ами не съм го пробвал точно за това питам ,щото от човека дето го взех каза ,че не можал да го вкара в пътя нещо с голямата сонда,та за тва питам ,аз ще я пробвам ,но питам какво трябва да очаквам от по голяма сонда ,дълбочина ли нестабилност ли ......
По принцип е напълно възможно да не е можал да го накара да работи с тази сонда ако тя не е съвместима с този модел както ти каза че е за DFX/MTX а колкото до по голямата сонда тя винаги повишава дълбочината но от друга страна и тежеста и е по голяма по бързо ще каталясваш
ми тва е доста вярно да ти кажа щото нещо си преебах гръбнака напоследък не спира да ме боли ,хвана ли апарата и да търся повече от два часа и почва да ме боли яко ,сега зимата ще си почина малко че от тва търсене ше се повредя
работата е сериозна,не го пожелавам на никой , здравето е по-важно ,но като си знам крастата не мисля че ще спра ама поне зимата няма да ми се излиза толкова често на студа
Тя таз машинка работа иска ама от таз работа гърбави станахме пак ти него го остави ко гопвори хич не му вярвам че ще си почива като го знам колко е запален един час да има свободен и хваща полето
имам въпрос ,днес мо дойде новото зарядно от Хидролок за XLT ,изненадах се че е същото каквото и моето обадих им се и от там ми казаха че това е стандартното зарядно за апарата ,питах ок де как ще зареди батериите до 12 волта след като изходното напрежение е 8.1 в. каза ми че ги зареждало но не повече от 11.5 волта.както и да е сега е ново имам си 2 зарядни ,но въпроса ми е следния : може ли да са заминали батериите понеже един път забелязах че са мокри като отворих кутииката (мазни) .може ли да са почнали да се окисляват...... ?
Оригиналното зарядно за XLT което зарежда 8 бр. акумулаторни батерии е това http://whiteselectronics.com/images/stories/products/509-0022-b.jpg изход - 11,5V Ако на него пише output - 8.1V е за по-малко от 8 батерии. Тук http://www.whiteselectronics.com/content/view/37/132/ можеш да видиш всички оригинални зарядни на Уайтс Щом батериите са пуснали ,,сок" значи са за изхвърляне, предполагам си ги презаредил . Проблема на повечето зарядни за металдетектори е че на са автоматични или ако са обявени за такива не работят коректно и презареждат батериите.
е на мен ми пише output 8,1 в и от хидролок ми казаха че това е зарядното за апарата а не това от снимката .и аз за това си поръчах ново но ми донесаха същото, като поръчката ми беше за 8 NiMh батерии 12 волта и аз се у4удих като ми изпрати същото и му се обадих но ми каза че това е оригинала който се продава с XLT .Както и да е, мерси за отговорите
Абе приятелю,в магазините за бяла техника има 12волтови зарядни, или тъи наричан-адаптер за около 10лв.Ако не се сещаш от тоци,иди при някои елтехник да ти замери батериите една по една.Може някоя да е избила.В кутията за батериите след жака, на +са,трабва фабрично да имаш ДИОД които да предпазва батериите от презареждане и евентоална смяна на полярноста.Ако намаш човека с поялника да ти сложи.Наи добре да идеш при някои които се занимава с електроника.
Последната промяна е направена от Avrelian на Нед Яну 13, 2013 9:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Имам един въпрос за XLT : значи когато настроя DISC EDIT примерно на -10 BLOCK EDIT също става -10 .гледам в програмите в нета че пише за това примерно да си направиш настройките accept +8 до +95 a reject -95 до+7 .Някой да ми каже как да стане това след като като направя едното ,другото става същото.
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 12:11 am
май като гледам няма голяма разлика в програмите, и ДХФ ги има същите опции
monetar Легионер
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 1:10 am
Днес излизах да пробвам ДФХ, въпреки че имаше сняг и въпреки че не бях на "обект". Фабричните му програми са плитки, вкарах му една програмка от нета работи по добре но е на звукова дискриминация АЦ ДЦ и ПГ не са надути, успях да намеря сребърно пръстенче. http://img80.imageshack.us/my.php?image=s8003149ih8.jpg
първоначална цена за пръстена 44 000 евро
monetar Легионер
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 1:16 am
deultum написа:
Имам представа от тоци ,кутията за батерии има диод, просто се дразня от факта че трябва да го зареждам с друго зарядно а не с оригиналното
колега с кво зарядно си сега, май и аз трябва да му вземам зарядно на моя и резервни батерии че с едни батерии сме за никъде, много малко карат тези батерии бе а всичко е ново и съм ги разредил и заредил уж докрая повече от 12 часа бяха на зарядното
deultum Цезар
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 7:44 am
с обикновеното което е без режим за бързо зареждане ама с него го зареждам .от хидролок ми казаха че това е зарядното за XLT .не ми вдига повече от 9.5 волта ,но 8 батерии по 1,2 болта са 9,6 в. 12 волта вдига ако му сложиш другата кутия за батерии която не е с изход за зарядно и се слагат вътре обикновени батерии Алкални по 1,5 в . което по 8 прави 12 волта .така че всичко е наред не се притеснявай .много як пръстен .Успех
atd.dr Легионер
Заглавие: XLT-Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 9:03 am
Батериите са 8 x 1,2 = 9,6v но това е към края на техния лимит .
Последната промяна е направена от atd.dr на Нед Яну 11, 2009 12:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ами аз един път отворих тази тема ,но се примирих че така ще е .Но сега пак се раздразних 4е не зарежда повече от 9,6 в. добре кажи ми тогава купих си ново зарядно и то не зарежда батериите повече от 9,6 в . и не виждам защо да е ненормално това след като на зарядното пише output 8.1 v .след като изходящия ток е 8,1 в . как да се заредят до 12 ?
Аз сега го примерих моето зарядно на ДФХ 8.90v показва, а батериите ми са заредени 10.90v. а машината работи от 8v до 13v, утре ще си купя едни NI-MH най малко 2100mAh, едно зарядно за тях една женска букса която ще монтирам на другата кутия, да мога да ги зареждам като оргиналните батерий и един диод за + на буксата
atd.dr Легионер
Заглавие: XLT-Spectrum XLT Пет Яну 09, 2009 8:34 pm
О
Последната промяна е направена от atd.dr на Нед Яну 11, 2009 12:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път