Заглавие: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Пон Юли 22, 2013 11:28 pm
Някой може ли да ми каже какво означават тези знаци? Те са на един мост, полумесец с изпъкнала точка под него, после е другият само изпъкнала точка и накраят обърнат полумесец с кръст в средата, какво показват тези знаци? От другата страна на моста на същият свод също има една изпъкнала точка
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 12:59 am
titimedov написа:
Някой може ли да ми каже какво означават тези знаци? Те са на един мост, полумесец с изпъкнала точка под него, после е другият само изпъкнала точка и накраят обърнат полумесец с кръст в средата, какво показват тези знаци? От другата страна на моста на същият свод също има една изпъкнала точка
Трудно някой ще ти каже със сигорност точно какво означават. Но едно е сигорно,че трябва да ги прозвъниш и тях и около тях района много внимателно. Извесни са много случай на укрито злато по стари мостове и около тях. Така,че успех колега!
adminn Admin
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:34 am
Чешми и мостове са били неща, които старите хора са смятали, че ще са вечни и затова са в основата на много нишани.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:37 am
мини с машинката по камънитеможе да свирне
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:44 am
buntar.1971 написа:
titimedov написа:
Трудно някой ще ти каже със сигорност точно какво означават. Но едно е сигорно,че трябва да ги прозвъниш и тях и около тях района много внимателно. Извесни са много случай на укрито злато по стари мостове и около тях. Така,че успех колега!
казаха ми че всичките водят към пещера, ама незнам в коя посока да търся и на колко метра
markos Преторий
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:47 am
Наблизо няма ли чешма или бунар.В района на Златоград също има такъв мост с полумесеца но не съм ходил да го гледам.
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 12:26 pm
markos написа:
Наблизо няма ли чешма или бунар.В района на Златоград също има такъв мост с полумесеца но не съм ходил да го гледам.
няма нито чешма, нито бунар, тоя полумесец май значи пещера ама ми е интересно в коя посока да търся, и е на близо. Тоя мост е на 50 км от Златоград, към Мадан е
markos Преторий
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 12:51 pm
Е значи същия за който казвам за този мост има карта но не я дават или продават друг няма с полумесец мост в района сигурно.Собствениците на картата също търсят моста но не знаят точно къде се намира щото са от Турция и само веднъж разговарях с тях за минути и това е.И как разбра че е пещера или е наблизо няма гаранция точката да е пещера.Нишаните от двете страни точно срещуположни ли са там брои ли блокчетата бъди сигурен те също играят роля.Имах една съща снимка с полумесец и кръст отдолу но я намерих,имах една стара флашка ще погледна и нея.
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 2:12 pm
markos написа:
Е значи същия за който казвам за този мост има карта но не я дават или продават друг няма с полумесец мост в района сигурно.Собствениците на картата също търсят моста но не знаят точно къде се намира щото са от Турция и само веднъж разговарях с тях за минути и това е.И как разбра че е пещера или е наблизо няма гаранция точката да е пещера.Нишаните от двете страни точно срещуположни ли са там брои ли блокчетата бъди сигурен те също играят роля.Имах една съща снимка с полумесец и кръст отдолу но я намерих,имах една стара флашка ще погледна и нея.
