Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 28, 2014 2:19 pm
mario321 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Деуса не е нещо божествено,даже не е и полубожествено-совите не са това,коета са....
Да разбира се че не е нещо божествено ,но пък за сега е най добрият МОНЕТАР поне лично за мен е така
Нали знаеш че има и една друга поговорка И лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне.
Деуса е добър в по-горните слоеве на земята. На границата на детекция мълчи като пукъл. Просто е по-плитък от известна марка хамерикански апарати, които са любими на търсачите на метеорити...
Колега, говориш за Деус със сонда 22.5см. и версия 2 - сигурен съм в това или човека, дето си гледал не разбира много от Деуса. Деуса е най-добър от всичко и навсякъде. Питай произволно избран търсач от Монтана там всички май вече имат Деус , щото не е дълбок и не става.
Я кажи колега нещо за лимитираната серия на фишер с голямата сефка и бустера... Деуса според теб по-дълбок ли е от тази конфигурация????? Или аз съм късоглед и пея в хора...
Тука може ли само лекичко да отговоря! Не Не еееее! Значи ф75 ЛТД + 33ултимейта на орудено( 86 ) така кърти че дори и най дълбоки те цветове си ги разпознава правилно но за ДЕУСА малко му е трудно това !!!!!
Щом с 13" ултимейт си доволен,какво ще стане с бялата пеперуда 15".Чувам че била "убиец"!
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 28, 2014 7:42 pm
astervil написа:
mario321 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Деуса не е нещо божествено,даже не е и полубожествено-совите не са това,коета са....
Да разбира се че не е нещо божествено ,но пък за сега е най добрият МОНЕТАР поне лично за мен е така
Нали знаеш че има и една друга поговорка И лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне.
Деуса е добър в по-горните слоеве на земята. На границата на детекция мълчи като пукъл. Просто е по-плитък от известна марка хамерикански апарати, които са любими на търсачите на метеорити...
Колега, говориш за Деус със сонда 22.5см. и версия 2 - сигурен съм в това или човека, дето си гледал не разбира много от Деуса. Деуса е най-добър от всичко и навсякъде. Питай произволно избран търсач от Монтана там всички май вече имат Деус , щото не е дълбок и не става.
Я кажи колега нещо за лимитираната серия на фишер с голямата сефка и бустера... Деуса според теб по-дълбок ли е от тази конфигурация????? Или аз съм късоглед и пея в хора...
Тука може ли само лекичко да отговоря! Не Не еееее! Значи ф75 ЛТД + 33ултимейта на орудено( 86 ) така кърти че дори и най дълбоки те цветове си ги разпознава правилно но за ДЕУСА малко му е трудно това !!!!!
Щом с 13" ултимейт си доволен,какво ще стане с бялата пеперуда 15".Чувам че била "убиец"!
Колега гледам че и ти си със корав жезъл а с тази бялата пеперуда 15 ще ни трябва багарче
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Съб Мар 01, 2014 9:30 am
Колега пусни едни тестове с 33 Ултимейт и базовата сонда,че мисля да взимам нещо такова.И дали сефката 38/30см.ще е по удачна?Иначе 15" -вата,макар и тежка е най-добрият вариант.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Съб Мар 01, 2014 10:33 am
astervil написа:
Колега пусни едни тестове с 33 Ултимейт и базовата сонда,че мисля да взимам нещо такова.И дали сефката 38/30см.ще е по удачна?Иначе 15" -вата,макар и тежка е най-добрият вариант.
Колеги, гарантирам ви, че оригиналната 15-ка е доста по-зле от сеф 38х30. Имам ги и двете...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Нед Мар 09, 2014 7:20 am
Колеги, дължа едно извинение по повод Деус-а, заради твърдението, че не става за нищо - оказва се, че все пак може да му се намери приложение, ето идеята:
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Нед Мар 09, 2014 10:44 pm
Симпличио, колко часа работа имаш с DEUS та казваш, че става само за кенефа ?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 7:30 am
Емилий, като пуснаха Деус на пазара, бях се доста зарибил да го купувам, но за мой късмет станах свидетел на интересно съревнование - един колега дойде да се изтежкари с Деус, а един друг пък, с някакъв правеняк (не помня как го наричаше, някаква Галинка май, нещо от тоя род), та стана голямо шоу, правенякът направо разката Деус-а по всички параграфи, та зарибявката ми към този детектор рязко угасна още в зародиш. Но не знам, може оня пич тогава все още да не е бил разучил добре Деуса, за да го настрои съобразно конкретния терен, но пък хвалебствия за Деус съм чувал само по форумите, но не и от познати, които също са присъствали на реални полеви тестове с участието на Деус-и.
