мисля,4е мястото на темата е тук.та ако беше 4ел вси4ко кое сме си писали до тук,то нямаше да задаваш тея въпроси,засягащи резонанс,4естота,фаза.и недей забравя,4е имаш и приемна намотка,която също си има параметри разни.ми как ще влиза в резонас от 1(3) до 15 килохерца,а на 6 няма да може?! де са тея настройки и управления?стига елементарни въпроси.само ако в самата антена има АКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ(КОЕТО МЕ СЪМНЯВА) и(или) да има 2 съгласуващи кръга за трансмитер и 2 за ресеивер(което пак ме съмнява) и разбира се ако няма активни елементи,то трябва да има и режекторни кръгове и става ала-бала,то тогава ще съм в грешка.та вместо да питаш имаш ли идея тогава какъв е на4ина,или принципа
Гост Гост
Заглавие: Re: антена DFX Нед Юни 20, 2010 1:56 pm
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 21, 2010 12:31 am; мнението е било променяно общо 1 път
talasumo Легионер
Заглавие: Re: антена DFX Нед Юни 20, 2010 2:32 pm
Точно така! Някои от старите Тесоро също са без кондензатор според руските колеги и Тежона е така затова и сондите му са съвместими с Сибола/Вакуеро
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: антена DFX Нед Юни 20, 2010 3:23 pm
PHOENIX написа:
TITUS написа:
мисля,4е мястото на темата е тук.та ако беше 4ел вси4ко кое сме си писали до тук,то нямаше да задаваш тея въпроси,засягащи резонанс,4естота,фаза.и недей забравя,4е имаш и приемна намотка,която също си има параметри разни.ми как ще влиза в резонас от 1(3) до 15 килохерца,а на 6 няма да може?! де са тея настройки и управления?стига елементарни въпроси.само ако в самата антена има АКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ(КОЕТО МЕ СЪМНЯВА) и(или) да има 2 съгласуващи кръга за трансмитер и 2 за ресеивер(което пак ме съмнява) и разбира се ако няма активни елементи,то трябва да има и режекторни кръгове и става ала-бала,то тогава ще съм в грешка.та вместо да питаш имаш ли идея тогава какъв е на4ина,или принципа
а защо си мислите че е задължително приемните намотка да са в резонанс? ?? не всички схеми са като българските модификации да се търси максимална чувствителност благодарение на резонанс в предавателната и приемната бобина.
ако погледнете схемите на минелаб мускетар (примерно ) ясно се вижда че приемната пита няма кондензатор и нама проблем да си бачка на друга честота от основната .. не мога да разбера какво има толкова да го дълбаете тва ? и на хлт мисля имаше в геотеча схема но преди доста време беше пък и не ми беше интересно и не съм си запаметил .. но и там в приемната пита нямаше резонанс .. имаше малка платкас един ОУ в питата и която се захранва индуктивно от предавателната намотка .. нищо сложно
няма активни елементи в антена хлт.и вярно е,4е приемната намотка не е съгласувана за макс резонанс с цел по-добро сфазирване и да не е тесно-лентова.а за дълбаене определено няма,но за уто4няване има.ето и ти си мислиш,4е има ИС в приемната която(ново 5) се захранва индуктивно http://www.postimage.org/image.php?v=aVbkRQS
Гост Гост
Заглавие: Re: антена DFX Нед Юни 20, 2010 3:42 pm
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 21, 2010 12:30 am; мнението е било променяно общо 1 път
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: антена DFX Нед Юни 20, 2010 4:57 pm
PHOENIX написа:
интересно , защо така ми е останало абе някакъв минелаб беше имаше ОУ вътре , грец и така се захранваше .. може да бъркам модела както казах отдавна бях попаднал но не ме интересуваше тогава и не се задълбочих.
но определенос тази схема която е показана на снимката няма как тва чудо да работи на всичките тези честоти , според мен кондензатора трябва да го няма ако ще бачка от 3 до 15к . според мен в последно време тенденцията е да се прави приемна с голяма индуктивност (много навивки ) и да не се разчита на резонанс
тази от снимката е на хлт и е настроена.докато на дфх няма как да е настроена вътрешно