Заглавие: мнения за метал детектори Пет Фев 05, 2010 9:00 pm
здравейте на всички нов съм във този сайт както и във този бранш,решил съм и аз да си пробвам късмета и ще ми трябва малко помощ като ми препоръчате някоя добра марка метал детектор вече цял месец чета по форумите за металотарсачите и нищо не разбрах единия вика чудесен апарат си взел другият каже само си си хвърлил парите на празно и за това искам малко мнения за някоя дойбра машинка БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Гост Гост
Заглавие: Re: мнения за метал детектори Пет Фев 05, 2010 9:04 pm
според мен ти трябва нещо от експлорер серията на майнлаб
leo 1 Преторий
Заглавие: мнения за метал детектори Пет Фев 05, 2010 9:09 pm
като ни ставаш търсач помисли "И я че изокам некой ден" Чудомир
didoneta@abv.bg Легионер
Заглавие: minilad Съб Фев 06, 2010 10:40 am
rokobaroko79 написа:
здравейте на всички нов съм във този сайт както и във този бранш,решил съм и аз да си пробвам късмета и ще ми трябва малко помощ като ми препоръчате някоя добра марка метал детектор вече цял месец чета по форумите за металотарсачите и нищо не разбрах единия вика чудесен апарат си взел другият каже само си си хвърлил парите на празно и за това искам малко мнения за някоя дойбра машинка БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
колега мен ако пита6 орентираи се кам марката минилаб от типа мускетар суверен експлорер
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: мнения за метал детектори Чет Фев 25, 2010 10:44 am
didoneta@abv.bg написа:
rokobaroko79 написа:
колега мен ако пита6 орентираи се кам марката минилаб от типа мускетар суверен експлорер
Заглавие: Re: мнения за метал детектори Съб Фев 27, 2010 10:08 am
Здравейте и от мен!
От многото четене в този форум и другаде, така и не разбрах, кой от GР-тата е за презпочитане - 3500, 4000 или 4500. Питам още веднъж, защото смятам да купувам. Останах само с впечатление, че не са за лаици, защото настройката не е елементарна. А и лично се убедих, че има търсачи, които не могат да работят с тях. В нашия район няма уродени почви, но замърсени - дал Господ. И другото, което си мисля, че покрай тия апарати трябва да вървят още един плитък апарат и един двама копачи. Ако някой знае за такива втора употреба, също мога да помисля, желателно е апарата да е в гаранция. А, и ако някой знае мобилен телефон на представителството в Шумен, ще се радвам да го науча, защото на стационарния никой не отговаря. Благодаря предварително!
sony147 Цезар
Заглавие: Re: мнения за метал детектори Съб Фев 27, 2010 11:03 am
Колега той картофа е много сложна стока,един самоквец го изпратиха преди време,заради този бизнес!
Колега ето ти телефона на най-великия дистриибутор на фирмата Minelab г-н Румен Кънев от Шумен 0888214715.Ако зависеше поне малко от мен този освен картофи не бих му позволил нищо друго да продава.
Добре, откъде другаде да си поръчам? Чувам, че има китайски ментета. Ако поръчам директно от Фирмата май е по-скъпо. Има ли откъде да си взема гарантирано оригинален апарат от България?
От многото четене в този форум и другаде, така и не разбрах, кой от GР-тата е за презпочитане - 3500, 4000 или 4500. Питам още веднъж, защото смятам да купувам. Останах само с впечатление, че не са за лаици, защото настройката не е елементарна. А и лично се убедих, че има търсачи, които не могат да работят с тях. В нашия район няма уродени почви, но замърсени - дал Господ. И другото, което си мисля, че покрай тия апарати трябва да вървят още един плитък апарат и един двама копачи. Ако някой знае за такива втора употреба, също мога да помисля, желателно е апарата да е в гаранция. А, и ако някой знае мобилен телефон на представителството в Шумен, ще се радвам да го науча, защото на стационарния никой не отговаря. Благодаря предварително!
Мисля,че нещо грешиш. Силата на Джи Пи-тата е в орудените почви,а слабото им място е на замърсените,щото са слаби от към дискриминация. Следователно ,не ти трябва там Джи Пи. Ако са замърсени си вземи XP, или някой Minelab Expl ..
3500,4000 i 4500 ги няма хич ги няма на замърсено. за замърсено бих ти препъръчал XP GOLD MAXX
Е, аз не ходя само по замърсени обекти. Но има терени, които са били лозя, а сега ги орат на ново и сеят друго. Спрях се на Джи пи -тата, защото много ги хвалят. Пък и цената им уж трябва да говори за по-добро качество в сравнение с други апарати. На сто километра в радиус от тук, няма никакъв смисъл да се ходи, защото всичко в първите 25 см е обрано даже и там, където няма керамика. Айде, почти всичко. Всеки по-сериозен обект е минат и с рамка, колко успешно не знам. Та да ходя с обикновена монетарка и да правя тараш на селските търсачи, щото и във всяко село вече има по 3 - 4 веялки, вече не е удоволствие даже и като хоби. Останали са тук таме необрани находки в дълбочина. Навремето като са бързали, щото е имало много, са обирали отгоре, пък после върви копай след двайсет години, като не помниш тука ли беше или на двайсет метра в страни. А също и някой друг дълбок сигнал по горите. Това е, за туй се борим. То по мое мнение вече почти нищо не е останало, ама айде, пуста краста! Сега и бизнеса не върви кой знае колко, та време бол. Навремето не сменях правените български пръчки за нищо марково, но това време отдавна мина. Затова ви разпитвам. И, колкото повече чета, повече се колебая.
Дадох ти добър съвет.Ако мислиш да работиш само във вашия край и си купуш Джи Пи,ще се набуташ с пари..
Благодаря ти, няма да го пренебрегна, но да забравим замърсените обекти, те не са самоцел. Пък и от време на време прескачам и в Карнобатско и Източни Родопи, заради родата. И като споменавате цена и това щях да питам. Отговарят ли джи пи - тата на цената? Щото ако кой знае каква разлика няма от апарати, които са по два бона, що та даваш два пъти повече. Пък от друга страна ако знам, че има апарат дето ще ми бръкне само с 10 - 15 см по-надолу от другите, ще дам и десет.
Дадох ти добър съвет.Ако мислиш да работиш само във вашия край и си купуш Джи Пи,ще се набуташ с пари..
Благодаря ти, няма да го пренебрегна, но да забравим замърсените обекти, те не са самоцел. Пък и от време на време прескачам и в Карнобатско и Източни Родопи, заради родата. И като споменавате цена и това щях да питам. Отговарят ли джи пи - тата на цената? Щото ако кой знае каква разлика няма от апарати, които са по два бона, що та даваш два пъти повече. Пък от друга страна ако знам, че има апарат дето ще ми бръкне само с 10 - 15 см по-надолу от другите, ще дам и десет.
Колега има една дума "със трици маймуни не се ловят"...