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:25 am
Симпличио написа:
Емилий, като пуснаха Деус на пазара, бях се доста зарибил да го купувам, но за мой късмет станах свидетел на интересно съревнование - един колега дойде да се изтежкари с Деус, а един друг пък, с някакъв правеняк (не помня как го наричаше, някаква Галинка май, нещо от тоя род), та стана голямо шоу, правенякът направо разката Деус-а по всички параграфи, та зарибявката ми към този детектор рязко угасна още в зародиш. Но не знам, може оня пич тогава все още да не е бил разучил добре Деуса, за да го настрои съобразно конкретния терен, но пък хвалебствия за Деус съм чувал само по форумите, но не и от познати, които също са присъствали на реални полеви тестове с участието на Деус-и.
както Деуса не е нанй дълбоката машина ако имаш колега с деус който да излиза заедно с теб след няколко излета ще почнеш да се чудиш защо има 2- пъти повече сигнали накрая на излета от теб иначе спор няма не е най дълбоката машина но просто не пропуска това е реалността няма какво да се заблуждаваме това могат да го потвърдят хора който излизат с други такива който имат деуси
Пуснали сте тема и за гаражните бангии и те работят за парите си дори част от тях могат да спорят за дълбочини с доста скъп ценови клас,така е но в някакви по добри условия за машината ниско влияние на земята и на чисти обекти. Дори съм сигурен че там ще са доста по дълбоки от повечето фабрични но малко по различни терени и условия са до там......... Няма какво да се спори по темата Не казвам че деуса е най добрия но е най универсалния. Най добрия уред е според обекта трябва да си ги проучил и да имаш арсенал от уреди и антени за различните места така се постига максимално КПД. Но ние сме българи и искаме жигула и опел да караме офроуд, може и мерцедес щото е скъп и трябва да се изгазариме , ще може но при определени условия когато е високо и кално няма да можем да минем
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:57 am
Капончето, съгласявам се с поста ти, но само да допълня, че Деуса, който струва примерно 10 пъти повече от една обикновена гаражна бангия, дори да е по-универсален от която и да е от тях, винаги е по-добре един търсач да има арсенал от 10 различни правеняка, всеки от които да работи по-добре от Деуса на конкретен терен. И по другите теми съм писал, че за мен е най-важна бързината на една машина, а в това отношение един правеняк може да разкаже играта на Деус-а, а само пък за дълбочина да не говорим - ето това ФАУ-1 направо ще го размаже на дълбочина, а сигурно себестойността му е около 100 кинта.
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 9:02 am
Симпличио написа:
Капончето, съгласявам се с поста ти, но само да допълня, че Деуса, който струва примерно 10 пъти повече от една обикновена гаражна бангия, дори да е по-универсален от която и да е от тях, винаги е по-добре един търсач да има арсенал от 10 различни правеняка, всеки от които да работи по-добре от Деуса на конкретен терен. И по другите теми съм писал, че за мен е най-важна бързината на една машина, а в това отношение един правеняк може да разкаже играта на Деус-а, а само пък за дълбочина да не говорим - ето това ФАУ-1 направо ще го размаже на дълбочина, а сигурно себестойността му е около 100 кинта.
поне аз не съм виждал бърза правена машина която да работи на замърсено може вече да е излязло нещо ново не споря. Всички са аналогови и няма как да са бързи. за ФАУто до колкото гледах има някакви по 2000 евра тук в БГ каде са тия за по 100 да си взема и аз съвсем съм сериозен дай някакъв контакт на човек който прави ФАУ за тези пари ще взема да пробвам
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 9:19 am
[quote="kaponcheto"]
както Деуса не е нанй дълбоката машина ако имаш колега с деус който да излиза заедно с теб след няколко излета ще почнеш да се чудиш защо има 2- пъти повече сигнали накрая на излета от теб иначе спор няма не е най дълбоката машина но просто не пропуска това е реалността няма какво да се заблуждаваме това могат да го потвърдят хора който излизат с други такива който имат деуси : ======================================================== Има доста истина може да не е най дълбокия но не е и най плиткия , но не изтърва нищо за разлика от други правени уреди където уж ловили 1лв на 40 см. пък денар и на 20см не може да го чуе НА ХОД
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 4:14 pm
Симпличио, ти с какъв апарат работиш
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 4:50 pm
Емилий, в няколко теми бях споменал, че съм заделил 2 бона за детектори за Сезон 2014, но все още никакъв не съм купил, изчаквам и проучвам офертите, тоест в момента нямам апарат у дома.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 5:11 pm
Симпличио написа:
Емилий, в няколко теми бях споменал, че съм заделил 2 бона за детектори за Сезон 2014, но все още никакъв не съм купил, изчаквам и проучвам офертите, тоест в момента нямам апарат у дома.
А с какъв /какви/ апарати имаш някакъв опит?
Ceco_ Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 6:44 pm
Абе Симпличио за една седмица гледам обърна резбата . До вчера плюеше всичко гаражно а сега се каниш ФАУ да купуваш . Относно Деуса не знам кой е с по добра дискриминация от него на замърсено. Да кажа на колегата вместо теб ,че може да не ти е удобно да си признаеш . С НИКАКВА марка , модел или каквото и да било не е работил . Може евентуално да си търкал виртуално с всички детектори и за това си такъв спец .И ако обичаш стига клепа във всички теми . Преди ти да се появиш тука пишеха доста качествени колеги които вече ги няма .Задай си въпроса защо и се опитай да си отговориш сам , ако можеш .
