Заглавие: Spektra v3i малко помощ Сря Фев 12, 2014 5:08 pm
Колеги когато вкл. тх boost,кои настроики след това ползваме че машината дава претоварване,rx ли трябва да намалим?
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Фев 13, 2014 8:14 pm
Ако Spectra V3i е с оригиналната си 10" D2, DD антена , или с друга( 6х10" Eclipse DD, 300 LTD), но V-rated, тогава на Rх 15 и с включен Тх BOOST апаратът не трRбва да се претоварва. Ако все пак се случва, тогава антената D2 е дефеkтна, или-6х10" Eclipse DD, 300 LTD, не е V-rated, какъвто случаи имах аз с една Eclipse 6х10" DD антена, коRто купих за V-rated, а се оказа, че не е... На Rх11 и вклUчен BOOST претоварваше моRта Spectra Vision( V3i upgraded). ЖелаR късмет!
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Сеп 01, 2014 6:39 pm
Колеги пиша тука за да не отварям нова тема Какви са ви наблюденията върху Spektra v3i като дискриминация, дълбочина и на орудено вършели работа От Фишер ф75 по добре ли се справя на орудено
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Сеп 01, 2014 7:12 pm
Няма ли някой които да я виждал или пробвал Spektra v3i по добре ли се справя от ф75 на по средно тежка минерализация пак почерпката е от мен
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Сеп 05, 2014 9:13 am
При правилни настройки определено Спектрата се справя на орудено значително по добре от Фишера
abakalov Новобранец
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Чет Сеп 18, 2014 11:37 pm
Има ли някакви стандартни настройки като за начинаещ с такъв апарат. Седи до мен и го гледам като холям камък . Още не ми е останало време да го пробвам. Като чета колко сложен бил и малко се обезкуражавам.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Сеп 19, 2014 9:46 am
Да,има. След като натиснеш ON/OFF бутона и видиш екрана активен, натисни MENU един път и със стрелките иди на COINS/RELICS/BEACH Programs и щом го видиш на черен фон, натисни ENTER бутон. Ще се покаjе дълъг списък с предварително подготвени от White's настроики и ти трRбва да избереш чрез нагоре-надолу стрелките коя програма искаш за момента. Щом я видиш на черен фон, натисни ENTER бутона и ще видиш точка, запълваща кръгчето наи-в ляво. Това означава, че детеkторът ще работи в тази предварително настроена от инgенерите на White's програма, която за начинаещи е оптимална! Използваи само тези програми на първо време, а когато свикнеш с детеkтора, по естествен път ще направиш първо промени на фирмените настроики, а после ще създадеш свои... Всяко нещо с времето си-стъпка след стъпка... В началото ще намираш наи-често сигнали до 20-22 см, но след време ще има значително подобрение! Желая късмет! p.s.: Четеш ли англииски? Ако дa, мога да ти пратR изключително полезна информация на този език. Good luck!
abakalov Новобранец
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Сеп 19, 2014 4:34 pm
Благодаря ви много за съвета колега! Утре се надявам да ми е първото излизане с апарата и първите ми впечатления от него. Може ли да работи с презареждащи се батерии , че до сега е ползван само с алкални? И за сега да ползвам стандартната сонда или SEF ? . Новобранец съм в хобито и до сега не съм работил с апарат с дисплей ( освен за кратко е garrett gt2500)
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Сеп 19, 2014 7:33 pm
В комплекта на нов Spectra (Vision,V3,V3i)-нов, има акумулаторна NiMH батерия и зарядно устроиство за неR(може да се включва в контакт на стената, или в колата, 12V -за запалката. Тази батерия при пълен заряд показва 13V напрежение, мерено с волтметър.В комплекта на апарата има и Dържач за 8АА батерии по 1.5V, но имаи в предвид, че Spectra разрежда батериите много бързо, особенно, ако се ползва и BOOST. НRмаш проблем да запълниш държача за обикновенни батерии с 8 презареждаеMи такива, но тогава при напълно заредени батерии ще имаш маkcимум 11V напрежение. Чета, че Spectra работи много добре със 10х12 инча SEF антена и нRкои R предпочитат в градската зона, защото апаратът работи по-стабилно с неR в условията на смущения. Наи-предпочитана, обаче, е оригиналната 10 инча кръгла D2 антена на White's. Чудесна антена за замърсени терени е 6х10 инча DD антена Eclipse( V-rated) на White's. Започни със стандартната 10 инча антена и на Coin&Jewelry програма и подреди различни обекти от различни метали, отдалечени един от друг на разстояние поне равно на дiaметъра на антената и на чисто петно на земята. Изучаваи как звучи апаратът и гледаи VDI числата. Стараи се да запомнRш. Желая ти успех и не се предаваи лесно-ще бъдеш възнаграден за постоRнството и усърдието си. Със Spectra в ръцете никога нRма да се върнеш у дома без нищо.
