Малко превод: Полигона е съставен от камъни и земна маса като камъните са със средна дебелина от 70 см. В дълбочина са разположени три джоба съответно на 170 см , 240 см и 350 см ......
gaqco64 Легионер
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 12:15 am
hercones написа:
Малко превод: Полигона е съставен от камъни и земна маса като камъните са със средна дебелина от 70 см. В дълбочина са разположени три джоба съответно на 170 см , 240 см и 350 см ......
Супер и какво струва това удоволствие,и най вече след като е толкова добър защо купуват "Relicskan"? Аз лично съм готов да разменя моя Relicskan и разбирасе да доплатя каквото е нужно за да се стобия с един такъв /съд пълен с петолири,за уточнение /!!!! Свършиха се балъците в Турция,че взеха да ловят такива в България !!! Ех комшо това нетие оная България която владехте 500 г. за ваше съжаление.Но вие пробвайте може пък по "Дели Ормана" да хванете някой шаран .Още повече ако ДПС им кажат,че с тия уреди ще надвият "гяурите"!!! Но съм сигорен,че с такъв уред ще се открие кращелното на г-н Доган !!!
imperio Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 12:39 am
В Турция е много по-вероятно към днешна дата да си платиш рамката като извадиш гърне отколкото в България. По простата причина че България е педя на педя, а половината територия е сравнително равна. По равнака половината находки бяха изкарани още навремето от тракторите и риголвачите на ТКЗС-тата. Тия селищата дето масово пускаха преди 15-20 години - газиш и събираш бели пари, всичко това бяха разорани находки които после основно се дообраха. Турция е държава с голяма територия, с много богато минало. По-богато от нашето. Байрите по които е кипял живот но които никога не са обработвани са много, така че там за рамките има много повече поле за действие от колкото при нас.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
gaqco64 Легионер
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 12:51 am
imperio написа:
В Турция е много по-вероятно към днешна дата да си платиш рамката като извадиш гърне отколкото в България. По простата причина че България е педя на педя, а половината територия е сравнително равна. По равнака половината находки бяха изкарани още навремето от тракторите и риголвачите на ТКЗС-тата. Тия селищата дето масово пускаха преди 15-20 години - газиш и събираш бели пари, всичко това бяха разорани находки които после основно се дообраха. Турция е държава с голяма територия, с много богато минало. По-богато от нашето. Байрите по които е кипял живот но които никога не са обработвани са много, така че там за рамките има много повече поле за действие от колкото при нас.
Колеги организирам експедиция за Турция ! Идискването за участие е едно да сте оборудвани с рамки.
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 8:25 am
gaqco64 написа:
imperio написа:
Колеги организирам експедиция за Турция ! Идискването за участие е едно да сте оборудвани с рамки.
Еееееееееее! Сприса малко, че ще ви испусна! Империо е прав, че там за гарнуци има повече от колкото тук.
gaqco64 Легионер
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 8:31 am
OFROAD написа:
gaqco64 написа:
imperio написа:
Еееееееееее! Сприса малко, че ще ви испусна! Империо е прав, че там за гарнуци има повече от колкото тук.
Не съм казал,че нее прав.Шегата от моя страна е насочена към гарнетата , то те са под път и над път.Както е тръгнало и пирони вече не останаха та гърнета
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 10:31 am
imperio написа:
За по богатото минало не е вярно България се нарежда на трето място по находки в Европа след ИТАЛИЯ,ГЪРЦИЯ,а щом се нареждаме на това място значи нашето минало е по богато и по стойностно.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 3:30 pm
А на мен оставете кесийте тук по нашенско,вие бягайте към Анадола!!!!!!!!
imperio Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 4:38 pm
Цитат :
За по богатото минало не е вярно България се нарежда на трето място по находки в Европа след ИТАЛИЯ,ГЪРЦИЯ,а щом се нареждаме на това място значи нашето минало е по богато и по стойностно.
