Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 10:55 am
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
Трибал-М написа:
бобо написа:
От:0т 70 години България не е предявила териториални претенции към никой от съседите си.Нито Румъния,нито Сър бия,нито Турция и Гърция са имали някога право да присвояват земите ни които са били с повече от 70% българско население.Така е било в края на 19– и началото на 20в.Дори и лъвът,когато е заобграден от хиени е принуден да отстъпи,така се е случвало и с България в онези години.Е,допреди двайсетина години никой не би си и помислил даже да прошепне подобно нещо,камо ли да го каже от такова ниво,нооо,докато си платим цената за Европейската си авантюра,даже и една остра нота не можем да напишем.Въпреки ,че за мен думите на Ердоган са вътрешна, а не външна политика,крайно време е някой да му свие перата!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ПП-Единствено Македония има пълното историческо право да има претенции ,и то към всички наши територии,но тя още не е узряла за нещата!
А преди македонците марсианци ли са живели по тези МАКЕДОНСКИ земи,колега бобо?
Като пълноправни наследници на хан Кубрат,и неговия завет/с колчана стрели/,имат пълното право да си присъединят всичко що са дума България напиши" хан КУБЕР" в търсачката и виж ко пише за него в уикипедия
Просто исках да кажа,че всъщност македонците са си чисти българи!
Нещо си в грешка , Колега ! Заблудата Ти е голяма. Но това е тема за друг разговор и не тук.
Що да не е тука.И чак пък да ми е голяма заблудата!!!Ще дам няколко насоки за разсъждение:Щеше ли да бъде Охрид един от културните центрове на България по времето на златния век при Симеон,ако не беше населен с българи.Се едно да праиш софийския университет в Турно Магуреле./Щеше ли Охрид да е столица на България,при Самуил,а самия той да се нарича цар на българите,ако тази територия не е населена с българи!Това са АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ФАКТИ.Обясни ми тези две неща със РАЗУМНИ доводи,пък тогава "фърляй разни твои мнения,които избягваш да коментираш и защитяваш.Ще ти дам и друг довод в защита на моята теория:Банско е в македония нали,нищо ,че в българската и част,населението там по НИЩО не се различава от "чужденците" от охридско.Как тогава човек роден и израсъл в тази небългарска среда ,ще каже нещо от сорта-"о ,неразумний юроде,поради що са срамиш да се наречеш болгарин"
Отговори ми на въпроса откъде са дошли хан Кубрат и синовете му? И преди да дойдат , кои народи са живеели тук ? Българи ли? Защо говориш за след 681г. Говори ми отпреди 681г. Или след 681г. има история на Балканите иначе до тогава не е имало. Ако си търсач , наистина , много са доказателствата в полза на моите думи. Но само , ако си търсач !
Пример: Държавата Израел (на иврит: מדינת ישראל, Medinat Yisrael) е основана на 14 май 1948 г. след близо две хиляди години еврейска диаспора и след 55 години усилия за създаване на еврейско отечество (Ционизъм)
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 11:15 am
ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
Трибал-М написа:
бобо написа:
От:0т 70 години България не е предявила териториални претенции към никой от съседите си.Нито Румъния,нито Сър бия,нито Турция и Гърция са имали някога право да присвояват земите ни които са били с повече от 70% българско население.Така е било в края на 19– и началото на 20в.Дори и лъвът,когато е заобграден от хиени е принуден да отстъпи,така се е случвало и с България в онези години.Е,допреди двайсетина години никой не би си и помислил даже да прошепне подобно нещо,камо ли да го каже от такова ниво,нооо,докато си платим цената за Европейската си авантюра,даже и една остра нота не можем да напишем.Въпреки ,че за мен думите на Ердоган са вътрешна, а не външна политика,крайно време е някой да му свие перата!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ПП-Единствено Македония има пълното историческо право да има претенции ,и то към всички наши територии,но тя още не е узряла за нещата!
Като пълноправни наследници на хан Кубрат,и неговия завет/с колчана стрели/,имат пълното право да си присъединят всичко що са дума България напиши" хан КУБЕР" в търсачката и виж ко пише за него в уикипедия
Нещо си в грешка , Колега ! Заблудата Ти е голяма. Но това е тема за друг разговор и не тук.
Що да не е тука.И чак пък да ми е голяма заблудата!!!Ще дам няколко насоки за разсъждение:Щеше ли да бъде Охрид един от културните центрове на България по времето на златния век при Симеон,ако не беше населен с българи.Се едно да праиш софийския университет в Турно Магуреле./Щеше ли Охрид да е столица на България,при Самуил,а самия той да се нарича цар на българите,ако тази територия не е населена с българи!Това са АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ФАКТИ.Обясни ми тези две неща със РАЗУМНИ доводи,пък тогава "фърляй разни твои мнения,които избягваш да коментираш и защитяваш.Ще ти дам и друг довод в защита на моята теория:Банско е в македония нали,нищо ,че в българската и част,населението там по НИЩО не се различава от "чужденците" от охридско.Как тогава човек роден и израсъл в тази небългарска среда ,ще каже нещо от сорта-"о ,неразумний юроде,поради що са срамиш да се наречеш болгарин"
Отговори ми на въпроса откъде са дошли хан Кубрат и синовете му? И преди да дойдат , кои народи са живеели тук ? Българи ли? Защо говориш за след 681г. Говори ми отпреди 681г. Или след 681г. има история на Балканите иначе до тогава не е имало. Ако си търсач , наистина , много са доказателствата в полза на моите думи. Но само , ако си търсач !
Хо,хоо,искаш да кажеш,че они са преки наследници на Александър Това е абсурдно.....Сега не ми се рови ,но има достатъчно исторически источници,и то писмени,че след идването на римляните преките наследници на древните македонци са изселени,или са се изселили сами ли, не помня -някъде между Одрин и Солун.По голяма глупост от това ,че има нещо общо между днешните и античните македонци ..... здраве му кажи.
adminn Admin
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 11:23 am
Аз смятам, че с Турците имаме по-голям дослук от Македонците, в смисъл като добросъседски отношения - помислете преди да ме апострофирате.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 11:44 am
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
Трибал-М написа:
бобо написа:
Хо,хоо,искаш да кажеш,че они са преки наследници на Александър Това е абсурдно.....Сега не ми се рови ,но има достатъчно исторически источници,и то писмени,че след идването на римляните преките наследници на древните македонци са изселени,или са се изселили сами ли, не помня -някъде между Одрин и Солун.По голяма глупост от това ,че има нещо общо между днешните и античните македонци ..... здраве му кажи.
Жив и здрав да си ! Не ми се спори. Нека да е на твоето цял един народ е изселен.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 12:34 pm
[quote
Жив и здрав да си ! Не ми се спори. Нека да е на твоето цял един народ е изселен. [/quote]Аааа,не така! Първо-не вижддам абсолютно никаква връзка с еврейската история,която е най известната заради Библията!Второ никъде не съм употребил думата НАРОД ,но като я споменаваш-всъщност що за народ са македонците -имам в предвид древните!Трето-казваш наследниците на древните гърци са днешните гърци,на древните македонци-днешните,веднага обаче изскача въпроса днешните гърци говорят на гръцки/както иднешните израилеви деца на иврит/-на какъв език говорят днешните македонци,и ако е като на древните-що и ние говорим на него.Изскача ми първия отговор-щото и ние сме македонци,но пак идваме на мойта-за евентуалните териториални претенции на Македония.И ЧЕТВЪРТО Аз ти показах по съвременни данни-/от 7 век/,че с македонците сме си рода,но ако искаш може да намерим и много по стари,които ще са обаче и хипотетични,но НЯМА КАК да се отрече,че с македонците сме един и същи народ,много близък със сърби,руснаци,словенци...,и почти толкова със чехи поляци,словаци...Пак ще цитирам думите на един МАКЕДОНЕЦ:"о,неразумни юроде ,поради что се срамиш да се наречеш българин"
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 1:14 pm
бобо написа:
[quote
Жив и здрав да си ! Не ми се спори. Нека да е на твоето цял един народ е изселен.