идвали са турци с карта и са гледали околу моста, но нищо не са пипали. полумесеца означава пещера която е зазидана и е на околу 50 метра радиус ама ми трябва посока. Имаш ли facebook трите знака двата полумесеца и точката са от едната страна, а от другата е само една точка и е срещуположна на полумесеца с кръста в него
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 3:04 pm
Вижда се че знаците стърчат извън зидарията.Това означава че те са направени на камъните и след това същите са иззидани на моста.Тоест те са направени преди или по време на построяването на моста ,а не след неговото завършване. Малко вероятно е някой да е имал злато за криене и за тая цел да е построил тоя мост. Тия знаци най вероятно са свързани с някои традиции и вярвания предпазващи моста и пътниците от нещастия.Може да са лого на вероизповеданието или на строителната фирма която е направила пътното съоръжение.Със сигурност полумесеца и точките са поставени по план.Те са там съобразно заданието за проекта по желание на инвеститора осигурил кредитирането.От снимката добре се вижда че за съжаление гаранционния срок е изтекъл ,а моста е бракуван,архивиран и има само историческа стойност.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 3:11 pm
Доста резонен пост - поздрави на колегата!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 3:16 pm
vvurbanov написа:
Вижда се че знаците стърчат извън зидарията.Това означава че те са направени на камъните и след това същите са иззидани на моста.Тоест те са направени преди или по време на построяването на моста ,а не след неговото завършване. Малко вероятно е някой да е имал злато за криене и за тая цел да е построил тоя мост. Тия знаци най вероятно са свързани с някои традиции и вярвания предпазващи моста и пътниците от нещастия.Може да са лого на вероизповеданието или на строителната фирма която е направила пътното съоръжение.Със сигурност полумесеца и точките са поставени по план.Те са там съобразно заданието за проекта по желание на инвеститора осигурил кредитирането.От снимката добре се вижда че за съжаление гаранционния срок е изтекъл ,а моста е бракуван,архивиран и има само историческа стойност.
този мост е към едно село дето е имало само з къщи в миналото, за какво им е бил такъв голям мост? Пак и защо толкова да го дебнат с карти? На единият му край извадиха едно гърне с злато още преди 50 год ама тези знаци са от римско време, а римляните с полумесец обозначавали пещери. един колега се занимава само с пещери от 20 год и казва че всичките сочели към пещера.
Eто и малко помощ, полумесеца е луната, а точката е слънцето, това само съм разнищил, няой знае ли другият полумесец с кръстчето в него кво значи?
markos Преторий
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 4:14 pm
Определено знака е турски,запазен мост от римско време не ми се вярва толкова.А на около каква е местността предполагам планинска и скали сигурно.Пусни и малко снимки от двата края на моста може и да те насочи някой.
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 4:27 pm
markos написа:
Определено знака е турски,запазен мост от римско време не ми се вярва толкова.А на около каква е местността предполагам планинска и скали сигурно.Пусни и малко снимки от двата края на моста може и да те насочи някой.
турците нямат такъв знак, техният полумесец е чист или пък със звезда, тоя с точката е луната и слънцето и го ползвали римляни. моста е правен от римляни, само те имали такава структура за мостове, мое да е поправян от турци ама тези знаци са от самото строене
markos Преторий
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 4:55 pm
Колега можеш ли да ми кажеш друга римска постройка толкова добре запазена изобщо в страната и то строено от римляните чуваш ли се ти какво говориш.Сега този нишан е правен много и от бандите главорези които са обирали и бесили едно време,отдолу кръста означава че и в бандата е имало членове арменци освен турците.И ако мислиш че има някаква голяма пещера в която да влезеш прав и изправен грешиш това ще бъде малка дупка колко да влезе един човек пълзешком и много добре замаскирано.
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 5:01 pm
markos написа:
Колега можеш ли да ми кажеш друга римска постройка толкова добре запазена изобщо в страната и то строено от римляните чуваш ли се ти какво говориш.Сега този нишан е правен много и от бандите главорези които са обирали и бесили едно време,отдолу кръста означава че и в бандата е имало членове арменци освен турците.И ако мислиш че има някаква голяма пещера в която да влезеш прав и изправен грешиш това ще бъде малка дупка колко да влезе един човек пълзешком и много добре замаскирано.
то на 100 метра нагоре по баира има една малка, даже беше зазидана с kамъни и влезнах към 5 метра навътре, ама дали е изобщо тази, то в нея трябва да вървиш клекнал
markos Преторий
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 5:09 pm
.
Последната промяна е направена от markos на Чет Фев 13, 2014 9:26 pm; мнението е било променяно общо 1 път
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 5:49 pm
markos написа:
Тези тунели много са опасни внимавай веднъж бях влезнал и изведнъж изщрака някакъв метален звук породено незнайно от какво и излезнах направо на автоматична скорост.Щом има подобие на тунел значи знака е на банда и може да има доста но не съм сигурен все пак може и да е празно отдавно.