И от какво вадиш подобно заключение, от това дето пише по вестниците ли
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 4:50 pm
И от какво вадиш подобно заключение, от това дето пише по вестниците ли [/quote
Еми по находките.телевизията,нета и весниците ама не жълтите И много учени го твърдят,все пак тука е намерена най старата пещера населявана от прачовеци в Европа, мисля че край Враца или Видин.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 7:38 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 12:23 am; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 8:44 pm
yaponetsa написа:
stohio написа:
И от какво вадиш подобно заключение, от това дето пише по вестниците ли [/quote
Еми по находките.телевизията,нета и весниците ама не жълтите И много учени го твърдят,все пак тука е намерена най старата пещера населявана от прачовеци в Европа, мисля че край Враца или Видин.
Турция не е в европа,европейската и част е само 3% от цялата територия и затова тя невлиза в статистиката.
Еми че то колега то точно в тези проценти са находките Одринска тракия до там е стигала държавата на Одрисите.После Истанбул-Константинопол и вече на юг -великата ТРОЯ. За Анадола нямам коментар
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 8:48 pm
То за земите в Одринска Тракия комшиите имат да исплащат земи хиляди декри на България
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Чет Сеп 03, 2009 10:18 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 12:24 am; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 1:16 am
ми кат нямаш коментар - некоментирай.Да си чувал че 2 от 7те чудеса са се намирали в Турция?имаш ли представа колко римски легиона са били разположени в азиатската и част ?Отделно да си чувал за Кизик Анатолия Синоп Трапезунд Халикарнас Никомедия Пергамон Ефес...ае стига толкова.
A за репарациите от 1913та година ако тъпите политици не ги потърсят в скоро време ги пиши бегали.след 4 години стават 100 години от тогава и ше мине давност.После и да ги потърсиме нема да ни обърнат внимание най много да ни се изсмеят.[/quote]
ОК,Значи имат по богато историческо минало от България така го разбирам от твойте пълни коментари .А ти чувал ли си за Зиези, Орфей,Спартак, хан Тервел.
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 1:20 am
чао за сега и лека вечер
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 10:26 am
Човека е прав Историко-Географски се е получило така.Земите на днешна България се се явили в един момент вътрешна провинция на Римската империя. След потушаване бунтовете на разединените Тракииски племена и овладяването на Балканския полуостров тези земи са стратегически важни само като ресурсно-продоволствена точка.Голямата битка се води на Югоизток към Мала Азия и големият противник Персийската империя.Нормално е седалищата на легионите в пограничните райони както навсякъде другаде да се развият в големи погранични градове поради оживената търговия която е кипяла там.Не че и на мен не ми се иска нашите дн.земи да са по богати в туй отношение но така се е случило -нали не си забравил че всъшност не сме завладели нищо просто Византииските императори са ни пуснали във земите на Империята като един вид погранична стража.Но както са го казали французите-Апетитът идва с яденето. Използвайки че по това време почти всички сили на Византия са били хвърлени срещу голямата заплаха -набиращият мощ Арабски Халифат предците ни просто си присвояват тези земи.Не сме чак толкова стратегическо важни колкото им са иска на някой -просто сме едно предмостие път към сърцето на Европа като такова сме се явявали и за Турция и след това за Русия като такова сме били преди това и за Рим само че в обратна посока -предмостие към Азия..Стига че се отплеснах -Път -Мост това е -по такива места никнат ханове и малки градчета ако ме разбираш -щото май го превърнах в лекция въпроса.Да ни сравняват с Италия и Гърция в Историко-Географски план както писах по горе и на мен ми са види бая Грандоманско и вероятно чисто Българска партенка пусната в ЕС.Достатъчно е дори само да направиш сравнение -къде по наште земи е имало храм като този на Артемида Ефеска или други исторически величини.Ние приятелю сме си били просто една спокойна Римска провинция със спокойни провинциални градчета.Къде тия преекспонирани от световно значение исторически артефакти като Колизеума самият град Рим или пък Партенона в Гърция.
