Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:00 pm
Трибал-М написа:
Колега Одергасичио,работната честота е само един от факторите!
Колега Тринаебалиго, хайде изброй ги останалите фактори, че не съм наясно кои от тях съм пропуснал?
Одергас Новобранец
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:04 pm
Mladencho написа:
до Одергас : и защо реши,че адвентиса няма да може да се грундира добре като няма телевизор? Това,че един МД е с дисплей не означава,че е добър или най-добрия,вярно е че до някаква степен показват повече информация от другите без дисплей,но това са глезотии,които повечето са безполезни.
Младенчо, това може да го каже само колега, който още живее в Бай Тошово време, когато се работеше само с примитивни гъдулки.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:11 pm
cecomotors написа:
maas7eer написа:
Podlecii.avg написа:
cecomotors написа:
Колеги спрял съм се на тези три модела които са в три различни зони спрямо честотата на работа.Имам нужда да знам кой от трите е най продуктивен при търсенето на монети например. http://www.shop.imperio.bg/xp_adventis2megaultimate_metaldetector
Да си призная същия отговор ми се въртеше в главата
колега извинявай за спама
Нищо колега,щом като го приемате за нормално да спамите и да пишете НИЩО с много думи и мнения аз нямам избор.Тоест имам но е жалко за форумът.А просто ми се искаше да чуя поне едно две стойностни мнения но здраве да е.
В знак на извинение ще изкажа долу горе мъдро мнение .Въпросът ти е зададен неправилно .Трябваше да попиташ ,кой колега е работил с трите модела апарати ,а не кой от трите и ако има такъв ,той ще ти даде правилният отговор .Ако няма такъв човек, довери се на инструкциите на съответните МД . иначе ще ти стане каша в главата от мнения
То малко хумор не е излишен но като чете човек колко си се амбицирал -дълбоки монети -дребни сигнали -златни дрреболийки ако толкова си се взел на сериозно купи жпх -покрива надеждите ти, това машината
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:40 pm
Те точно заради този ''ненужен'' телевизор дето показва едновременно грешката на грунда и минерализацията. Алметала и начина по които прави грунд аз избрах омегата и съм си доволен.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:49 pm
Те плажовете и без това ги засяха вече, тъй че ще имаш няколко месеца за добре премислен избор
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 8:55 pm
Не съм се взел на много насериозно колега просто бюджета не е много голям а искам машината да е нова и да покрива добре и балансирано повечето критерий нужни за успешно практикуване на хобито.Не ми се ще да купя машина която е много добра в дадена област но за сметка на друга.Нещо балансирано,знам че и сумата не предполага най доброто.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 9:24 pm
Одергас написа:
Mladencho написа:
до Одергас : и защо реши,че адвентиса няма да може да се грундира добре като няма телевизор? Това,че един МД е с дисплей не означава,че е добър или най-добрия,вярно е че до някаква степен показват повече информация от другите без дисплей,но това са глезотии,които повечето са безполезни.
Младенчо, това може да го каже само колега, който още живее в Бай Тошово време, когато се работеше само с примитивни гъдулки.
Примитивни гъдулки,ама затуй от дет са минали те няма сигнали.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 9:37 pm
cecomotors написа:
Не съм се взел на много насериозно колега просто бюджета не е много голям а искам машината да е нова и да покрива добре и балансирано повечето критерий нужни за успешно практикуване на хобито.Не ми се ще да купя машина която е много добра в дадена област но за сметка на друга.Нещо балансирано,знам че и сумата не предполага най доброто.
Ако това е първата ти машина от толкова мислене наистина ще избереш по-дългия от трите .Рискуваш аз така направих
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Сря Апр 23, 2014 9:54 pm
Първата ми беше Маска 2-бях доволен,за този си етап.Сега да кажем че искам да мина във друг етап от развитието на хобито.
Odesoss Новобранец
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Чет Апр 24, 2014 8:26 am
cecomotors написа:
Първата ми беше Маска 2-бях доволен,за този си етап.Сега да кажем че искам да мина във друг етап от развитието на хобито.