тя беше затрупана и зазидана, аз я откопах, единствено ме плаши мисълта да не е от по-ранен период когато не е имало метал, иначе на 1 метър дълбочина излезнаха въглени
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 9:12 pm
Накъде сочат краищата на полумесеца? Към тази дупка ли?
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 9:30 pm
Pukanka написа:
Накъде сочат краищата на полумесеца? Към тази дупка ли?
на единият да, но другият не, те са един срещу друг в двата края на свода и между тях и точката която показва слънцето, тя е по близо до полумесеца с точката под него, отколкото до другият полумесец с кръста в него. Знаеш ли нещо?
на полумесеца с точката под него, демек първият знак сочат към онази дупка
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 10:25 pm
vvurbanov написа:
колега: поздравления за изчерпателния отговор!!!!!! само луд , може да сметне това за нишан!!!!
:
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:32 pm
titimedov написа:
markos написа:
Тези тунели много са опасни внимавай веднъж бях влезнал и изведнъж изщрака някакъв метален звук породено незнайно от какво и излезнах направо на автоматична скорост.Щом има подобие на тунел значи знака е на банда и може да има доста но не съм сигурен все пак може и да е празно отдавно.
тя беше затрупана и зазидана, аз я откопах, единствено ме плаши мисълта да не е от по-ранен период когато не е имало метал, иначе на 1 метър дълбочина излезнаха въглени
Е и какво искаш,да се разхождаш вътре с кон или кола ли? Ти си я разидал лично значи не е случайно окрита и зазидана! Може да не е вход или изход,просто е възможно да е одушник. При толкова оскъдни обяснения дори и най големите експерти няма да се ангажират с някакво сериозно мнение! Истината е ,че ти трябва да бъдеш изключително подготвен и внимателен при обследването на подобни тунели /дупки/! И най-важното да не си сам както и да не бързаш а мм. по мм. да се оглеждат както стени,тавани и под.Но задължително е да стигнеш до края на тоя зазидан тунел /дупка/ и тям подобно съоражение за което става въпрос по горе! Никой не знае какво си открил !!! Желая ти късмет защото имаш нужда от него !
stan960 Джадай
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Вто Юли 23, 2013 11:51 pm
-Правилно,трябва да се обследва -Луна и Точка -Що да не Е -Луна и Зорница -Гледай там кво става по Изгрев,Приятелю -Нещата в повечето случай са Паралели -Не ги слушай сал определящите се за Търсачи щото те са Повърхностни Търсачи и немат нищо общо с Истинските Им..........................................................
stan960 Джадай
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Сря Юли 24, 2013 12:09 am
titimedov написа:
vvurbanov написа:
този мост е към едно село дето е имало само з къщи в миналото, за какво им е бил такъв голям мост? Пак и защо толкова да го дебнат с карти? На единият му край извадиха едно гърне с злато още преди 50 год ама тези знаци са от римско време, а римляните с полумесец обозначавали пещери. един колега се занимава само с пещери от 20 год и казва че всичките сочели към пещера.
Eто и малко помощ, полумесеца е луната, а точката е слънцето, това само съм разнищил, няой знае ли другият полумесец с кръстчето в него кво значи?
-Изпъкналоста в ляво от Полумесеца и Точката, според теб не означава ли че точно в тоя край на Моста Вече Отдавна са намерили Гърнето -Не знам що си мислите че И преди нас не е имало търсачи и умни и интилигентни хора който са можели да разчитат карти и знаци........................................
titimedov Новобранец
Заглавие: Re: МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР...!!!!! Сря Юли 24, 2013 12:40 am
stan960 написа:
titimedov написа:
vvurbanov написа:
-Изпъкналоста в ляво от Полумесеца и Точката, според теб не означава ли че точно в тоя край на Моста Вече Отдавна са намерили Гърнето -Не знам що си мислите че И преди нас не е имало търсачи и умни и интилигентни хора който са можели да разчитат карти и знаци........................................
да, в този край дето е полумесеца с точката са го намерили гърнето преди 50 год, ама дали всичките знаци са за това гарнанце, мисля че това е нишан гърненцето, става въпрос там за много и е в пещера. Знаеш ли нещо за другите знаци, дали водят към онази дупка?