Заглавие: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Нед Юни 01, 2014 10:09 pm
Здравейте колеги! Понеже никой до сега не ми е отговорил реших да пусна тема. Та как мислите това дали е метеорит? Намерих го на една нива с металотърсача.Свиреше ми го цвят , леко го лови магнит, цветът е сиво-сребрист и тежи.
Dim4o Новобранец
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Сря Юни 11, 2014 8:49 pm
traper2504 написа:
Здравейте колеги! Понеже никой до сега не ми е отговорил реших да пусна тема. Та как мислите това дали е метеорит? Намерих го на една нива с металотърсача.Свиреше ми го цвят , леко го лови магнит, цветът е сиво-сребрист и тежи.
Отг: Твърдо НЕ!
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Чет Юни 12, 2014 12:23 am
по скоро на руда ми прилича може би желязна или манганова
adminn Admin
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Чет Юни 12, 2014 10:39 am
Вземи го това парче и го изпили на един шмиргел, колкото да се мижда и го снимай. След това измери плътноста му. Претегли го колко тежи и в една медицинска колба измери обема му. Така като ги разделиш ще получиш теглото му за обем. Сравни го с гранит примерно. Снимай и пиши!
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Чет Юни 12, 2014 11:08 pm
Благодаря шефе за мнението , но това с мед. колба ми е сложно , няма отде да я намеря , но виж изпилването на шмиргел ще го направя. Поздрави!
mario321 Цезар
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Съб Юни 14, 2014 12:33 pm
Колега това ако е метеорит, като го тръкнеш на шмиргела и ще ти лъсне като кухненски нож, а магнита трябва да го лови здраво, но щом го лови леко е някаква руда .
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕТЕОРИТ? Съб Юни 14, 2014 2:41 pm
Изпилил съм го малко , но с този телефон снимките нямат пиксели.Поздрави!