите са 8ома , а слушалките 16 ома .
Е, и ? Разясни че нещо не разбирам
Очаква се скоро първият български МД с цветен дисплей!