колега и аз като теб се чудех какъв да,,,,четях цяла седмица форумите, и докато си мисля за фишер некакъв нов модел ф5, нрж 150,или Хп15о ,, накрая като отидох в магазина, обсъдих всичко с консултанта,,,,,, и се прибрах с един лаит МХ5,, пак неква новичка уж за времитоси джаджа, работи на 14 килохрца, губи по дълбоките сигнали, но пък хваща по малките,,,, общо взето за 1000 ,,,1000 и нещо , не можеш да си вземеш кои знае какво,,,,,, а и да не пропускаме истината,,,,,,всичко е въпрос на късмет !!!! това което е в земята и си е за теб,,значе е за теб! НЕ СЪМ СПЕЦ ПО МД!!! имах гарет от висок клас но това че дадох 3000 не означаваше че сам ще копае, имах и гъдулка преди 15 години, гарета му навъртях 30 часа работа за 4,,5 години, преди да го махна,,,, въпроса е не толкова какъв ще е а колко ще обикаляш!! успех с чуденето при избор,,,, но докато се чудиш колегите копат ,,,кои с аце 150 общо взето кои с каквото намери,,,,,,,,, но копат !
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Чет Апр 24, 2014 11:01 am
cecomotors написа:
Мисля,че с тази машина може да решиш с избора: minelab x-terra 705 кеф ти висока честота-слагаш сонда с висока честота,кеф ти ниска честота слагаш сонда с ниска честота. Има и Prospecting режим,който подобрява чувствителността към па малки предмети прим. като самородно злато.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Чет Апр 24, 2014 8:15 pm
Odesoss написа:
cecomotors написа:
колега и аз като теб се чудех какъв да,,,,четях цяла седмица форумите, и докато си мисля за фишер некакъв нов модел ф5, нрж 150,или Хп15о ,, накрая като отидох в магазина, обсъдих всичко с консултанта,,,,,, и се прибрах с един лаит МХ5,, пак неква новичка уж за времитоси джаджа, работи на 14 килохрца, губи по дълбоките сигнали, но пък хваща по малките,,,, общо взето за 1000 ,,,1000 и нещо , не можеш да си вземеш кои знае какво,,,,,, а и да не пропускаме истината,,,,,,всичко е въпрос на късмет !!!! това което е в земята и си е за теб,,значе е за теб! НЕ СЪМ СПЕЦ ПО МД!!! имах гарет от висок клас но това че дадох 3000 не означаваше че сам ще копае, имах и гъдулка преди 15 години, гарета му навъртях 30 часа работа за 4,,5 години, преди да го махна,,,, въпроса е не толкова какъв ще е а колко ще обикаляш!! успех с чуденето при избор,,,, но докато се чудиш колегите копат ,,,кои с аце 150 общо взето кои с каквото намери,,,,,,,,, но копат !
За това си абсолютно прав ,ако е писано ,че е за теб значи те чака независимо кога и с какво оръдие на труда си .
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Чет Апр 24, 2014 11:29 pm
cecomotors написа:
Колега хубаво би било да помогнеш ако не можеш то поне да не пречиш.И тъй като гледам си опитен в бранша сподели ти кой е най дългият който си държал в ръка?
ти пък от майтап не разбираш ли ? кат си толкоз сериозен и наперен взимай там една бангия и обикаляй на воля по баирите като мен за здраве! ко има толкова да му мислиш?
:
Hadjiev Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 1:30 am
мисля 4е подценяваме текнетикс г2 и никои не говори и не споменава ни6то ако те интересува няма да згре6и6 като се поразрови6 и се поинформира6 по добре и за тоя апарат мсля 4е има мн добри характеристики...нно не сум боравил с такув... просто от клипове и малко 4етене останах приатно изненадан с вузможностите му успехи...
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:11 am
Podlecii.avg написа:
cecomotors написа:
Колега хубаво би било да помогнеш ако не можеш то поне да не пречиш.И тъй като гледам си опитен в бранша сподели ти кой е най дългият който си държал в ръка?
ти пък от майтап не разбираш ли ? кат си толкоз сериозен и наперен взимай там една бангия и обикаляй на воля по баирите като мен за здраве! ко има толкова да му мислиш?
То така ще стане накрая .
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:16 am
Hadjiev написа:
мисля 4е подценяваме текнетикс г2 и никои не говори и не споменава ни6то ако те интересува няма да згре6и6 като се поразрови6 и се поинформира6 по добре и за тоя апарат мсля 4е има мн добри характеристики...нно не сум боравил с такув... просто от клипове и малко 4етене останах приатно изненадан с вузможностите му успехи...
