Заглавие: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Пет Яну 27, 2017 8:27 pm
Ето едно бързо от ес че са настройки за търсене на самородно злато в голдън маска пет плюс се очертава като един от най-добрите за търсене на самородно злато.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Пет Яну 27, 2017 10:44 pm
Утре може да отидете на събитието на БАТЗМ и да пробвате възможностите на апарата за търсене на самородно злато и ще останете приятно изненадани.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 8:19 pm
за Golden Mask 5+! Това е един детеkтор, които изглежда ще бъде сравним с Fisher Gold Bug PRO, когато работи на 18kHz и по-добър за търсене в дълбочина от Fisher, когато работи на 8kHz. Разбира се, че когато детеkторът се настрои към yсловията на земята, картината с дълбочината на детеkтиране се променя и особенно на терени наситени с магнетит,хематит,лимонит,гранит и др. "активни(горещи) камъни". На такива такива обикновенно планински терени около коренното находище или отмито по склоновете преди да попадне в поток или река и отнесено надолу, се открива самородното злато.Hа тези терени може да се оцени реалистично използваемостта на един или друг VLF детеkтор. Всеки един ВЛФ детеkтор, работещ на една и съща по-висока честота и със същия размер на антената ,ще детектира парченце самородно злато(има значение размера..и вида и формата) ,отмито от водите на потока надолу и далече от големите концентрации на активни камъни в почвата,лежащо на дъното в цепка на основната скала на сравнимо сxoдна дълбочина .
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 8:27 pm
Aurelius написа:
за Golden Mask 5+! Това е един детеkтор, които изглежда ще бъде сравним с Fisher Gold Bug PRO, когато работи на 18kHz и по-добър за търсене в дълбочина от Fisher, когато работи на 8kHz. Разбира се, че когато детеkторът се настрои към yсловията на земята, картината с дълбочината на детеkтиране се променя и особенно на терени наситени с магнетит,хематит,лимонит,гранит и др. "активни(горещи) камъни". На такива такива обикновенно планински терени около коренното находище или отмито по склоновете преди да попадне в поток или река и отнесено надолу, се открива самородното злато.Hа тези терени може да се оцени реалистично използваемостта на един или друг VLF детеkтор. Всеки един ВЛФ детеkтор, работещ на една и съща по-висока честота и със същия размер на антената ,ще детектира парченце самородно злато(има значение размера..и вида и формата) ,отмито от водите на потока надолу и далече от големите концентрации на активни камъни в почвата,лежащо на дъното в цепка на основната скала на сравнимо сxoдна дълбочина .
Като стане дума за тежко орудяване и малки самородки няма такова нещо като използваем ВЛФ детектор. На такива терени ВЛФ принципа става само за по-големи предмети от стинки нагоре. На кварцови депозити, където също се намират самородки е друга работа. Там ВЛФ-а е цар.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 9:07 pm
Затова всеки трябва да има минимум 2 металотърсача
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 9:35 pm
Да,добър и доказан импусно-индукционен и подходящ VLF;) ....
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 9:40 pm
Напоследък ставам фен на един интересен тест за засичане на самородно злато - върху/а не под него/едно черно много минерализирано паве, което дори съм го дал в момента да го шлайфат за да има по хубав вид се слага парченце самородно злато и се тества дали така ще бъде засечено - това е все пак една стъпка в посока по-реален тест.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Съб Яну 28, 2017 10:27 pm
mdetectors.bg написа:
Напоследък ставам фен на един интересен тест за засичане на самородно злато - върху/а не под него/едно черно много минерализирано паве, което дори съм го дал в момента да го шлайфат за да има по хубав вид се слага парченце самородно злато и се тества дали така ще бъде засечено - това е все пак една стъпка в посока по-реален тест.
Да ама ако самородките са отгоре, детектор не ми трябва. Мога и на око... А що се отнася до тестове в правилната посока, такива няма. ВЛФ никога няма да стигне пулсовата индукция на орудено за самородки. Пулсовата индукция от друга страна никога няма да стигне ВЛФ по дискриминация и дълбочина в нормални почви. Цялата работа е танто за кукуригу. На който каквото му върши работа.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Нед Фев 19, 2017 7:19 pm
Истински recovery speed test
Скоро ще има и тест за дълбочина между трите детектора.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Вто Фев 21, 2017 8:08 pm
Golden Mask написа:
Истински recovery speed test
Скоро ще има и тест за дълбочина между трите детектора.
За тия трита модела сондите съвместими ли са? Имам проблем с избор на по малък модел сонда. Цветната точка на протектора на кабела какво означава?
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Вто Фев 21, 2017 8:52 pm
Кой цвят е твойта?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Вто Фев 21, 2017 9:01 pm
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Маската е 4вд, сондата е елипса 23-26, точката е оранжева.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 10:17 am
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Цветът на точката определя сондата колко khz е! За жълтата точка знам че е 18 khz, а оранжевата,най вероятно е 8 khz, ако сондата ти е оригиналната към детектора! Маската ти е двучестотна, 8 и 18khz!