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 7:22 pm
jordan_nenov написа:
Симпличио написа:
Най-голям опит има с някои евтини модели на Тесоро, но не съм пробвал Техон, Кортес и Лобо.
По принцип ми допадат плиткарските машини, а Тесорото са точно такива плиткари - до 10-15 санта максимум ще засечат монетка, но работят много спокойно и това създава голям кеф.
Но тая година май ми се иска да прослушвам по-надълбоко и затова се ослушвам за по-дълбочинен апарат, като даже не ми трябва да има дискриминационен режим, защото ще ходя само на чисти терени и ще копая всеки сигнал.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 7:29 pm
Ceco_ написа:
До вчера плюеше всичко гаражно а сега се каниш ФАУ да купуваш .
Сесо, опасявам се, че ме бъркаш с друг, аз против правеняците нямам нищо против, стига да са на адекватна цена, а това значи някъде в диапазона 50-100 кинта, а те обикновено са над 200, което е пълен смях.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 7:38 pm
Симпличио написа:
jordan_nenov написа:
Симпличио написа:
Най-голям опит има с някои евтини модели на Тесоро, но не съм пробвал Техон, Кортес и Лобо.
По принцип ми допадат плиткарските машини, а Тесорото са точно такива плиткари - до 10-15 санта максимум ще засечат монетка, но работят много спокойно и това създава голям кеф.
Но тая година май ми се иска да прослушвам по-надълбоко и затова се ослушвам за по-дълбочинен апарат, като даже не ми трябва да има дискриминационен режим, защото ще ходя само на чисти терени и ще копая всеки сигнал.
А миналата година ,с какво прослушваше колега?Ти въобще не си вчерашен , а си сменил никнейма и правиш колегите на глупаци.Така не е хубаво , тук сме, да си помагаме!!! Цялата държава е срещу нас, борим се с тарикати и мошенници из форума.Мислете позитивно и градивно, стига с тия караници из форума.Наздраве на колегите!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 7:44 pm
lomidol написа:
А миналата година ,с какво прослушваше колега?Ти въобще не си вчерашен , а си сменил никнейма и правиш колегите на глупаци.Така не е хубаво , тук сме, да си помагаме!!! Цялата държава е срещу нас, борим с тарикати и мошенници из форума.Мислете позитивно и градивно, стига с тия караници из форума.Наздраве на колегите!
Колега, за миналата година говоря, бачкал съм най-вече с Тесоро, а тая още не съм излизал по терените, чакам да дойде пролетта, а дотогава трябва да се оборудвам с разнородни апарати, тоест колкото по-малко универсален е даден апарат, толкова по-подходящ ще е за мен - например, много ми трябва апарат, който е най-чувствителен към оловото, най-добре би било, ако може да изрязва всички други сигнали и да звъни само на олово, ама не съм чул все още да има такава машина. Може би ти е странно защо толкова съм се зарибил по оловото, ама хайде и аз да имам някои тайни.
Освен това останах с впечатление, че на доста хора тук отварям очите за реалносттите в нашето хоби, така че би трябвало да се отчита като помощ - примерно на Станчо му показах, че е лаик в нумизматиката и всеки може да му пробута монета-менте, което, надявам се, го е амбицирало да чете съответната специализирана литература и да си повишава нивото, ама дали ще го прави си е негова отговорност. Много други наивници пък вярват, че металдетектингът е доходоносен бизнес и инвестират парите си в безбожно скъпи апарати, с които, разбира се, нищо не намират и тогава идва ужасът за тези мечтатели и се чудят как да си продадат скъпите машини (в случая не визирам теб, а хлапетата-новобранци).
Ceco_ Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:03 pm
Не знам от къде си но бих рискувал да дойда с тебе на излет за да видя какъв ще е резултата и как ще прецениш с кой от петте си апарата ще работиш .Струва ми се , че малко се заблуждаваш като си мислиш ще има голяма разлика между примерно 8 и 14 килохерцова машина . Що се отнася до колегата stan едва ли може ти да го научиш нещо ново .
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:09 pm
Ceco_ написа:
Не знам от къде си но бих рискувал да дойда с тебе на излет за да видя какъв ще е резултата и как ще прецениш с кой от петте си апарата ще работиш .Струва ми се , че малко се заблуждаваш като си мислиш ще има голяма разлика между примерно 8 и 14 килохерцова машина . Що се отнася до колегата stan едва ли може ти да го научиш нещо ново .
Сесо, нека първо да се оборудвам с необходимите апарати, пък след това ще мислим за излети.
Относно нумизматиката - това е обширна наука, винаги има какво ново да се научи.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:13 pm
Ceco_ написа:
На драго сърце и аз ще се включа в излета. Без значение в коя точка от страната е...
Ceco_ Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:16 pm
От мене шише влашки отел .
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:18 pm
Бройте ме и мен с най голямо удоволствие бих се включил
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Мар 10, 2014 8:19 pm