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Съб Сеп 20, 2014 9:57 pm
abakalov написа:
Благодаря ви много за съвета колега! Утре се надявам да ми е първото излизане с апарата и първите ми впечатления от него. Може ли да работи с презареждащи се батерии , че до сега е ползван само с алкални? И за сега да ползвам стандартната сонда или SEF ? . Новобранец съм в хобито и до сега не съм работил с апарат с дисплей ( освен за кратко е garrett gt2500)
Колега, не е трябвало да се набутваш с тази Спектра, защото Гарета може да е тежък, но пък е здрав и дълбок, става е за терени с по-висока минерализация, ако е произведен след 2006 (с по-добър процесор са, проектиран за такива терени).
Последната промяна е направена от Сельо Бангиев на Сря Апр 08, 2015 11:01 am; мнението е било променяно общо 1 път
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Съб Сеп 20, 2014 11:19 pm
Айде пак глупости - за наш сельо всички са се набутали. По-големи дървета от гаретите няма, особено ония зелените. Спектрата е на светлинни години от ония не дървета, ами направо вековни дънери. Вярно, аз бих избрал DEUS, за тия пари, но чак пък голямо дърво. Много си е добър апарата даже - солиден с достатъчно много настройки, глезотийки и добра дълбочина. Прекрасна играчка в ръцете на интелигентен човек!
Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие. На неграмотници, тролове и лаладжии не отговарям!!!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Сеп 22, 2014 8:54 am
Като изключим Деуса бих инвестирал в Спектрата...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Сеп 22, 2014 10:40 am
Така колеги.Най накрая ще стигнете до извода,че Белите и специално Спектрата са най професионалните ВЛФ машини
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пет Апр 03, 2015 7:02 pm
Вече и мен ме огря слънцето на Спектрата... В момента още съм на вълна проучване да модела - да видим дали ще мога да правя фокуси и със нея... Естествено ще има и клипчета - по нататък... Наистина е много добра мъжка играчка...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Апр 06, 2015 8:06 pm
mario321 написа:
Какви са ви наблюденията върху Spektra v3i като дискриминация, дълбочина и на орудено вършели работа
В момента го пробвам паралелно със ДФХ и ХЛТ - последно бяхме на мн. минерализирана почва със свирещи керемиди и пеещ черен камък средно замърсено със железа IV-ти век... Направи ми впечатление че 80% от цветните сигналите които чух със Спектрата не се чуваха от ДФХ-са и ХЛТ-то - сигналите бяха на плитко максимум от около 15 см. ... И трите детектора работеха на фабрична програма - реликви ...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Апр 06, 2015 9:11 pm
pechkata написа:
mario321 написа:
Какви са ви наблюденията върху Spektra v3i като дискриминация, дълбочина и на орудено вършели работа
В момента го пробвам паралелно със ДФХ и ХЛТ - последно бяхме на мн. минерализирана почва със свирещи керемиди и пеещ черен камък средно замърсено със железа IV-ти век... Направи ми впечатление че 80% от цветните сигналите които чух със Спектрата не се чуваха от ДФХ-са и ХЛТ-то - сигналите бяха на плитко максимум от около 15 см. ... И трите детектора работеха на фабрична програма - реликви ...