Аааа,не така! Първо-не вижддам абсолютно никаква връзка с еврейската история,която е най известната заради Библията!Второ никъде не съм употребил думата НАРОД ,но като я споменаваш-всъщност що за народ са македонците -имам в предвид древните!Трето-казваш наследниците на древните гърци са днешните гърци,на древните македонци-днешните,веднага обаче изскача въпроса днешните гърци говорят на гръцки/както иднешните израилеви деца на иврит/-на какъв език говорят днешните македонци,и ако е като на древните-що и ние говорим на него.Изскача ми първия отговор-щото и ние сме македонци,но пак идваме на мойта-за евентуалните териториални претенции на Македония.И ЧЕТВЪРТО Аз ти показах по съвременни данни-/от 7 век/,че с македонците сме си рода,но ако искаш може да намерим и много по стари,които ще са обаче и хипотетични,но НЯМА КАК да се отрече,че с македонците сме един и същи народ,много близък със сърби,руснаци,словенци...,и почти толкова със чехи поляци,словаци...Пак ще цитирам думите на един МАКЕДОНЕЦ:"о,неразумни юроде ,поради что се срамиш да се наречеш българин"[/quote]
Е,на това я му викам исторически хеви метал!
Хаосът е или временен,или гибелен!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 4:30 pm
Трибал-М написа:
бобо написа:
[quote
Аааа,не така! Първо-не вижддам абсолютно никаква връзка с еврейската история,която е най известната заради Библията!Второ никъде не съм употребил думата НАРОД ,но като я споменаваш-всъщност що за народ са македонците -имам в предвид древните!Трето-казваш наследниците на древните гърци са днешните гърци,на древните македонци-днешните,веднага обаче изскача въпроса днешните гърци говорят на гръцки/както иднешните израилеви деца на иврит/-на какъв език говорят днешните македонци,и ако е като на древните-що и ние говорим на него.Изскача ми първия отговор-щото и ние сме македонци,но пак идваме на мойта-за евентуалните териториални претенции на Македония.И ЧЕТВЪРТО Аз ти показах по съвременни данни-/от 7 век/,че с македонците сме си рода,но ако искаш може да намерим и много по стари,които ще са обаче и хипотетични,но НЯМА КАК да се отрече,че с македонците сме един и същи народ,много близък със сърби,руснаци,словенци...,и почти толкова със чехи поляци,словаци...Пак ще цитирам думите на един МАКЕДОНЕЦ:"о,неразумни юроде ,поради что се срамиш да се наречеш българин"
Е,на това я му викам исторически хеви метал! [/quote]
И то як хеви метал!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Нед Дек 15, 2013 5:42 pm
Колеги мисля че оцапахте темата намеквам ви да прекратим спора а вие не желаете 1. Ако в Македония има Българи да не стоят там защото там се потъпкват техните права ,а да се приберат в нашата си родна майка България и без това населението ни намалява 2. Ако може да ми каже някои дали България някога е предявявала претенции към Егеиска Мекедония която се намира в границите днешна на Гърция . За териториални претенции или че съществува Българско население там И ако не е направено защо Първата част като отговорите ще ви задам още въпроси но трябва да се гледа обективно и реално на нещата не едностранчиво
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 12:06 am
бобо написа:
[quote
Аааа,не така! Първо-не вижддам абсолютно никаква връзка с еврейската история,която е най известната заради Библията!Второ никъде не съм употребил думата НАРОД ,но като я споменаваш-всъщност що за народ са македонците -имам в предвид древните!Трето-казваш наследниците на древните гърци са днешните гърци,на древните македонци-днешните,веднага обаче изскача въпроса днешните гърци говорят на гръцки/както иднешните израилеви деца на иврит/-на какъв език говорят днешните македонци,и ако е като на древните-що и ние говорим на него.Изскача ми първия отговор-щото и ние сме македонци,но пак идваме на мойта-за евентуалните териториални претенции на Македония.И ЧЕТВЪРТО Аз ти показах по съвременни данни-/от 7 век/,че с македонците сме си рода,но ако искаш може да намерим и много по стари,които ще са обаче и хипотетични,но НЯМА КАК да се отрече,че с македонците сме един и същи народ,много близък със сърби,руснаци,словенци...,и почти толкова със чехи поляци,словаци...Пак ще цитирам думите на един МАКЕДОНЕЦ:"о,неразумни юроде ,поради что се срамиш да се наречеш българин"[/quote]Ванка,чакам отговорите на един македонец,щото ми е интересно!не пускам нова тема,щото ще се загуби хронологията на разговора,та извинявайте предварително.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 12:09 am
бобо написа:
бобо написа:
[quote
