На тежки и орудени терени Еуреката няма равен от VLF металдетекторите. Твърдя това от личен опит, преди време с един от колегите с Еурека правихме тестове на много оруден терен, той с Еурека, аз със XP Goldmaxx В последствие тествахме и Lobo(но с концентричната сонда). Справя се единствено Еуреката. На по леки терени не остъпва по дълбочина на апаратите от висок клас. Но са много важни правилните настройки и опита на оператора. За мен това е уникален металдетектор, ако имах възможност бих си го купил. Поздрави.
На това мога да кажа компетентен отговор . Който е виждал как се работи с еурека си каза думата ! Nobody само можеш да съжаляваш че не си останал с този детектор ,но всеки има право на лош вкус ! така че като гледам на снимката с еуреката дето си я пуснал ако това е твоята дето си я продал отзад ми направи впечатление една емблемка на една кутия ,гледам към по добрата марка си се ориентирал тъй че бачкай си с куцата марка и си спомняй за момента в който последно си държал качествен апарат преди да го продадеш !
микровълнова,толкова простичко ти го казах та и ти да го разбереш.вземи си там с какво дръвце работиш и на обекта.а колкото до другия колега дето спори,вземаш москетара,и соверена дето твърдиш че с тях си отвял еуреката и ако се получи тази работа подарявам ти машината си заедно с една рамка бонус.
Оспамихте на човека темата,не обръщайте внимание на печката,той е пробвал всички металдетектори които са прозвеждани на този свят,а и не само(може би и тези в космоса),и знае всичко за тях , нали все пак е "главен експерт по-металдетектори" .
Той човека и без това се отказа да купува еурека като гледам от два отрицателни поста от хора които нямат опит с този апарат , но това си е негов проблем . А пък внимание не мога да не обръщам когато се казва на черното - бяло просто защото имам еурека, знам и възможностите и нямам намерение да я продавам или сменям за друг апарат !
Много се разпалихте с въпроса колко е добра Eureka, не смятам да влизам в излишен спор, всеки има право на мнение. Да уточня само малко по въпроса доколко тествах моя. Нека да го кажа така - не само подробен полеви тест + въздушен тест, сръвнителен тест с Musketeer XS (мускетаря го отвя на всички тестове) + разфасоване на карантията в кутията. Диагнозата - прекалено слаб генератор, не може да отлепи ама ВЪОБЩЕ, почти същата електроника и същия контролер motorola като на Sovereign. Аз лично предппочитам Sovereign. Не е толкова скопен а се и намира на половин цена от Eureka.
Толкоз от мене по въпроса. Успехи!
Колко волта е замаха на генератора - вижда ми се 15 волта ако обхвата на сондата е на 5 волт...? Мерил ли си замаха на Соверена...?
Малко е то затова не е както трябва...На Соверена е около 100 волта - два полевака помпят като Паур бокс и редят честотите...И Соверена е силен на чим на нива е слаб също и на замърсено но с малка антена е трепач...На орудено задължително с дисплей и няма равен...
И Соверена е силен на чим на нива е слаб също и на замърсено но с малка антена е трепач...На орудено задължително с дисплей и няма равен...
Абе Печка ,аз от снощи си блъскам главата за тоз дисплей дето го спомена за соверена .викам да не са пуснали нов апарат майнлаб без да разбера .търсих из чичо Гугъл и ми излизат някакви допълнителни устройства наречени Minelab Sovereign digital target identification meter . Да не би това да имаш предвид щото соверен с дисплей не знам да има ? Питам от чисто любопитство .
нямаше ме вечерта и някой мушички пак нацвъкали темата.за последно каня тостера и другия електротехник да си вземат летвите и да заповядат да ги сравним.ако загубя пред целия форум ще заявя че еурека е слаба машина.а и камина,щом твърдиш че соверена е убиец на орудено за тебе още една оферта.ако аз където хвана коце на 15 см. ти го хванеш на 3 см.пак печелиш.ако нямаш соверен което е най вероятно аз ще ти подготвя.и още машини мога да подсигуря.дфх,сафари,игал,хлт,абе каква кажеш.ако и сега откажеш,по добре не вземай однушение по темата.
нямаше ме вечерта и някой мушички пак нацвъкали темата.за последно каня тостера и другия електротехник да си вземат летвите и да заповядат да ги сравним.ако загубя пред целия форум ще заявя че еурека е слаба машина.а и камина,щом твърдиш че соверена е убиец на орудено за тебе още една оферта.ако аз където хвана коце на 15 см. ти го хванеш на 3 см.пак печелиш.ако нямаш соверен което е най вероятно аз ще ти подготвя.и още машини мога да подсигуря.дфх,сафари,игал,хлт,абе каква кажеш.ако и сега откажеш,по добре не вземай однушение по темата.
Имай малко милост колега, ти съсипа чиляка. Сега ще мълчи като пу-ка незнам колко време...
Пробвоай с гарет ат голд!А иначе Евриката е добра,даже най добра,ама май само на орудено.На други терени отстъпва на повечето м.търсачи.А това ,че Соверена въобще става за орудено-направо ме изумява.