Като гледам резултатите засега мога да направя 3 извода: 1. Подценен е делът на категорията: Друг Български, защото обикновенно собствениците им са по-възрастни хора и не влизат често в интеренет. 2. Подценен е делът на Garrett, защото съществена част от делът на Garrett е в най-ниския клас от рода на ACE, а там са основно начинаещи или не супе запалени фенове на металдетектинга, т.е., хора, които не посещават интерент форуми за металдетектинг. По същата причина и на съборите също почти няма хора с Garrett, а в същото време собствениците не са малко. 3. Прави впечатление големия дял на Golden Mask - тук има 2 причини: 1. Апарата е супер, 2. Ние го дистрибутираме www.goldenmask.eu
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Имах в предвид, че доста Колеги, които имат и други БГ марки просто не влизат в интернет пък камоли да посещават форуми за металотърсачи, ето защо смятам, че този процент в допитването е подценен.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Ама как сте го барнали това гласуване никога няма да се усъмня че нещо е преднамерено
Какъвто и да е резултата все на някой нещо ще е съмнително, защото станаха много производителите и търговците в България - над 35 В нтерес на истината и на съборите нещата изглеждат по подобен начин.
Работех близо 2години с Фишер Ф2. Страхотен детектор в своят клас,а окомплектован с по-голяма сонда: Ултимейт или СЕФ 30х25 на чисти места не отстъпва по нищо на металдетектори от по-горните класове. Отлична бързина на работа и възстановяяване,добра дискриминация и дълбочина на детекция(с по-голяма от базовата сонда). С 8" се справя много добре на замърсени с железни боклуци места. Макар и стар като модел Ф2 си остава фаворит(поне за мен) в класът си. И не случайно този модел е един от любимите модели на Д.Джоунс-неговият създател. И има защо.
Работех близо 2години с Фишер Ф2. Страхотен детектор в своят клас,а окомплектован с по-голяма сонда: Ултимейт или СЕФ 30х25 на чисти места не отстъпва по нищо на металдетектори от по-горните класове. Отлична бързина на работа и възстановяяване,добра дискриминация и дълбочина на детекция(с по-голяма от базовата сонда). С 8" се справя много добре на замърсени с железни боклуци места. Макар и стар като модел Ф2 си остава фаворит(поне за мен) в класът си. И не случайно този модел е един от любимите модели на Д.Джоунс-неговият създател. И има защо.
Fisher F2 има един от най-добрите системи за антоматично грундиране и затова е доста успешен модел в своя клас, но в момента при автоматичните най-доброто е Teknetics Eurotek PRO http://www.shop.imperio.bg/teknetics-eurotek-pro-metalotarsach
Не се съмнявам за Teknetics Eurotek Pro,че е така. За съжаление съм работил с този модел само около два часа и то на тестове на терен. През цялото време обаче имах усещането,че работя с еволюирал Ф2. Лично на мен ми допадна системата за дискриминация с подтискане на желязото-нещо страхотно...както и самият дизаин на детектора. Еуротека ми се стори дори малко по-бърз от Ф2...малка е разликата,но се усеща. Обаче нямах възможност да проверя друго. Дали и Еуротека се справа така добре на орудени почви,както своят събрат Ф2?
Fisher F2 има един от най-добрите системи за антоматично грундиране и затова е доста успешен модел в своя клас, но в момента при автоматичните най-доброто е Teknetics Eurotek PRO
Колега, Евротек Про, макар и да има някои наистина проесионални функции, за съжаление е осакатен по отношение на земния баланс. По-точно, Евротек Про няма функция за балансиране на земята. В ръководството му е написано : "The Eurotek Pro has a preset ground elimination setting.". Това се превежда като " Евротек Про има предустановена настройка за елиминация на земята.", тоест това е апарат, който фабрично е настроен да изрязва влиянието на на почви с относително висока степен на минерализация, така че у нас може да работи на повечето места, но ефикасността му ще варира в широки граници, защото не може да му се направи грунд-баланс на конкретния терен.
Иначе, относно анкетата - имам апарати от всички посочени марки (без White's и без български, разбира се, просто не съм фен на българската инженерно-техническа мисъл), затова и ми е трудно да гласувам, защото всички тези марки си имат много добри модели (със своите плюсове и минуси, разбира се). Но, ако все пак трябва да се разделя със всичките си апарати и да остана само с един, вероятно това ще бъде Е-трак, макар че той далеч не е идеален, но е най-надежден и работоспособен. Втори в класацията поставям X-Terra 705, а трети - T2.