Аааа,не така! Първо-не вижддам абсолютно никаква връзка с еврейската история,която е най известната заради Библията!Второ никъде не съм употребил думата НАРОД ,но като я споменаваш-всъщност що за народ са македонците -имам в предвид древните!Трето-казваш наследниците на древните гърци са днешните гърци,на древните македонци-днешните,веднага обаче изскача въпроса днешните гърци говорят на гръцки/както иднешните израилеви деца на иврит/-на какъв език говорят днешните македонци,и ако е като на древните-що и ние говорим на него.Изскача ми първия отговор-щото и ние сме македонци,но пак идваме на мойта-за евентуалните териториални претенции на Македония.И ЧЕТВЪРТО Аз ти показах по съвременни данни-/от 7 век/,че с македонците сме си рода,но ако искаш може да намерим и много по стари,които ще са обаче и хипотетични,но НЯМА КАК да се отрече,че с македонците сме един и същи народ,много близък със сърби,руснаци,словенци...,и почти толкова със чехи поляци,словаци...Пак ще цитирам думите на един МАКЕДОНЕЦ:"о,неразумни юроде ,поради что се срамиш да се наречеш българин"
Ванка,чакам отговорите на един македонец,щото ми е интересно!не пускам нова тема,щото ще се загуби хронологията на разговора,та извинявайте предварително.[/quote]
Какъв е езикът на прабългарите? Тези които идват с хан Кубрат? Аз знам, но ти не знаеш?
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 12:15 am
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
[quote
Ванка,чакам отговорите на един македонец,щото ми е интересно!не пускам нова тема,щото ще се загуби хронологията на разговора,та извинявайте предварително.
Какъв е езикът на прабългарите? Тези които идват с хан Кубрат? Аз знам, но ти не знаеш?[/quote]Но пък съм отворен за нови познания:давай.Айде утре,че станало късно,но да не забравиш.!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 11:26 am
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
[quote
Ванка,чакам отговорите на един македонец,щото ми е интересно!не пускам нова тема,щото ще се загуби хронологията на разговора,та извинявайте предварително.
Какъв е езикът на прабългарите? Тези които идват с хан Кубрат? Аз знам, но ти не знаеш?
Но пък съм отворен за нови познания:давай.Айде утре,че станало късно,но да не забравиш.![/quote] ===================================================================== Ще ти дам още няколко последни теми за разсъждение и спирам за тази година
1.Знаеш ли кая година е основана България и от коя година започва да сече собствена парична единица ??? 2.Знаеш ли коя година Българите приемат Християнската вяра и от коя година започват да се водят църковните служби на Български език/Славянски/ 3.Знаеш ли че Кирил и Методи са написали славянската азбука а не Българската и те въобще не са стъпвали на територията на днешна България Трябва повече търсене и тук и там не само да се гледа едната страна ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 11:53 am
Последната промяна е направена от бобо на Пон Дек 16, 2013 5:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 11:55 am
pavli_q написа:
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
бобо написа:
[quote
Но пък съм отворен за нови познания:давай.Айде утре,че станало късно,но да не забравиш.!
===================================================================== Ще ти дам още няколко последни теми за разсъждение и спирам за тази година
1.Знаеш ли кая година е основана България и от коя година започва да сече собствена парична единица ??? 2.Знаеш ли коя година Българите приемат Християнската вяра и от коя година започват да се водят църковните служби на Български език/Славянски/ 3.Знаеш ли че Кирил и Методи са написали славянската азбука а не Българската и те въобще не са стъпвали на територията на днешна България Трябва повече търсене и тук и там не само да се гледа едната страна ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ [/quote]=========================================================================================================Хм -1. 681-ва- наща България,не не знам,щот не сам се интересувал.2-не ,щото няма такава година.Борис налага християнството,но и Кубрат е бил християнин.Тва пък за църковните служби .....не че не мога да проверя,но какво общо има с темата.Най вероятно става при Симеон.3Да,да ,и кво от тва.Ккво значение има азбуката.Говорим за езици.Сръбският е славянски,ма те си пишат на латиница...Не мога да разбира къде е поуката от цялата работа,и кво общо има македония. ПП-Точните дати са неотменима част от историята,но една малка,незначителна част.За да научиш и разбереш историята,да се поучиш от нея и да вникнеш в нея,не е достатъчно да наизустиш няколко дати.
