Колеги, още към края на лятото на 2013г., в една тема на форума, Ви представих новото си отношение към търсенето на самородно злато с металотърсач в България.
През 2013г. м. Март, в Германия, колегите от Фишер ми подариха една книжка на главния инженер на Фишер и Технетикс - Дейв Джонсън - книжката се казва "Gold Prospecting with a VLF metal detector" Можете да я изтеглите от ТУК
Доста време не обръщах внимание на въпросната книжка, докато един ден реших да я попрегледам. Още от първите страници се чатнах, че търсенето на самородно злато с металотърсач е малко по-различно нещо от това, което съм смятал.
Търсенето на самородно злато в самите реки, или т.нар. алувиално злато е доста неефективно в България, защото речните русла са промивани от дълбока древност, а и там най.често самородното злато е толкова ситно и финно, че и да го виждаш с очи, металотърсачът няма да го засече. По-скоро металотърсачите са за търсене на т.нар елувиално самородно злато, по изветрени от времето хълмове или склонове на златоносни реки. Основен момент е да се търси по онези скронове по които няма /или почти няма/ почва и растителност, защото златото ще остане неоткриваемо. Златните жили, които излизат на повърхността на такива склонове остават големите парчета самородно злато /над 1-2 грама/ практически неподвижни и чакат просто да бъдат събрани от Вас. Има и още дена добра новина: Никой, никога не е събирал това злато, а то си стои там и е на повърността.
Всичко това го пиша защото когато видиш, как за един ден можеш да събереш 10 грама с Фишер Голд Бъг /дори не е про версията/ с малката 5 инча /12см./, на стойност дори и сега при ниската цена на златото за 550лв. /големите златинки са на друга цена/, си казваш "хей тук став нещо, или по-скоро нещо съм изпуснал". А ако видиш как се намира парче злато 32гр. /с кварца/ Има определен брой хора, които може и да не ми вярват, защото допреди и аз не вярвах, но това е истина и колкото по-късно се светне човек, толкова по-вече ще е загубил. За последните 2 месеца се намериха мнооого златни парчета по склоновете и реките. Лично аз съм виждал за какво става дума и знаете ли усмивката постоянно ти стои на физиономията, защото е законно и можеш да го продадеш веднага. А ако Ви кажа, че в старите рудни разработки също се намират парчета по 2-5 грама, може пак да не ми повярвате. Ехх и аз бях така, но вече не!
Ето снимка на намереното злато /не се продава/
ОЩЕ ТУК
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Да в България!!! Извинявайте, че не съм написал най-важното. Междувременно се свърза с мене един колега, който е намерил 7,5 грама самородно злато в Южна България .... с XP DEUS V3 и сега го пазарим, защото парчетата са със значително по-висока цена. Вижте тук /това е съвсем друг колега/, но вижта цената на която е продал златото ... http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=13&t=632
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Да в България!!! Извинявайте, че не съм написал най-важното. Междувременно се свърза с мене един колега, който е намерил 7,5 грама самородно злато в Южна България .... с XP DEUS V3 и сега го пазарим, защото парчетата са със значително по-висока цена. Вижте тук /това е съвсем друг колега/, но вижта цената на която е продал златото ... http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=13&t=632
Заради естествените форми ли са по-скъпи, по-големите парчета? Иначе 67лв. грама си е цена един път!!! А и то ако се намират с такава големина и аз с моята сопа ще мога да ги ловя...
Значи все пак може да се търси успешно с МД самородки и в БГ!!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Сря Яну 22, 2014 12:34 am
https://www.youtube.com/watch?v=I6KksbRWhFQ
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Сря Яну 22, 2014 12:42 am
Gandalfi , как ти се струва голд бъка в по-горният пост на клипа.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Сря Яну 22, 2014 12:45 am
ivanasen написа:
Мисля че е най успешният модел на Фишер! Поправи ме ако бъркам...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Сря Яну 22, 2014 12:55 am
Gandalf написа:
ivanasen написа:
Мисля че е най успешният модел на Фишер! Поправи ме ако бъркам...
И аз така мисля с ултимейта е трепач 1лв на около 33-34 см го хваща. Акчета на около 8-10см.
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Сря Яну 22, 2014 6:03 am
Честита нова придобивка на ivanasen Fisher Gold Bug само цветни сигнали БАЦЕ
И ще трябва да почерпиш
mario321 Цезар
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Чет Яну 23, 2014 6:18 pm
www.mdetectors.com написа:
ако успея някога да намеря такова парче ще си го сложа в рамка
koceto Легионер
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Чет Яну 23, 2014 7:57 pm
mario321 написа:
Навъртай се там където е давало такива самородки , и резултата скоро ще е налице ,аз имам четири самородки хванати досега от един до четири грама и всички са хванати с металдетектори с висока честота на работа .
mario321 Цезар
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Пет Яну 24, 2014 6:22 pm
koceto написа:
mario321 написа:
Навъртай се там където е давало такива самородки , и резултата скоро ще е налице ,аз имам четири самородки хванати досега от един до четири грама и всички са хванати с металдетектори с висока честота на работа .
сигурно са много красиви, колега ако може качи снимки да ги разгледаме
van_helsing Про-Консул
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Пет Яну 24, 2014 7:45 pm
Вече и аз видях на живо парченце злато 1.2 грама намерено с металотърсач. Доста интересно става май, особенно при закучването с новия закон
koceto Легионер
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Пет Яну 24, 2014 10:01 pm
mario321 написа:
koceto написа:
mario321 написа:
сигурно са много красиви, колега ако може качи снимки да ги разгледаме
Мога да снимам само най-малката ,по-големите вече не са при мен. Чак да са красиви не бих казал ,по-скоро приличат на стопилки, иначе си е голям кеф като си хванеш самородка.
Заглавие: Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug Нед Яну 26, 2014 12:28 am
не разбрах едно-ако не е високочестотен детектора,не може ли да се търси самородно злато с него?благодаря за отговора предварително,работя с еуротек про,имам малка,средна и голяма сонда.
не разбрах едно-ако не е високочестотен детектора,не може ли да се търси самородно злато с него?благодаря за отговора предварително,работя с еуротек про,имам малка,средна и голяма сонда.
Ако е 10гр. със сигурност ще го чуеш това се равнява на две монети и половина...
Ето Ви едно обяснение за златото по скроновете, но това не е заради изветрена златна жила:
Така нареченото палеогенно злато.
Злато, което е било отлагано преди милиони години по бреговете на палео реките, чиито брегове сега са съвременни върхове на планини и склонове на баири. Няма да изпадаме в подробности как преди 65 милиона години земята започва формирането си, стадиите на формиране...... Преди 65 милиона години земята започва да се формира. Реките са били големи и пълноводни и бреговете на някои са върховете на сегашните крайречни баири. Именно тогава реката е влачила своите наноси на това място. С течение на милионите години тя е ставала все по малка и по малка и тези наноси са оставали все по- високо и по- високо.
Предполагаме, че доста от вас обикаляйки из гората на високи места са виждали заоблени кръгли речни камъни. Именно това са старите наноси! Златото, което е като съдържание в тях обикновено е заоблено. Или търкаляно това злато бива сваляно в близките деренца при топене на снеговете, при порои, силни ветрове, земетресения , свличане на земни маси под някакво въздействие. И по принцип самите дерета вливащи се в реката, са в пъти по богати от самата река, тъй като именно те са доставчика! Палеогенното злато е едро в сравнение с останалото, заоблено зрънчесто злато, рядко пъти люспесто.
10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug