Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 1:20 pm
Айде ivanasen кажи какво друго се чува от ,,кухнята'', какво говорят хората за мен, ще излиза ли скоро 6-цата или ще е към 2050 година ?
BEKS Консул
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 1:27 pm
Добре е станал детектора,на Бялото-Черно неможе да се каже ама ми се стува ,че доста бавно се движи кардиограмата,в смисъл от един към друг вид сигнал(метал)по-бавно се въстановява графиката.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 2:01 pm
BEKS написа:
Добре е станал детектора,на Бялото-Черно неможе да се каже ама ми се стува ,че доста бавно се движи кардиограмата,в смисъл от един към друг вид сигнал(метал)по-бавно се въстановява графиката.
Това е направено нарочно, за да събере достоверна информация за обекта антената трябва да е преминала над него . Пък и на човек му трябва време да погледне дисплея след като е чул сигнал от обекта. Горе долу 0.5 сек е закъснението. В 6-цата това закъснение може да се регулира.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 5:51 pm
Golden Mask написа:
Айде ivanasen кажи какво друго се чува от ,,кухнята'', какво говорят хората за мен, ще излиза ли скоро 6-цата или ще е към 2050 година ?
Виж, Владо , аз съм откровен човек . На бялото черно не мога да кажа. Това което виждам на клипа е добре, макар , че има още да се изкусурява , но вървиш в правилна посока. Яд ме стана че скопяваше фишер 5 по -рано и ни правеше на будали , но после в документалният филм " Тримата глупаци" / Не се засягай така съм кръстил клиповете , който Ти , Мерчев и другият правихте на твоя полигон/ сам си призна че фишер 5 е добър!
Направи клип на маската с дисплей с 10ст заровени на 30см в земята под жици да ни покажеш дали ги чува и се вижда цветният сигнал на дисплея! Иначе така въздушно Краси енигмата те бие поне с 30 %
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 8:29 pm
Golden Mask написа:
Radislav написа:
Проводимоста си е хубава екстра, а с тези графики наистина се е получило по-добре спрямо скала с числови изображения. Само, където е малко "къса"- не е осатнало място за GOLD-a...стигнала е само до silver-а...
Скалата може да я скъсявам и удължавам както си искам, друг е въпроса какво става ако напиша на дисплея ,,Gold" баровете започнат да скачат над него а се окаже фолио или никел...а може и цинк, защото златото се припокрива с тези метали. По-добре да няма GOLD на скалата, да не лъжем хората . А и от мен да знаеш че ,,GOLD"-а е много преди ,,SILVER"-а.
Радиславе Владо май мисли като търсач а не като производител - вярно ли е...? Щях да коментирам още тази сутрин след като ти видях поста че Маската индифицира златото малко след фолиото - така е и при др. Маски не само при тази... А не като др. детектори около среброто... Не че не може да го даде като сребро - зависи от изделието...
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 9:14 pm
pechkata написа:
. А не като др. детектори около среброто...
Кои са тия фабрични детектори които засичат злато около среброто ? Руска златна монета около 4 гр. и един масивен златен пръстен 22 гр. VDI-то на поне 10 модела фабрични отчита мед .
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 10:03 pm
Не може да се отрече, че Маските полагат сериозни усилия за развитие, докато за другите БГ-производители това не може да се каже.
Последната промяна е направена от Сельо Бангиев на Вто Апр 07, 2015 10:10 am; мнението е било променяно общо 1 път
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Вто Мар 24, 2015 11:18 pm
Сельо Бангиев написа:
Понеже това е горещата тема на седмицата, няма как и аз да не се включа тук.
Споделял съм и преди, че по традиция не вярвам в българския технически потенциал и затова винаги съм бил почитател на емблематичните марки Майнлаб, Гарет и Фишер, тоест на практика съм си чист сноб в това отношение и никога не бих дал пари за български апарат, макар да не отричам,че сигурно има дори гаражни бангии, които ще бият в доста отношения някои от най-добрите модели на изброените компании. Но просто не съм почитател на идеята, че у нас вечно нещата трябва да се правят от аматьори, любители, самозвани електрончици (като Хектора), сдухани инженерчета (като Войнов), разни тарикати и некадърници (като Слащенския мошеник).
Все пак не мога да не призная, че Маските полагат сериозни усилия за развитие и може би един ден ще се превърнат в реномиран, български производител, но има още много по какво да работят и изглежда са на прав път. Разбира се, предубеден човек като мен не трябва да дава съвети, но все пак е интересно и похвално, когато се появи нещо ново на българския пазар.
Относно другите "производители", като смешниците от Микрон, които си останаха с жалкия HРГ 150, просто няма смисъл да говорим, те отдавна са се изчерпали и на практика ще съществуват, докато не си продадат старите партиди от детектори, които почти никой не купува вече.
Колега Бангиев,струва ми се,че пропускаш престижни машини,като "Нексус" и "Пулсе". Напоследък те може би недвусмислено се доказват на изникващите тук-там полигони...
Хаосът е или временен,или гибелен!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Сря Мар 25, 2015 8:59 am
Golden Mask написа:
pechkata написа:
. А не като др. детектори около среброто...
Кои са тия фабрични детектори които засичат злато около среброто ? Руска златна монета около 4 гр. и един масивен златен пръстен 22 гр. VDI-то на поне 10 модела фабрични отчита мед .
Извинявам се Влади че прозвуча малко неловко - но понякога мислите изпреварват думите... Нямах предвид фабрични-западни детектори а че други детектори са със подобна скала на дискриминатора...
Нещо от сорта...
А тук е още по трудно да разбереш по надписа къде е златото...
А това е за аудиторията ...
бобо Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Сря Мар 25, 2015 10:43 am
pechkata написа:
А тук е още по трудно да разбереш по надписа къде е златото...
А,туй моят миндил бе,кво не ти е ясно,Печка ?Две златинки от по около 0.1 грама,една до друга ги дава от 28 до 35 на скалата,0.35 самородка 37 –38.!5 грамова халка я кове на 55,като също така сребърна 18мм пара,в зависимост от чистотата на материала я дава от 45 та до 80.Там дава и медните,в зависимост от големината.Така че се получава едно приопокриване на металите,и затова на скалата са в общия кюп.Знам,че ти е ясно,пиша това за аджамиите
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Сря Мар 25, 2015 11:03 am
Бобчо точно този пост исках да видя... Между ауреус-солид и денар какви числа дава АТ-то...?
бобо Джадай
Заглавие: Re: Golden mask 4wd намира злато Сря Мар 25, 2015 11:12 am
pechkata написа:
Бобчо точно този пост исках да видя... Между ауреус-солид и денар какви числа дава АТ-то...?