Коле сондата ли е добра или софтуера? Белите са ми слабост, още ме гони носталгията по тях.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Вто Апр 07, 2015 9:56 am
Avrelian написа:
Коле сондата ли е добра или софтуера? Белите са ми слабост, още ме гони носталгията по тях.
Ако някога си работил със Уайтс след време пак ще искаш да работиш с такъв - особено с по нов модел... Не знам точно кое е добро в този модел но като цяло са го барнали... Особено безжичните слушалки много ме кефят - много приятен звук със тази система на SpectraSound направо са върха ...
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Сря Апр 08, 2015 9:49 am
Перфектен детектор за ехперименти! Този е единственниR VLF детектор , способен да детектира тънко златно синджирче на 7-10см. Иначе дълбочината е средно 18-25см за американски монети. Все още не мога да се реша да го продам-има нещо в него, което е специфично и неповторимо и което ме възпира да се реша да го продам.Изисква друга нагласа,,, ТрRбва да се слуша и гледа- да се гледат VDI числа....Не е добре за човек, свикнал с Minelab Smartfind .... .. А иначе-аз съм доволен да ползвам Minelab CTX3030,Garrett АТХ, Excalibur II , Minelab GPX5000.
B.K.K. Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Сря Апр 08, 2015 11:23 am
Aurelius написа:
Перфектен детектор за ехперименти! Този е единственниR VLF детектор , способен да детектира тънко златно синджирче на 7-10см. Иначе дълбочината е средно 18-25см за американски монети. Все още не мога да се реша да го продам-има нещо в него, което е специфично и неповторимо и което ме възпира да се реша да го продам.Изисква друга нагласа,,, ТрRбва да се слуша и гледа- да се гледат VDI числа....Не е добре за човек, свикнал с Minelab Smartfind .... .. А иначе-аз съм доволен да ползвам Minelab CTX3030,Garrett АТХ, Excalibur II , Minelab GPX5000.
Здравей колега,аз живо се интересувам от АТХ на Гарет,и понеже е горе долу с достъпна цена,как го виждаш като ефективност спрямо ГПХ.Не говоря като дълбочина,там е ясно,поне от изгледаните клипчета майлаба е доста напред,но толкоз ли е зле гарета?Благодаря!Също да попитам за спектрата,как е като дълбочина спрямо други марки детектори на влф от този клас?
kris1111 Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Апр 13, 2015 11:32 am
Печка как е спектрата?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Пон Апр 13, 2015 11:57 am
kris1111 написа:
Печка как е спектрата?
Още се уча на менюто - по нататък ще коментирам...
deultum Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Вто Апр 14, 2015 6:43 am
Aurelius написа:
Перфектен детектор за ехперименти! Този е единственниR VLF детектор , способен да детектира тънко златно синджирче на 7-10см.
еха, наистина ли мислиш че е единствения ?
If you don't dig it , I will !
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Вто Апр 14, 2015 8:30 am
По-правилно би било да кажа един от малкото...Благодаря за внимателното напомняне!
deultum Цезар
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Вто Апр 14, 2015 7:49 pm
няма проблем .има и други детектори ВЛФ които са златарки еурека голд , голд бъг , тесоро лобо Х-тера а и всеки детектор който работи на по висока честота от 15 ще го хване на толкова сантиметри . Друг е въпроса в земята как стоят нещата щото не ги търсим във въздуха нали
If you don't dig it , I will !
koceto Легионер
Заглавие: Re: Spektra v3i малко помощ Вто Апр 14, 2015 9:23 pm
deultum написа:
няма проблем .има и други детектори ВЛФ които са златарки еурека голд , голд бъг , тесоро лобо Х-тера а и всеки детектор който работи на по висока честота от 15 ще го хване на толкова сантиметри . Друг е въпроса в земята как стоят нещата щото не ги търсим във въздуха нали
Колега уважавам еуреката ама кажи колко пъти си хващал самородно злато с нея щото съм виждал не веднъж спектрата как ги лови и то на места където другите детектори им е зор да работят.