За различни специфични задачи имам три Гарета, а със сигурност ще взимам и АТ Голд - това за мен е един от най-удачните апарти за работа у нас на сложни, нехомогенни планински терени.
От Фишер имам някои от моделите им преди да бъдат купени от Фърст Тексас (фен съм на "старите" Фишери), но ще взимам и Ф19, който е сполучливо усъвършенстване на Голд Бъг (също много добра машина). От ХР имам Голдмакс, ползвам го за разведки, евентуално бих пробвал някой от по-старите им модели, а относно безжичния им Деус все още съм резервиран и очаквам да подобрят най-вече дискриминацията, ще видим 4-тата версия какви подобрения ще покаже. Но не отричам, че Деус е много удобен за разузнаване на места, покрити с гости шубраци, а и на терени, където има голям риск някой да те изненада (може бързо да си прибереш апарата в раничката).
Спрямо българските производители продължавам да съм силно скептичен, все още са недодялани изпълнения (да не говорим, че се базират на схеми, свалени от интернет), но новият Детеч Чейсър ми изглежда симпатичени и бих си взел нискочестотния вариант, стига да е на адекватна, като за български апарат, цена.
Последната промяна е направена от Сельо Бангиев на Вто Яну 12, 2016 12:39 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
-Minelab GPX5000 i White's GMT - за злато и метеорити; -Minelab CTX3030- за всеки ден; -Minelab Excalibur II и White's TDI- за плаjа, Както и комбинации от тези детектори при различни случаи.... Cheers!
Последната промяна е направена от Aurelius на Пон Яну 11, 2016 9:11 am; мнението е било променяно общо 1 път
Относно анкетата,както споменах преди време работех с Фишер Ф2,а от известно време работя с уред от същата марка-Фишер Голд Буг. Покрива доволно изискванията ми за целите за които основно го ползвам-голд проспектинг. Страшно бърз и чувствителен особенно към дребни обекти. Като монетар е нормален детектор без претенции за "извънземни" дълбочини на детекция. С по-голяма сонда работи много добре в диапазона до 30-34см.,а благодарение на високата си честота се оказва,че в този диапазон все още има доста пропуснати цели от други детектори на минавани многократно обекти. Най-голямото му предимство обаче за мен при общо търсене е работата му сред силно замърсени с желязо и боклуци места. Там буквално прегазва болшинството металотъраси от доста други марки като само единствено Деусът може да го конкурира...донякъде.
Колега Сельо Бангиев, както винаги си много точен нямах в предвид, че F2 и Eurotek имат тракинг режим, а точно това, което ти казваш, а именно - фиксиран глунд, НО който включва по-тежка земя. При Eurotek и Eurotek PRO аз имам скромен принос за това, защото изпратих от България много камъни и почви в посока Фърст Тексас
Гледам,че аз съм единия гласувал от общо 2 гласа за гарет аз лично познавам двама с гарет единия от които е пи подводен.Гледам и си мисля,че тази класация не е показателна.Не твърдя за гаретите,че са по-голям процент а за останалите марки ми се разминават доста наблюденията.
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Какъв Металотърсач ползвате?-2015 Пет Яну 22, 2016 10:41 am
sdsds написа:
Гледам,че аз съм единия гласувал от общо 2 гласа за гарет аз лично познавам двама с гарет единия от които е пи подводен.Гледам и си мисля,че тази класация не е показателна.Не твърдя за гаретите,че са по-голям процент а за останалите марки ми се разминават доста наблюденията.
И аз смятам, че Garrett е подценен, но това може би се дължи на същите причини поради, които на съборите има по 1-2 металотърсача Garrett. Garrett имат най-голям дял при начинаещите, а те най-често не са супер заралени търсачи и не влизат във форуми и не идват на събори.
Като стана дума за Гарет аз ще отговоря така: Гарет е гъдулка със дисплей и напълно автоматичен грунд-баланс - дава 100% обработен сигнал в почвата... Да дървета са но не и като начин на работа бих казал че дизайна е много зле - стик кутия и т.н. ... Със по категоричен детектор не съм работил - сравнение със Гарет...