Заглавие: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Сря Дек 03, 2014 4:53 pm
Здравейте колеги,
Моля за съвети от колеги ,които разполагат с такива машини да кажат коя сонда е най-добра ( общо казано ) за Minelab Se Pro.
Специално ме интересува сондата "Ultimate 13 DD" как работи с експлорер се про !!! Моля колегите с такива машини да се включат независимо какво ще кажат !
che_guevara Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Сря Дек 03, 2014 10:49 pm
Балкански написа:
Здравейте колеги,
Моля за съвети от колеги ,които разполагат с такива машини да кажат коя сонда е най-добра ( общо казано ) за Minelab Se Pro.
Специално ме интересува сондата "Ultimate 13 DD" как работи с експлорер се про !!! Моля колегите с такива машини да се включат независимо какво ще кажат !
Здрасти колега, посочената сонда е много добра, виждал съм как работи с експлорер се. Засича въздушно 10 лева от 1997 година с диаметър 15,5мм на около 26-28 сантиметра, само за пример една стотинка която е в обръщение в момента е с диаметър 16 мм. Тава с диаметър 35-40 см я засича на 120-130 см въздушно. Въздушно 1 лев на около 38- 40 см. Всичко зависи много и от настройките на апарата. Ако имаш въпроси питай.
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Сря Дек 03, 2014 10:54 pm
che_guevara написа:
Балкански написа:
Здравейте колеги,
Здрасти колега, посочената сонда е много добра, виждал съм как работи с експлорер се. Засича въздушно 10 лева от 1997 година с диаметър 15,5мм на около 26-28 сантиметра, само за пример една стотинка която е в обръщение в момента е с диаметър 16 мм. Тава с диаметър 35-40 см я засича на 120-130 см въздушно. Въздушно 1 лев на около 38- 40 см. Всичко зависи много и от настройките на апарата. Ако имаш въпроси питай.
Перфектно колега , сетих за тия 10лв едни жълти и по тънички ! Следователно Ултимейт сондата е по добра от оригиналната нали ? Искам да кажа с оригиналната в колко ли см ще хване тези същите предмети ?
che_guevara Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Сря Дек 03, 2014 11:11 pm
Балкански написа:
che_guevara написа:
Балкански написа:
Здравейте колеги,
Перфектно колега , сетих за тия 10лв едни жълти и по тънички ! Следователно Ултимейт сондата е по добра от оригиналната нали ? Искам да кажа с оригиналната в колко ли см ще хване тези същите предмети ?
Оригиналната сонда май беше с диаметър 10 или 10,5 инча. За сравнение: 10 лева-около 18-19 см Тавата около 90 см 1 лев около 25-28 см. Не знам, обаче в земята дали разстоянията ще са същите. При покупка на МД човек трябва да си носи две огнеупорни тухли за да пробва, тухлите симулират земята. Много апарати пробиват едвам една тухла с дебелина 6 см, а при две въобще ги няма. Много добър апарат също е Х-Terra 705 , със стандартната концентричната сонда лови 1 стотинка въздушно на около 24 см.
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Сря Дек 03, 2014 11:18 pm
Еми да и за Х-Terra 705 се чуват добри отзиви , но Експлорера ми е най-присърце в момента , виждам че неговите сигнали са по ясни при детекция отколкото Е-Трак примерно , незнам защо но такова впечатление ми остави... Иначе в почва всички Монетарки губят сила при вида на почвата ( защото всяка почва е индивидуално орудена на различни места ) .. Имам Пулс Индукционен детектор мога да кажа спокойно ,че само на него дълбочината не усетих да е намаляла на такива орудени места. Аз мисля да комбинирам монетарката и рамката с пулс индукция и така да действам, защото като намеря сигнал , докато определя с рамката дали е на дълбоко , дали е цвят и точно къде е и губя много време. А пък за монетарка ми се иска да е Майнлаб защото ако съм на орудена почва да може да бачка кат човек машината. Но интересното е че , въпреки че Експлорера е толкова известна няма видеа в нета с комбинация с Ултимейт сонда , което ме учудва много !
abakalov Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 12:06 am
С тази сонда ли е сравняван ултимейта ? Доста голяма разлика ми се вижда в показанията ! http://cdn3.volusion.com/nvpcg.wknen/v/vspfiles/photos/10128-2.jpg
che_guevara Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 12:25 am
Не с тази, горе съм написал 10-10,5 инча, а не 11 инча, също така се отнася за Explorer SE, а не Pro.
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 9:05 am
Единствен от Майнлабите който се доближава на дълбочината на Маската е Соверена ама 1 лев на 35см. не може да чуе в почвата...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 2:16 pm
pechkata написа:
Единствен от Майнлабите който се доближава на дълбочината на Маската е Соверена ама 1 лев на 35см. не може да чуе в почвата...
Четворката чува ли ги?
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 2:42 pm
Май докато не си направя арсенал от монетарки няма да узная напълно , коя точно е най-добра , даже вече си сменям и показателите при които си определям дадена машина за добра или лоша , а именно не по марка и пари и колко дълбоко сече или дискриминира , а с това кой колко монетки вади в един и същт терен за еднакво време ...
abakalov Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 3:49 pm
Щеше да ми е любопитно да разбера ,какви са резултатите от срвавнителен тест между двете сонди Minelab pro coil 11 и Ultimate 13. В момента работя със стандартната за XS и ми се струва плитка. Определено с 11-инчова сонда от E-trac апарата работи по-добре , но за съвсем кратко време имах възможност да я тествам. За това се интересувам каква сонда да си купя?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 4:13 pm
Avrelian написа:
pechkata написа:
Четворката чува ли ги?
Имаш Голден маск закопай лева на 35см. и ще разбереш...
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 4:16 pm
abakalov написа:
Щеше да ми е любопитно да разбера ,какви са резултатите от срвавнителен тест между двете сонди Minelab pro coil 11 и Ultimate 13. В момента работя със стандартната за XS и ми се струва плитка. Определено с 11-инчова сонда от E-trac апарата работи по-добре , но за съвсем кратко време имах възможност да я тествам. За това се интересувам каква сонда да си купя?
Колега , дилемата е там ,че различните сонди влияят различно на всеки апарат , аз затова пуснах темата зада разбера как се държи сондата Ултимейт 13дд на детеч ,защото мисля че тя е една от най-добрите сонди изобщо..... бих искал да си купиш тази сонда , хем после може и на нас да ни пишеш какви са резултатите.... но иначе гледам в интернет едно клипче , един с Майнлаб Се Про + ултимейт 13дд направо му се разтреперват ръчичките при копането заради голямото вълнение , което изпитва след всеки наерен сигнал ....
https://www.youtube.com/watch?v=0SllxDeKQuo
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 6:23 pm
pechkata написа:
Avrelian написа:
pechkata написа:
Четворката чува ли ги?
Моята оса 3+ ги чува, за четворката питам.
abakalov Новобранец
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 7:11 pm
ГМ е много добър апарат. Впечатлен съм от работата му , но тук ства дума за съвсем друго !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Най-добра сонда за Minelab Se Pro ??? Пон Дек 08, 2014 7:34 pm
Avrelian написа:
pechkata написа:
Avrelian написа:
pechkata написа:
Четворката чува ли ги?