Заглавие: Смола за антена Пон Сеп 30, 2013 6:31 pm
Здравейте, Искам да питам колегите с повече опит с какво си заливат антените? Каква смола използвате- епоксидна или полиестерна? И ако може да ми кажете тази българската смола епоксидната дали е подходяша за целта и колко горе-долу количество отива за 32 см? Предварително ви благодаря!
Ако питаш за деб. над намотките да и около намотките трябва да има смола иначе ще отметне баланса... За какъв тип детектор правиш антена...? И намали малко тази снимка...
Питам за последния слой след фибрана, дето затваря антената. Най-външния колко да е дебел? Щото да не се чупи при удар, ако се прекали с бирата може и да останем и без антена
Гордея се със такива като тебе бай Георги - евала... Аз го правя 3-5 мм. зависи от черупката(жлепа) колко е висока... Не е проблем да е в повече ама става тежка и измаря при маховете и детектора става непоносим... И не каза къкъв тип детектор правиш пулс или индуктивен баланс има разлика при заливката със смола... Нямаше да влизам във форума по това време ама заради теб влязох..
Печка, мъча се да сглобя една пусиндукция. Щото е по-лесно да се направи. Иначе имам мерак за ИБ, но не знам как става там баланса на бобината- много е сложно.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Сря Окт 02, 2013 11:22 am
Е така кажи де при пулс-индукцията не нужно да се залива дебел слой смола - няма какво да фиксира прецизно само запечатва жлепа... Не се безпокой няма вероятност от дебаланс на антената - пулса работи при всякаква форма на антената...
Щото е по-лесно да се направи. написа:
Аз не мисля че е така - пулса е по прецизен за подбор на елементите по платката...
Класически ПИ.Имам го готово на фабрична платка и в кутийка,ако някой го заинтересува
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Чет Окт 03, 2013 11:58 am
ton69 написа:
Класически ПИ.Имам го готово на фабрична платка и в кутийка,ако някой го заинтересува
Фабрична какво значи че е на Уайтс ли...? Качи снимка да я видим...
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: Смола за антена Чет Окт 03, 2013 9:49 pm
Понеже обиколих доста магазини някои от тях железарски и така и не намерих епоксидна смола в нужното ми количество ми изникна един друг вариант за полиестерна смола. Искам да питам дали някой е ползвал полиестерна /пише че била за леене/ и дали може да ми свърши работа? Като я залея ако се получи добре ще кача и снимки.
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Смола за антена Чет Окт 03, 2013 10:22 pm
Платка правена в платкаджийница не с ютията.Преди години правихме няколко бройки по тази схема и видях,че има останал един такъв уред.Класически ПИ в динамичен режим.Нищо особенно
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Смола за антена Чет Окт 03, 2013 10:30 pm
Платка правена в платкаджийница не с ютията.Преди години правихме няколко бройки по тази схема и видях,че има останал един такъв уред.Класически ПИ в динамичен режим.Нищо особенно
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Пет Окт 04, 2013 8:09 am
bai_georgi написа:
Понеже обиколих доста магазини някои от тях железарски и така и не намерих епоксидна смола в нужното ми количество ми изникна един друг вариант за полиестерна смола. Искам да питам дали някой е ползвал полиестерна /пише че била за леене/ и дали може да ми свърши работа? Като я залея ако се получи добре ще кача и снимки.
Полиестерната разгражда фибрана може да се ползва ако ползваш др. пълнеж...
Какво ли ще се получи ако ми паднеш на кирката и после ти дам от твоята трина?
Бай Георги браво Евалла направо ме кефиш та виж със какви гамени съм принуден да правя диалог у форума - изкукали отвсякъде... В смолата слагам постна боя по малко - цвят по вкус и успех... Та не знам ако и аз се срешна с някой гамен от форума и аз бих използвал кирката си като теб - то зад клвиатурата е лесно ама на къра не знам...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Вто Окт 15, 2013 12:23 am
Колега Печката,измервал ли си магнитната проницаемост на постната боя,която препоръчваш?
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Вто Окт 15, 2013 12:29 am
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Какво ли ще се получи,ако ползваш суха трина?
Какво ли ще се получи ако ми паднеш на кирката и после ти дам от твоята трина?
Падат тези,които летят непосилно високо...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Смола за антена Вто Окт 15, 2013 9:00 am
Това,което подхвърлих като идея съм го виждал реализирано.За резултати не съм питал,защото не ме е интересувало... ...А този "високо интелигентен" начин на общуване и стил на бай Георги ми е познат от един колега,който от отдавна не се е появявал тук.Дали колегата Иванасен нама да се окаже прав?
Това,което подхвърлих като идея съм го виждал реализирано.За резултати не съм питал,защото не ме е интересувало... ...А този "високо интелигентен" начин на общуване и стил на бай Георги ми е познат от един колега,който от отдавна не се е появявал тук.Дали колегата Иванасен нама да се окаже прав?
Не закачаите Баи Георги ,тои е възрастен човек.На колко години си Баи Георги?Имаш завидни познания за компютрите за пенсионер...да изтеглиш чужда снимка и да си я качиш за аватар,защо е нужна снимка изобщо или за по-достоверно.Маи хобито ти е друго ,не е металдетектинг
Още малко му трябва да се напъне и с всичката си сила ще разцъфне! Бай Георги срамота е да си слагаш аватар на възрастен човек, който може да не е между живите. Не знаеш ли , че те кълнат.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!