Заглавие: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Вто Сеп 29, 2009 11:20 am
Кабел Tasker C116
Кабела си е чист китаец но с надписи че е италиански ! Италианците много обичат да правят такива измами, купуват евтина боклучива стока и правят пачка. Друг пример е господин Морсиани - www.mediaelettra.com
Модификацията значително повишава здравината на кабела както и стабилноста на детектора при удари на търсещата сонда в камъни и храсти по време на търсене. 1. Трябва да се снабдите с гъвкав маркуч с вътрешен размер 5,3-5,5мм .
2.Единия вариант е да се разлепи буксата и кабела и да бъде вкаран в маркуча, след това буксата отново да бъде запоена - тази операция трябва да се извърши от човек който борави добре с поялник .
Втория вариант е без да сваля буксата, маркуча трябва да бъде разцепен с макетно ножче и кабела се вкарва в него, после маркуча и кабела се бандажират с изолирбанд на Теса или Вюрт .
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Вто Сеп 29, 2009 12:41 pm
Посочената модификация е много добра идея...а и се реализира сравнително бързо, лесно и евтино! Браво!
palaviq Новобранец
Заглавие: :) Сря Сеп 30, 2009 8:40 pm
единственото правилно решение-плътно изолирбанд от главата нагоре и изчезват дразне6тите смущения
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Сря Сеп 30, 2009 8:55 pm
Кабела,трябва ли да бъде увит,плътно към стика?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Чет Окт 01, 2009 11:08 pm
palaviq написа:
единственото правилно решение-плътно изолирбанд от главата нагоре и изчезват дразне6тите смущения
Само с изолирбанд не става, кабела е все така податлив на външни въздействия ...., пробвал съм какво ли не ! С маркуча е най-добре
Avrelian написа:
Кабела,трябва ли да бъде увит,плътно към стика?
Трябва, ако не е увит при удари в камъни и клечки мърда и това допълнително създава нестабилност на детектора .
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Съб Окт 03, 2009 6:33 pm
Владо,защо понякога,жуженето идва,в началото на 7,а друг път в средата на 7–цата?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Съб Окт 03, 2009 8:01 pm
Avrelian написа:
Владо,защо понякога,жуженето идва,в началото на 7,а друг път в средата на 7–цата?
Имаш предвид 7-ца на панела ? Ами това е поради температурна нестабилност на чипове и кондензатори, не е важно дали жуженето е на 6-7 или 8 , важното е да го има и да е равномерно за да чуваш дълбоки сигнали .
palaviq Новобранец
Заглавие: . Нед Окт 04, 2009 11:11 pm
кабела не го намотавай спирално,а да е прав до пръ4ката,плътно изолирбанд върху целия кабел ,от възможно най-ниската 4аст.За девет години нито на кабела,нито на изолира му има не6то.дори при мен съм си създал малко неудобство при сглобяването,но имам изолирбанд 4ак до кутията,между 2-те сглобки съм оставил около 10см кабел ,така 4е като снадя пръ4ките завъртам на оборот и половина то4но едната и кабела прилепва плътно.така се избягва мн псуване в гъстите места,а и ма6ината става спокойна,успех
Гост Гост
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Пон Окт 05, 2009 2:19 pm
Това само за старите кабели ли е-черните се отнася
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Модификация на търсещи сонди с кабел Tasker C116 Пон Окт 05, 2009 2:27 pm
stohio написа:
Това само за старите кабели ли е-черните се отнася
Само за черния, сивия е от Юнайтед Стейтс и нема грижи с него .