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 7:24 pm
Gandalf написа:
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Цветът на точката определя сондата колко khz е! За жълтата точка знам че е 18 khz, а оранжевата,най вероятно е 8 khz, ако сондата ти е оригиналната към детектора! Маската ти е двучестотна, 8 и 18khz!
Абе не си прав, и все пак ти благодаря за опита ти да ми помогнеш.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 9:02 pm
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Оранжевата точка означава, че става за двучестотните модели и за 18 кг Най-добре Владо да каже
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 10:18 pm
Avrelian написа:
Gandalf написа:
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Абе не си прав, и все пак ти благодаря за опита ти да ми помогнеш.
Е, аз съм сигурен за всичко което написах, освен за оранжевата точка, която пак е определяща килохерците!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 10:19 pm
.
Последната промяна е направена от Gandalf на Вто Мар 28, 2017 6:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 10:25 pm
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Жълта или оранжева точка няма значение, щом има точка сондата е двучестотна, т.е. работи от 8 до 18кХц, но само на двучестотни детектори 4WD, GM5 и GM5+ , на едночестотните GM1+ и GM4 работи на 18кХц. Антените с жълта (оранжева)точка не работят добре на 8кХц детектори - GM2, GM3, а с GM3+ въобще не работят. Сондите с жълта точка могат да работят и на 13 или 15кХц ако детектора е настроен за тези честоти - LP ZERO, Thracian , GM1+ UK.... Или казано на разбираем език сондите с жълта (оранжева) точка могат да работят в целия диапазон 8-18кХц, като работната честота зависи само от детектора.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Фев 22, 2017 10:34 pm
Golden Mask написа:
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Жълта или оранжева точка няма значение, щом има точка сондата е двучестотна, т.е. работи от 8 до 18кХц, но само на двучестотни детектори 4WD, GM5 и GM5+ , на едночестотните GM1+ и GM4 работи на 18кХц. Антените с жълта (оранжева)точка не работят добре на 8кХц детектори - GM2, GM3, а с GM3+ въобще не работят. Сондите с жълта точка могат да работят и на 13 или 15кХц ако детектора е настроен за тези честоти - LP ZERO, Thracian , GM1+ UK.... Или казано на разбираем език сондите с жълта (оранжева) точка могат да работят в целия диапазон 8-18кХц, като работната честота зависи само от детектора.
Сега е по ясно! Аз съм се подлъгал на това..
https://www.youtube.com/watch?v=yAHXDfkP9JM
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Чет Фев 23, 2017 8:01 pm
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Имам съмнение че нещо в буксата не е свързано правилно, сондата е без драскотина, при свързването с детектора издава постояни паразитни сигнали и при допир с кой и да е потенциометър. С другата сонда 30см. спайдър, детектора работи безупречно.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Чет Фев 23, 2017 8:13 pm
Avrelian написа:
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Имам съмнение че нещо в буксата не е свързано правилно, сондата е без драскотина, при свързването с детектора издава постояни паразитни сигнали и при допир с кой и да е потенциометър. С другата сонда 30см. спайдър, детектора работи безупречно.
Прати я обратно, ако има проблем ще го отстраним или ще ти я сменим. Сигурно някоя маса не е както трябва .
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Чет Фев 23, 2017 8:50 pm
Golden Mask написа:
Avrelian написа:
Avrelian написа:
mdetectors.bg написа:
Кой цвят е твойта?
Имам съмнение че нещо в буксата не е свързано правилно, сондата е без драскотина, при свързването с детектора издава постояни паразитни сигнали и при допир с кой и да е потенциометър. С другата сонда 30см. спайдър, детектора работи безупречно.[/quote Прати я обратно, ако има проблем ще го отстраним или ще ти я сменим. Сигурно някоя маса не е както трябва .
Коректен си както винаги. Поздрави.
Последната промяна е направена от Avrelian на Сря Мар 08, 2017 9:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Сря Мар 08, 2017 9:48 pm
9- инчовия спайдър работи перфектно в силно замърсено с железни отпадъци места. Препоръчвам го на колегите с по голям размер сонди, ще останат изненадани колко полезни сигнали са изтървали.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Пет Мар 10, 2017 9:26 pm
Браво за Golden Mask!!! Вижте и този клип, в които единият от детеkторите е Golden Mask4 Pro :
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Металотърсач Golden Mask 5+ за самородно злато Вто Мар 28, 2017 12:06 am
Aurelius написа:
Браво за Golden Mask!!! Вижте и този клип, в които единият от детеkторите е Golden Mask4 Pro :
само каква разлика виждаме във този клип маската направо изкърти . браво на маската на който не му се чете и не му се занимава със глупости хич да не му мисли а да взима маската ... по добрия детектор е ако не ти се занимава със нищо ... само дето всеки уважаш себе си търсач ще наорави поне един земен балан ... поне това ...... а иначе маската е супер детектор ....... във англия много от търсачите не искат да чуят за друг детектор поздрави