Гледал съм го колега но G2 е същият като Фишер Голд бъг про.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:05 pm
cecomotors написа:
Hadjiev написа:
Всички станахме съпричастни на проблема ти с погрешно зададения въпрос освен да скараш форума друго няма да постигнеш .Подлеций е прав ,хващаш единият който ти се стори по-дълъг за ушите и къпиш все пак е хоби каквото дал бог наистина много се вживяваш за парите които си отделил и до догодина да се чудиш все същата
Odesoss Новобранец
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:32 pm
Mladencho написа:
Одергас написа:
Mladencho написа:
Примитивни гъдулки,ама затуй от дет са минали те няма сигнали.
в подкрепа на Младен предлагам този клип, https://www.youtube.com/watch?v=TFBF3Ry8H60 за тракийската гъдулка,,тези колеги имат и още един клип,, заровиха си една стотинка или монета не помня,,,, но цигулка ли е гъдулка ли е не знам,,,,,но завиждам на собственикът и, за дълбочината на работа !!!!хахахаххах докато другите му колеги се пречкаха с некви машинки като моята
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:44 pm
maas7eer написа:
cecomotors написа:
Hadjiev написа:
Всички станахме съпричастни на проблема ти с погрешно зададения въпрос освен да скараш форума друго няма да постигнеш .Подлеций е прав ,хващаш единият който ти се стори по-дълъг за ушите и къпиш все пак е хоби каквото дал бог наистина много се вживяваш за парите които си отделил и до догодина да се чудиш все същата
Абе колега да няма в тоя форум някакво заплащане на брой записани мнения за което аз незнам?Ма то няма някъде някой да не е написал нещо и ти да не си цъфнал под него със твоето пустословие.Данеби да изпитваш някаква параноя да не изпаднеш от пъвенството по писане на безмислици?Ма никъде нищо не пишеш по темите точно като и тук пък си пъвенец по брой мнения-що за хейтър си ти бе?Ядеш ли спиш ли,за ходене по гората с металдетектор няма и да те питам.Земи си хвани гадже бе човек,ще окьоравееш пред компа.
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 7:54 pm
Нека да кажем че съм направил изборът за себе си.Защото тези които имаха какво да кажат по темата го казаха и аз им благодаря,но и тук както навсякъде дежурните драскачи не пропуснаха новото поле за изява.Отново благодаря на колегите опитали да помогнат и нека приемем че тази тема за мен е изчерпана.Поздрави.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 8:06 pm
cecomotors написа:
Нека да кажем че съм направил изборът за себе си.Защото тези които имаха какво да кажат по темата го казаха и аз им благодаря,но и тук както навсякъде дежурните драскачи не пропуснаха новото поле за изява.Отново благодаря на колегите опитали да помогнат и нека приемем че тази тема за мен е изчерпана.Поздрави.
Колега,човек избира това,дето му е най-присърце-има и логика,и емоция! Дано си късметлия много пъти с твоя избор!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Одергас Новобранец
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 8:34 pm
cecomotors написа:
Възможно ли е в този ценови праг да съм изпуснал някой по добър вариант извън трите апарата коментирани в тази тема?
Както и един колега по-рано спомена, X-Terra 705 с високочестотната сонда (18.75 kHz| също е много добър вариант и дори е по-перспективна инвестиция, защото след време, ако решиш да ползваш детектора и за търсене на монети и други реликви, може да си купиш допълнителна сонда на по-ниска честота ( 3 или 7 kHz) и така ще имаш универсален апарат от висок клас, с който да си работиш професионално с години, а не да купуваш разни тояги една след друга и да се чудиш как да ги продадеш след това, както правят много от колегите.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Пет Апр 25, 2014 11:30 pm
cecomotors написа:
maas7eer написа:
cecomotors написа:
Hadjiev написа:
Абе колега да няма в тоя форум някакво заплащане на брой записани мнения за което аз незнам?Ма то няма някъде някой да не е написал нещо и ти да не си цъфнал под него със твоето пустословие.Данеби да изпитваш някаква параноя да не изпаднеш от пъвенството по писане на безмислици?Ма никъде нищо не пишеш по темите точно като и тук пък си пъвенец по брой мнения-що за хейтър си ти бе?Ядеш ли спиш ли,за ходене по гората с металдетектор няма и да те питам.Земи си хвани гадже бе човек,ще окьоравееш пред компа.
Нямам намерение да отвръщам на обидите само не прочетох мнение на един който е работил с трите МД та да ти каже кой е по-добрият .Дано си разбрал нещо от по смислените постове.
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Кой от трите да избера??? Съб Апр 26, 2014 9:25 pm