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 6:06 pm
Айде наздраве на вси4ки "македонци" https://www.youtube.com/watch?v=TM9_Z7ooYhY
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 8:57 pm
FELIX написа:
Ей ,татари/така ни наричат чистокръвните македонци/ недни,... .......... Вече втори ден чакам някой да ми даде отговор на въпросите,защо ако днешните и едно времешните македонци са едни и същи,говорим на един език!Защо Борис е изпратил Климент точно в Охридско,и по каква незнайна случайност Охрид в един момент е бил столица на България.Иванее,-чакам,македонецо,да изясниш моето сериозно заблуждение,или сичките ти приказки са само балон под налягане!!!!
rahan Про-Консул
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 10:37 pm
бобо написа:
FELIX написа:
Трибал-М написа:
FELIX написа:
Ей ,татари недни,... Вече втори ден чакам някой да ми даде отговор на въпросите,защо ако днешните и едно времешните македонци са едни и същи,говорим на един език!Защо Борис е изпратил Климент точно в Охридско,и по каква незнайна случайност Охрид в един момент е бил столица на България.Иванее,-чакам,македонецо,да изясниш моето сериозно заблуждение,или сичките ти приказки са само балон под налягане!!!!
И иванасен и ти бобо сте в дълбоко заблуждение! Нито сме едните нито другите , а сме шопи! Сполай ти1
Защото Твое е царството и силата и славата, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и във веки веков. Амин.
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 10:42 pm
Как беше думата:от Искаро по дълбоко и от Витоша по високо нема
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 10:42 pm
...БОРИС е изпратил Климент у Охрид,оти он не е знаел да плива,а там са били най-добрите за онова време инструктори по пливанье.
Хаосът е или временен,или гибелен!
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 10:44 pm
Трибал-М написа:
...БОРИС е изпратил Климент у Охрид,оти он не е знаел да плива,а там са били най-добрите за онова време инструктори по пливанье.
Е направо утепа ко4а с лопатата
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 10:49 pm
rahan написа:
бобо написа:
FELIX написа:
Трибал-М написа:
FELIX написа:
Ей ,татари недни,... Вече втори ден чакам някой да ми даде отговор на въпросите,защо ако днешните и едно времешните македонци са едни и същи,говорим на един език!Защо Борис е изпратил Климент точно в Охридско,и по каква незнайна случайност Охрид в един момент е бил столица на България.Иванее,-чакам,македонецо,да изясниш моето сериозно заблуждение,или сичките ти приказки са само балон под налягане!!!!
И иванасен и ти бобо сте в дълбоко заблуждение! Нито сме едните нито другите , а сме шопи! Сполай ти1
А бе,и мен,в интереес на истината ,ма гложди подобно съмнение
бобо Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 11:09 pm
Трибал-М написа:
Аааа,не ,най добрите инструктори по плуванието са били извес"ните -southern black saddleback /на южнославянски - черноморски гларуси/ ,които са обитавали нашето южно черноморие ,за което свидетелстват много исторически и археологически данни,от разни маакедонски,чешки словашки ,полски,чешки,руски,немски и маджарски източници /по скоро източнички /
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Това вече е прекалено!!!! Пон Дек 16, 2013 11:14 pm
бобо написа:
Трибал-М написа:
Аааа,не ,най добрите инструктори по плуванието са били извес"ните -southern black saddleback /на южнославянски - черноморски гларуси/ ,които са обитавали нашето южно черноморие ,за което свидетелстват много исторически и археологически данни,от разни маакедонски,чешки словашки ,полски,чешки,руски,немски и маджарски източници /по скоро източнички /
...Ама водата на Охридското езеро е най-благата на целиот Балкански полуостров!