Последната промяна е направена от stan960 на Съб Сеп 05, 2009 9:22 am; мнението е било променяно общо 1 път
imperio Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 1:59 pm
А, тамън щях да кажа да да не се отклоняваме в тема за тестове с други неща щото почнаха да се пишат глупости, ама гледам че колегата отгоре се е постарал да вкара малко смисъл. Та с две думи. Ние търсачите сме свързани по някакъв начин директно с материалното културно наследство, и индиректно с нематериалното такова. По това може да се пише цяла дисертация но не това е целта на тоя пост. Та след като сме свързани с материалното е логично че като се говори за антики и артефакти имаме предвид нещо което е реално и материално, демек може да се види, пипне...и засече от металотърсач. Та в тая връзка не знам къде се вписват в картинката Орфей и Тервел (моите уважение към тях ама си е така). Друго нещо. Да се вкарва материално културно наследство в СТАТИСТИКА е проява на висш идиотизим на което са способни само ВИСШИ ИДИОТИ. На сто метра с препятствия първо място Гърция, второ Италия, трето България....глупости на търкалета. Спрете да си обогатявате познанията като четете вестници и да си мислите че ние сме нещо уникално. Само в Ефес са се въртяли повече пари отколкото на територията на цяла днешна България, да не говорим за другите големи градове в Мала Азия. Да не говорим за купищата произведения на изкуството, предмети на бита, и други артефакти които почват да извират векове преди при нас да се появят тук таме тетрадрахми. Много от тези неща са все още в земята. Та накрая да си дойдем на думата - в Турция има бая работа и за монетари и за рамки така че да се върнем на първия пост за тестовете на апарата.
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 2:01 pm
hercones написа:
Полигона е съставен от камъни и земна маса като камъните са със средна дебелина от 70 см. В дълбочина са разположени три джоба съответно на 170 см , 240 см и 350 см ......
През такива камъни лесно се работи. Я, да е само пръст, чернозем, и на половината няма да може
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 2:57 pm
А филип и александър македонски каде ги оставихте.Те все едно не са минали през сегашна турция.
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 3:53 pm
В Турция как седят нещата с търсачите при тях как е закона.Ако някой знае да пиши
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 5:11 pm
stohio написа:
В Турция как седят нещата с търсачите при тях как е закона.Ако някой знае да пиши
Пиша си доста български турци във техния форум ,които живеят там и знаят български нещата там са узаконени както е навсякаде в Европа,само при нас е един малак ужас ,ето и днес има оправдание от страна на археолозите.Както винаги и най удачния вариянт е 300 000иманяри ровят в цяла България в момента.Статията е при мен на списанието.Интересно как ги изброиха че стигнаха до тази цифра.
Гост Гост
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 6:32 pm
Kiril62 написа:
stohio написа:
Пиша си доста български турци във техния форум ,които живеят там и знаят български нещата там са узаконени както е навсякаде в Европа,само при нас е един малак ужас ,ето и днес има оправдание от страна на археолозите.Както винаги и най удачния вариянт е 300 000иманяри ровят в цяла България в момента.Статията е при мен на списанието.Интересно как ги изброиха че стигнаха до тази цифра.
Както беше казал един колега 300 000 ама митични И нашия ужас ще се оправи имам някви надежди
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Какъв полигон само Пет Сеп 04, 2009 11:19 pm
stohio написа:
imperio написа:
Не става въпрос за находки ,а за богато културно наследство-Италия,Гърция,България.Разликата е малка,но я има.Иначе,гърците ни превъзхождат нас(траките) с градоустройство,политика,закони,писатели,оратори,градове-държави и др.,уж по цивилизовани,но са нямали такива великолепни съкровища като нашите деди...По златни и сребърни съкровища ги бием...