Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Сря Апр 15, 2015 5:52 am
на клипове ли си виждал да хваща самородки или тук в България ? а на въпроса ти , не съм хващал самородки по простата причина че никога не съм ходил да търся такива ,не че нямам мерак ,но като знам каква свинска държава сме и как навсякъде е осрано с съвременни боклуци ,нямам намерение да си губя времето .Ако знам че някъде излиза може да се пробвам ,но специално за това няма да тръгна . Достатъчно добра работа ми върши като монетар за всякакви почви и за плажа . До толкова съм и свикнал , че не ми трябва дисплей за да позная на 80 % кое е станиол кое капачка и кое монета . Виж ако живеехме в Австралия сигурно щях да я ползвам по предназначение , но тук всеки хвърля навсякъде боклуци и си е чисто губене на време да търсиш самородно злато с апарат .Мое мнение и никой не задължавам с него .
If you don't dig it , I will !
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Сря Апр 15, 2015 10:27 pm
deultum написа:
на клипове ли си виждал да хваща самородки или тук в България ? а на въпроса ти , не съм хващал самородки по простата причина че никога не съм ходил да търся такива ,не че нямам мерак ,но като знам каква свинска държава сме и как навсякъде е осрано с съвременни боклуци ,нямам намерение да си губя времето .Ако знам че някъде излиза може да се пробвам ,но специално за това няма да тръгна . Достатъчно добра работа ми върши като монетар за всякакви почви и за плажа . До толкова съм и свикнал , че не ми трябва дисплей за да позная на 80 % кое е станиол кое капачка и кое монета . Виж ако живеехме в Австралия сигурно щях да я ползвам по предназначение , но тук всеки хвърля навсякъде боклуци и си е чисто губене на време да търсиш самородно злато с апарат .Мое мнение и никой не задължавам с него .
Колега имаме си и чисти места със самородки, макар и малко да са тези места все още намират се, но мерака е най важен
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Сря Апр 15, 2015 10:31 pm
koceto написа:
deultum написа:
няма проблем .има и други детектори ВЛФ които са златарки еурека голд , голд бъг , тесоро лобо Х-тера а и всеки детектор който работи на по висока честота от 15 ще го хване на толкова сантиметри . Друг е въпроса в земята как стоят нещата щото не ги търсим във въздуха нали
Колега уважавам еуреката ама кажи колко пъти си хващал самородно злато с нея щото съм виждал не веднъж спектрата как ги лови и то на места където другите детектори им е зор да работят.
Там където работи еуреката спектрата ще гледа само!
deultum Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 5:30 am
Само че не каза Коцето за спектрата и самородното злато на живо ли си виждал да хваща самородки или на клип и ако на живо колко грама беше нъгета и каква форма щото и това има значение . ако е било на топче малко се съмнявам да го хване ако е под 0,5 грама. Аз все си мисля че Спектрата е едно просто ъпгрейднато ХЛТ с повече функции и цветен дисплей ,пък като знам ХЛТ-то кво лайно е на орудено ..... Не е само мое мнение че Уайтс не могат да правят апарати , но нямам допир с спектрата и не мога да съм сигурен . Факт е само че като имах ХЛТ си губех времето да си играя с програмки настройки тва онова , един вид си играех на електронна игра на полето .
koceto Легионер
Заглавие: Ъ Чет Апр 16, 2015 6:31 am
На живо колега, аз на клипове не вярвам,теглото и е 0.3г с форма на сълза. То по-принцип хващаш ли дребни оловца като стопилки се хващат и самородки. ХЛТ-то няма нищо общо с Спектрата освен стика. Колега Делтум ще има ли възможност да намина някой ден да ми демонстрираш как работи Еуреката че и аз от доста време я заглеждам. Та най вече ме вълнува как чува жълтия метал било то като монета, накит или самородка.
deultum Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 9:05 am
Нямаш никакъв проблем. Пиши на лично като решиш да ти дам телефон
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 9:16 am
mario321 написа:
Ти виждал си Спектра на живо...?
kris1111 Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 9:52 am
Абе не съм специалист на спектрата обаче до момента не съм бил на терен на които да не работи.Ако искаш ела към Пловдив с еуреката и може да тестваш спектрата на място.Щом имаш голям опит с уаитс не би трябвало да е проблем.
comander Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 9:56 am
Тука в бургаско никои White's не работи подобаващо освен пулсувия им.Пробвал ли си я на Перегрузка щтом си от пловдив?
kris1111 Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 10:04 am
Работи.А специално за Марио,там където ще работят спектра,лобо и еурека фишеро въобще не го вади ,няма да зацепи.
kateracha_86 Новобранец
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 8:08 pm
Аз пък преди бях чел по руските форуми доста оплаквания от спектрата Не я прехвалвайте !!!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 8:58 pm
Разбира се че има трески за чепкане - че коя машина няма...? Маята я взех с дефектна антена ДД 10" при температура над 25 градуса дава оверлов - сложих и една 12" спайдър от ДФХ-са и заспа като къпано бебе... И без това ще я ползвам само по горите...
Последната промяна е направена от pechkata на Съб Апр 18, 2015 8:44 am; мнението е било променяно общо 1 път
koceto Легионер
Заглавие: Ъ Чет Апр 16, 2015 10:15 pm
pechkata написа:
mario321 написа:
Ти виждал си Спектра на живо...?
То с гледане не става работата, трябва свикване и тестове за да изкараш пълния потенциал от Спектрата. Печка ти имаш опит с Белите, ама съм сигурен че ти трябват поне 100 часа работа за да почнеш да я усещаш. Едно харесвам у Уайта и това че кажи че е цвят спор няма.
markos Преторий
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Апр 16, 2015 10:50 pm
https://www.youtube.com/watch?v=aFcuwWl-Aiw Колеги няма смисъл да се плюе всеки да си гледа неговото отпред,едно кратко видео какво може пустата му бангия.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Апр 17, 2015 8:40 am
koceto написа:
То с гледане не става работата, трябва свикване и тестове за да изкараш пълния потенциал от Спектрата. Печка ти имаш опит с Белите, ама съм сигурен че ти трябват поне 100 часа работа за да почнеш да я усещаш. Едно харесвам у Уайта и това че кажи че е цвят спор няма.
Знам това - и не смея да давам мнение за работата на Спекртата...
kris1111 Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Апр 17, 2015 9:28 am
Някои слагал ли е ултимеит13 на спектра,за да каже как се държи.
deultum Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Съб Апр 18, 2015 7:09 am
Тук ще ви покажа един клип с тест на Уайтс ХЛТ с оруден камък който по оруденост не се различава от бургаските почви и камъните по къщите и подова керамика . Дано и Спектрата не е така че иначе ще се потвърдят съмненията ми че Спектрата са я направили малко по украсено ХЛТ .
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Съб Апр 18, 2015 8:37 am
kris1111 написа:
Някои слагал ли е ултимеит13 на спектра,за да каже как се държи.
На ДФХ-са сефките работят на Спектрата би трябвало и ултимата да работи - най добре са държат на 7 kHz ...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Окт 19, 2015 11:51 am
Много добре обяснено ръководство за Спектра http://spectrav3i.blogspot.ru/